[youtubeplay id=”Vp8LbehZf6o” size=”medium”]

Min kompis mamma brukade säga ”varje dag lär man sig något nytt”. Och det är ju inget ovanligt uttryck, men när man tänker på det, vad det verkligen betyder, så är det faktiskt en otroligt fin sanning. Att varje dag liksom bär något viktigt med sig, något det är meningen att man ska lära sig och utvecklas av. Jag brukar ofta tänka på det där när jag går och lägger mig. Vad jag lärt mig av dagen som just passerat. Det ger på något vis mening till alla de där måndagarna, tisdagarna, onsdagarna som rusar förbi i ett sånt vansinnigt tempo.  Jag hittade det här lilla filmklippet med Johanna Björklund, som är forskare och arbetar på Centrum för uthålligt lantbruk vid Uppsala universitet, och tycker att det är pedagogiskt och bra och ger svar på många basic frågor och lite allmänt kött på benen om man vill kunna förklara både för sig själv och andra vad miljövänliga matval egentligen är. Lite nytt och nyttigt att lära sig helt enkelt.

0 svar

  1. CUL finns på Sveriges Lantbruksunviersitet och inte på Uppsala universitet… Eftersom SLU är mitt gamla universitet så var jag tvungen att vara lite pettimeter.. 🙂

    Bra att du trycker på frågan om att vi måste äta mindre kött men viktigt också att när vi väljer kött att vi väljer svenskt kött!

  2. Tyvärr finns det ju alltid två sidor av myntet och allt är inte positivt med ekologiskt jordbruk. Tex förbrukar en ekologisk gård mer diesel än en konventionell, då man behöver köra fler maskiner på åkrarna. Dessutom är det ett ineffektivt odlingssätt då man behöver mycket mer areal än i konventionellt jordbruk för att få lika mycket slutprodukt. Ingen lätt fråga och jag är inte övertygad att ekologiskt är det bästa för världen, tyvärr! Men jag är en stor förespråkare för att köpa närodlat och framförallt svenskt kött! Vi är enormt priskänsliga när det gäller mat, men inte när det gäller mycket annat som elektronik, mobiler, kläder. Konstigt tycker jag.
    Tack för en härlig blogg:-)

  3. Okej, det är bra att inte äta så mycket kött. Men också SLUTA överkonsumera grejer, sluta byta ut mobiler stup i kvarten, stick inte i väg på flygresor flera gånger om året. Alla måste vi dra vårt strå till stacken! Lev livet enklare helt enkelt!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *