Stunder när man ser allt klart

Efter min standardfrukost de senaste veckorna: Mandelmjölk mixad med banan och ekologiskt jordnötssmör hoppade jag in i bilen och styrde mot Santa Monica för att träffa Susanne som är fotograf. Vi har lite planer på gång, men just idag skulle hon ta en bild av mig till ett alldeles speciellt pressmeddelande. Även om jag alltid får dåligt samvete av att köra bil och all den bilkörning som är snudd på omöjlig att undvika när man bor i den här staden, älskar en del av mig det samtidigt. Att gasa fram på motorvägen, med Nirvana på högsta volym. Man ser staden susa förbi, närmar sig havet. Funderar på livet. Det är något väldigt skönt över den där stunden. Saker faller liksom på plats.

IMG_3290

Santa Monica med Susanne. Parentes här, men jag trivs hemskt bra i den här klänningen från Stylein. Ni vet sådana där plagg som ser schyssta ut på, men som känns som en pyjamas. Lika mjuk liksom.

Linda fotografDet brinner i Glendora, öster om Los Angeles. Rökmolnen har legat tjocka och märkligt beigerosa över hela staden idag. Ut mot kusten försvann de över havet och löstes upp. Ödesmättat och lite domedagsläskigt på något vis, men samtidigt konstigt vackert.

Linda fotografFoto: Linda Andersson

Jag höll mig kvar i Santa Monica, stannade på Urth Café och satt och skrev ett par timmar. Smaskade i mig en nyttig smörgås med äggvita och spenat och ångrade hela tiden att jag inte valde den ostigt svulligare breakfast buriton i stället. Jag vet inte vad det är, men när jag håller på och äter för nyttigt och hälsosamt, så räcker liksom inte jag hela vägen. Då slutar det med att jag någonstans under dagen mölar i mig chips eller annat fettigt istället. Min nya taktik ska vara att äta svulstigare luncher med mer fett – då slipper jag kanske dippa där på eftermiddagen?

På väg tillbaka stannade jag till på Café Midi och köpte lite nya dricksglas och kollade in rean på American rag som ligger precis bredvid, en mycket trevlig butik ni verkligen bör besöka om ni är i LA. Vintage blandat med design och billigare fynd samt en helt oslagbar jeansavdelning under ett och samma tak. Jag provade en hyfsat snygg svart liten blåsa från Derek Lam på 75 %-rean, men lät den hänga kvar. Det var kanske dumt?

IMG_3294

Vid halv fyra hämtade jag barnen, som var uppspelta eftersom de visste att barnvakten Angelica skulle komma och vara med dem i kväll. Våra barn har alltid varit väldigt svåra att lämna bort. Att ta in barnvakt har liksom varit otänkbart tidigare, ingen annan än farmor, mormor eller moster har liksom varit tänkbara. Men nu plötsligt har detta vänt, och det ser vi förstås till att utnyttja! Mer om en helt ny förhållandestrategi vi testar i nästa inlägg!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Scottish Moments

  Vilken mysig dag det låter som du haft :)) Fin klänning också!

 2. Profilbild för sara
  sara

  jag är ingen kostexpert, men jag känner igen mig i det du skriver. sedan jag slutade äta i höstas har min hunger förändrats, men jag har också blivit mer uppmärksam på min kropp och dess behov. ibland när jag inte blir mätt förstår jag att jag är i en viss period i min menscykel. det låter kanske inte så tokigt men en svulstigare lunch, men det jag tror att du behöver är (ett större) mellanmål innan du hinner dippa. alltså lunch vid tolv(isch?) och sedan mat igen vid tre. träna och ha hög förbränning= äta ofta ju!

 3. Profilbild för A-mamman

  Olika skolor finns det ju inom kosten, t ex anses inom LCHF att man sällan eller aldrig behöver mellanmål eftersom man blir så mätt på maten. Men ett bra mellanmål är då t ex ost, fett och mättande utan kolhydrater. Eller ägg i olika former som mättar fint, gärna en omelett med lite grönsaker. Gott som både frukost och lunch dessutom. Så ja, mer fett tycker jag kan vara en bra lösning för någon inte har minsta övervikt.

 4. Profilbild för Sandra

  Härlig dag! Jag kunde verkligen sätta mig in i din bilfärd…underbar känsla!
  Gillar verkligen din blogg, läser varje dag 🙂

 5. Profilbild för Carolina
  Carolina

  Din frukost lät god cecilia! Behöver variera min. 1 banan? Hur mycket mandelmjölk och peanutbutter? Någon som vet vart jag i Sverige kan köpa mandelmjölk och jordnöttssmör? (Mataffären men vilken hylla/avdelning)

  Du skriver bra, gillar ditt språk!

  1. Profilbild för Lotta
   Lotta

   Jordnötssmör i hyllan m bakingredienser, mandelmjölk (ex Alpro) bland hälsokosten. Finns iaf i vår lilla Ica-affär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *