Känner ni julpeppen?

Julpeppen är igång. Den vaknade i helgen och idag är jag mentalt redan i dagen-före-dan-stämning. Från att verkligen inte ha gillat julen alls (skilsmässobarn, bla bla bla) till att börja längta efter julen redan i januari, den julresan har jag gjort sedan jag fick barn och egen familj. Och eftersom jag är uppväxt utan några som helst traditioner kring jul, överkompenserar jag nu och gör traditioner av allt som inträffar i december. Skinkan ska handlas på ett visst ställe, äggtoddy enligt ett särskilt recept ska drickas på julafton, ett mycket speciellt julkaffe (förra året var jag magsjuk precis innan jul, så Per fick sköta handlingen själv och köpte fel julkaffe. Ett par sekunder rasade hela världen ihop över detta) jag har en julspellista och den får absolut inte börja spelas innan första advent, hur sugen jag än är på att smygstarta redan nu. Och i helgen lanserade Kristin något som jag är säker på kommer bli en ny tradition; att ses någon advent och baka tillsammans. Och eftersom det blir i Göteborg, samtidigt passa på att gå på julmarknaden i Liseberg. Man kan liksom inte föreslå såna härliga saker för mig. Min nyfödda julentusiasm är som en sån där klistrig myggremsa man har på sommaren; allt fäster liksom. Allt! Jag är helt vidöppen och allt trevligt och julrelaterat som händer från och med typ första november är vips en ny tradition.

Kolla in de här fina bilderna från Indiskas julutbud och känn julpeppen ni också!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Mallan

  Åååh, måste springa in om på Åhléns eller någon mysig butik och shoppa på mig lite mer julpynt. Man kan aaaldrig ha för mycket, right? 😀

 2. Profilbild för sara - 25-åring som inte alls är mamma men gillar mama-bloggarna ändå..

  haha, fy vad söt du är. inte ett dugg känner jag av den men ditt peppiga inlägg smittar en smula – får i mig i alla fall att längta efter hyacinter och tända ljus. mer orkar jag inte. haha.

 3. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Åh här kom julpeppen i förra veckan när det blev mörkt på eftermiddagarna. Är hemma med vår snart 1-åriga dotter och ska tillbaka till jobbet efter jul, så denna decembermånad skall njutas! Nu längtas det efter julstjärnor, ljus och glögg! Jag tjuvstartade julmusiken när jag såg en recension av ”Tracey Thorn – tinsel and lights” så fin och inte allt för julig, den spelas just i detta nu på spotify här hemma 😉 prova! resten sparas till första advent!

 4. Profilbild för m47
  m47

  Ja jag längtar oxå redan! Ska vara ledig hela julhelgen och jobba nyår. Känns urmysigt att kunna maxa julen liksom 🙂 Vi har några traditioner; julmusik fr o m första advent, adventsfika för släkt och närmaste vänner någon advent (inkluderar det hembakta brödet & godiset), ETT julbord äts under december månad på väl vald restaurang (man får inte tröttna på maten), granen kläs två dagar före julafton, kvällen innan julafton dricker jag och maken champagne och bara njuuuter av allt det härliga i hemmet och av dagarna som stundar. LOVE it! Och visst fick julen nytändning sedan man själv blev förälder.

 5. Profilbild för Ingalill
  Ingalill

  Jag blir bara stressad av alla julsaker i affärerna och tycker inte om julen, bara jobbigt, fast vi dragit ner på julklappar. Men i år blir det nog lite roligt då jag har ett barnbarn som är 1 år och kan delta på ett annat sätt (förra julen bara 1,5 mån) och så kommer ju dottern hem från Kreta så ja det blir nog LITE ROLIGT i alla fall.

 6. Profilbild för Sofia S
  Sofia S

  Ljusslingorna ska upp FÖRE första advent i år 😉!

 7. Profilbild för Mia - mammaliv, träning och husplaner

  Sedan jag fått barn känner jag mig också så otroligt peppad på julen. Mys!

 8. Profilbild för AC
  AC

  Precis sådär har jag också varit sedan jag ”blev vuxen” och fick barn och jo, är på sätt och vis fortfarande. Men nu är det första julen efter skilsmässa. Så känner mig lite kluven och nollställd. Vi höll ju på att skapa VÅRA traditioner. Du som skilsmässobarn, några tips? Vill inte att våra barn ska växa upp med samma känsla som du beskriver från barndomen.

 9. Profilbild för Aniika

  Oh ja, jag känner den i allra högsta grad. Jag fullkomligt älskar julen. Hela förra december var vi i Thailand, så jag har nu två jular att ta igen. Bäst jag börjar i tid…

 10. Profilbild för Nora
  Nora

  Här hemma spelas julmusik, vi äter pepparkakor, dricker julmust och vi har till och med hunnit med att baka saffransbullar. Skiter i om vissa tycker det är för tidigt för vi gillar det. Blev nu helt exalterad över hur mycket fint det finns på Indiska och känner jag mig själv rätt så kommer nog adventsljusstakarna snart stå i mina fönster.

 11. Profilbild för Kristin

  Ja satan vad det skall bakas Ciss!

 12. Profilbild för Katrin
  Katrin

  Cecilia! Du är så härlig, du borde ha en podcast! Jag skulle lyssna jämt! 🙂 Kram

 13. Profilbild för A-mamman

  Jul ÄR härligt! Jag har också börjat tipsa om julpynt redan nu… Missa inte Indiskas guldkamel.

 14. Profilbild för Alex
  Alex

  Jag blev nyfiken på kaffet, vad är det för något special?
  Känner definitivt mer för julen sedan man fick barn. Innan hade jag samma känsla som dig. Nu är det roligt att skapa egna traditioner!

 15. Profilbild för Emma
  Emma

  Jag känner absolut julpeppen men samtidigt har jag också börjat känna julstressen. Skulle du kunna tipsa mig några festliga gravidoutfits för alla middagar/fester runt den här tiden? Tycker att det är så svårt. Tack på förhand! Jag hoppas att din jultid kommer exakt så härlig som du önskar:)

 16. Profilbild för Tove
  Tove

  tack Cecilia!
  hahaha gjorde precis det du sa att man inte skulle gora innan jag sag din kommentar- korde bara ben, och har inte kunnat ga ordentligt pa flera dagar. AJ! Nerfor trappor ar varst!!! Men ar sjukt pepp nu nar jag fatt lite mer vagledning! Tack igen! kram

 17. Profilbild för Klara
  Klara

  Tove, jag måste få tipsa om en facebook-grupp som startats av bloggaren och pt:n Lovisa Sandström. Det är massor av tjejer (mest mammor) som tipsar varann om träning och mat och annat mellan himmel och jord. Där hittar du bland annat mängder av upplägg på tabata-träning. Leta efter ”Lofsans challenge” på facebook.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *