Det här blogginlägget är tänkt som lite julklappsinspiration till barnen och är en del av Traderas julklappsstafett, en kampanj jag tyckte var kul att haka på eftersom den går helt i linje med hur jag själv julklappsshoppar: Gärna second hand och gärna på nätet. Och eftersom Tradera erbjuder både gammalt och nytt under samma tak; ja ni fattar, bra grej för en sån som mig helt enkelt.

Jag tar det här med julklappar till barnen på största allvar. Inte så att det måste köpas så fastligt många, men det måste vara rätt. Annars blir det liksom varken kul att få eller ge. Jag börjar klura redan i augusti och när det nu börjar närma sig december har jag det mesta klart för mig. Men så finns det ju alltid en hel drös släktingar som kommer och undrar vad de kan ge barnen i julklapp, och då är det förstås bra att ha ett par tips på lager. Förra året förbjöd jag min syrra att köpa något som helst nytt till mina barn. Hon har själv barn som är ett par år äldre än mina, och de har massor av leksaker de vuxit ifrån. Att slå in dem och ge till Bonnie och Rio sparade både pengar och miljö.

Begagnade julklappar är med andra ord en genialisk idé. Man får mer klappar för julklappspotten, och en tvååring bryr sig knappast om något annat litet barn lekt med presenten tidigare. Jag har kollat runt lite på Tradera för inspiration och har bland annat hittat såna där superfina leksakskök i trä för bara någon hundralapp, fina gammeldags gunghästar i trä, rejäla Brio-stapelleksaker i trä och högvis med barnböcker för bara några tior.

Men allt behöver ju inte vara begagnat. Det bästa är kanske att blanda. Till Bonnie som precis fyllt fyra tänkte jag skaffa en snowracer, och eftersom hon gillar bokstäver och börjar försöka skriva och stava själv; alfabetsklossar så att hon kan komponera egna ord. Flera privatauktioner erbjuder också dockhus, och det tror jag hon skulle bli väldigt glad av att få. Måste bara hitta någon bra plats att ställa det här hemma först bara.

Jag ska leta vidare och återkommer snart med fler julklappstips! No time to waste. De sista dagarna innan jul ska man bara ta det lugnt, griljera skinka och njuta. Inte jäkta runt och köpa klappar. Dags att börja.

0 svar

  1. Apropå bokstäver så finns det väldigt fina set med magnetbokstäver som mina barn (och barn på besök) har och har haft mycket roligt med. Jag köpte på Krabat, men de finns säkert på nätet också.

  2. Hej! Jag har två tjejer i samma ålder som dina (ungefär) och mitt ”problem” när det gäller julklappar är att jag vet vad jag ska köpa till fyraåringen (som också älskar bokstäver) men till den lilla? Vi har ju redan massa grejer sedan den äldsta var i den åldern och behöver verkligen inte mer. Men det känns så dumt att det alltid är den äldsta som ska få nya grejer och jag kan ju inte slå in grejer som den lilla redan har sett hemma hos oss.

    Ja det är väl ett klassiskt ”problem” men hur gör ni andra? Eftersom båda är tjejer också är det ungefär samma grejer som de gillar.

    /Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *