Vissa plagg har en alldeles egen plats i hjärtat. Jag håller på och rensar ur min garderob. Med besked också (här kan ni kolla en del av grejerna i min lilla bloppis)! I lådan högst upp har jag plaggen som betyder mest, men används minst. I alla fall nu för tiden. Mina första Lev’is-jeans som jag köpte i Libanon (så jag kanske borde skriva ”Levi’s”?”) och hade ganska exakt varje dag i fem år. En blå och vit-stickad tröja som min vän och tonårspojkvän Johan tyckte jag var så fin i. Och så den här helt otroliga zebradressen som jag flångade till och köpte till mitt 25-årskalas för nio år sedan. Ganska så modigt va? Den kommer från Rodebjer, och gudarna ska veta att jag inte direkt sprang runt och köpte designkläder till höger och vänster vid den här tiden. Så det kändes faktiskt helt sjukt att vända ut och in på plånboken för den här stassens skull. Men jag kunde helt enkelt inte låta bli. Den var det coolaste jag någonsin sett och jag kände mig så fruktansvärt moi i den. På själva kalaset hade jag den till höga klackar och ett enormt afrokrull (vill jag minnas? Eller var det du Nina? Eller vi båda?) som tagit mig hela dagen att snurra upp på piprensare och sedan släppa ut. Ja herregud.

Nu när jag provat den och fnissat en stund åt den otroliga lilla pärla åker den tillbaka i lådan och jag tänker att det någon gång skulle börja brinna eller bli fuktskada där lådan med de här kläderna är sparade, då skulle jag nog faktiskt fälla ett par sorgetårar över förlusten.

(PS Ursäkta sjukt kass blurrning av bild – men det var så sabla mycket stök och jox runt omkring som jag helt enkelt inte hade lust att bjussa på)

0 svar

  1. Oj oj, vilken dress! Men jag känner igen mig, vissa saker/kläder vill man bara ha kvar. Fast man innerst inne vet att man aldrig kommer att ha dem igen 🙂

  2. Känns den inte helt rätt i tiden kan du ju dela (antingen vågat med en sax eller lite urfegat med en tisha ovanpå) på den, det kan bli ett par grymma brallor ju 😀
    Eller bara sy om toppen lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *