IMG_8626Vad sägs om ett mildt och väldigt skonsamt (kanske med andra ord inget för dig som använder mycket smink) hudvårdsmärke med bara naturliga ingredienser, till mycket rimliga priser? Jag har testat italienska Erboristica, och för mig som har lätt att bli torr och har en hy som är ganska känslig – funkar det fantastiskt bra. Doftar underbart gör det också!

0 svar

 1. Dags att införskaffa solskydd (här i Sverige) nu, några tips? Krav; högt solskydd (till barnen (blekfisar) och hundarna (bullterriers med naken mage)framförallt), vattenfast och lätt smörjd, helst spray. Sen ska den helst vara ekologisk och parabenfri också såklart o det är väl där problemen börjar…. hittar ingenting 🙁

  1. kan tillägga att vi hade Eco Cosmetics baby and kids, spf 50 förra året och den var perfekt i teorin men tyvärr var det som att smörja ut ett tuggummi på huden vilket inte var helt lätt med en sprattlande 3 åring och två hundar så vi fick köpa ett annat spray i panik på apoteket istället, o i år är det ännu en sprattelunge som ska smörjas 🙂

  2. Ja, det kruxiga med eko-skydd e ju ofta att de är tjockare, det är ju liksom det som är skyddet, det tjocka, snarare än kemikalierna. Jag körde också med eco cosmetics spf 50 på min unge först också. Sen märkte jag att det var lättare att kladda på de lägre spf:en. Och spf 25 funkade perfa för oss. Jag skulle tro att 50 är lite overkill i vårt solfattiga land, men det beror ju helt på var och hur och när man är i solen, och hur känslig man är såklart..

 2. Hej! Läste i ett inlägg, ca ett år bakåt, att du hade köpt Maria Åkerlund produkter. Var de bra för hyn, funderar på att köpa dem. Bra det här med naturlig hudvård:)

 3. Tusen tack för tipset! Tror verkligen detta kan vara nått för mig…kör du dagkrämen också? Vad är ett serum och hur använder man det? Och hur ofta? 🙂 Tack för en fantastiskt bra blogg!

 4. Kan tipsa om ett annat bra ekologiskt och skonsamt hudvårdsmärke, Éminence Organic Skincare, vet dock inte om det finns i Sverige. Finns dock i USA på hudvårdssalonger och Amazon. Det kommer ursprungligen från Ungern.

 5. Har läst din blogg i många år och alltid älskat din sköna stil, både klädmässigt och livsmässigt ( om man nu kan säga så, haha) Men nu för tiden fullkomligt älskar jag ditt sätt att skriva och dina kloka tankar om det mesta.

  Min dotter har torreksem och jag vet att du tipsat om en slags duschkräm som skulle va bra men jag kan inte hitta det inlägget. Nu har jag bläddrat i genom alla 28 sidorna ”jag gillar” och hittar inget. Nu vet jag inte vart jag ska leta. Så jag undrar vad heter den?

  Tack för en fantastisk blogg!

  1. Tack snälla rara du! Duschtvålen kommer från La Roche Posay – den är parfymfri, det finns en mjukgörande kräm från samma märke, utan kortison, som också är fantastisk för lättare eksem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *