20140303-185806.jpg
1. Oscars-galan-bilden! Världens mest twittrade selfie. Funderar ärligt på att printa ut och rama in den. Fatta vilket tids-dokument! Kanske inte svincoolt nu, men säg om… 50 år?

2. Clate Blanchetts tacktal när hon tog emot sitt MYCKET välförtjänta pris för årets kvinnliga huvudroll i ”Blue Jasmine”. Hur hon riktade fokus från införsnackisen som handlat om huruvida hon skulle tacka regissören Woody Allen som ju varit inblandad i en inte särskilt trevlig anklagelse och istället passade på att ta upp ett ämne som spräckte gamla fördomar om filmindustrin: att det är dags att sluta se filmer där handlingens drivs av kvinnor  som en nisch utan istället som de alster folk gärna ser och som dessutom genererar pengar.

3. Readly – appen! Som Spotify fast med tidningar. Alltid en massa bra och läsvärt – alltid till hands.

4. Frozen – eller Frost, som den heter på svenska. När Idina Menzel framförde ”Let it go” igår på Oscars-galan satt Bonnie som ett ljus och när filmen vann pris jublade hon av glädje. Har ni sett den än? Jag älskar framförallt två saker med den: 1. Storyn om syskonkärlek och hur huvudkaraktärerna är exempel på fantastiska prinsessförebilder. Plötsligt sitter småkillar och diggar Elsa och Anna istället för Spiderman, utan att hjältarna för den sakens skull är något annat än två någorlunda vanliga tjejer. 2. Musiken! Jag blir rörd av när man tar barns intresse och smak på allvar och gör något så väldigt bra bara till dem (sen råkar det ju förstås vara så att det tjänas en sjuk massa pengar på det också, men det behöver man ju inte nödvändigtvis se som ett problem). Filmen och soundtracket har verkligen väckt ett intresse och en känsla för musik hos mina barn som inte fanns där innan.

5. Att Norwegian från och med i helgen flyger direkt med sina nya miljövänligare plan mellan Stockholm och Los Angeles! 10 timmar sen är man framme. Hur smidigt?

20140303-185916.jpg6. 34-åriga tvåbarnsmorsan Gisele Bundchen på Balenciagas visning Paris härom dagen. Det är något med den är looken; Håret! Make up-en! Färgerna! Som väcker något oförklarligt i den. Jag tar fram och tittar på den flera gånger om dagen utan att kunna förstå exakt varför.

0 svar

 1. Råälskade hennes tal!!! Och filmen är ju magisk!! Hon är fantastisk! Hon skötte talet och Allen så snyggt. Och Jared Leto. Har inte varit en fan, men nu är jag fan det. Superfint tal. Alla som har möjlighet att förmedla sig till en stor publik MÅSTE säga såna viktiga saker. Slå ett slag för kvinnor, för de utsatta (som folket i Ukraina just nu) och för alla människor som älskar någon som de inte får älska. Vi måste alltid uppmärksamma dem!!! Och vi måste alltid slå ner på rasism!!!!!!!!!!!

 2. Håller med ”seliefin” är underbar! Frost också, min 3åriga dotter är besatt, sjunger med och gör alla rörelser som Elsa gör. Springer i vår trappa med utsträckta armar och sjunger let it go:-)

 3. Du tar fram bilden på gisele flera gånger om dan för att titta på den, men du vet inte varför?? Jisses du kanske behöver terapi.
  Plus att du tänker på att printa och rama in bilden på Ellen och Co. Snacka om meningslös kändis hysteri. För att inte tala om pedofilen Allen, som faktiskt gifte sig med sin ex dotter. Plus att alla hans filmer på äldre dagar är så fåniga. Tycker hela det inlägget är minst sagt underligt.
  Hälsningar en f.d Woddy Allenfan

  1. Jag förstår att alla har rätt att uttrycka sin åsikt men jag tycker det är superledsamt att läsa en kommentar som din. Kan vi inte leta efter det bästa i varandra snarare än tvärtom? (Även om jag nu gör liknande mot dig 🙂

  2. Det kanns som att alla neggiga kommentarer skrivs av en och samma person men med olika namn. Sattet personerna uttrycker sig ar valdigt lika. Basta sattet ar att ignorera.

 4. Du tar fram bilden på Gisele för att du är så väldigt lik’na! Ansiktsdragen och håret är slående likt dina/ditt. Hälsningar/ en inte så bitter läsare

 5. Hejhej! Uppenbarligen måste det bara vara jag som inte gillar handlingen på Frost/Frozen … men hela den här grejen med att hon sitter inlåst i ett slott och sen när hon äntligen kommer ut så börjar jakten på LYCKAN = EN MAN ATT GIFTA SIG MED! Hmm… men är väl förmodligen bara jag som överanalyserar, har ju inte ens barn 😉

 6. Jag håller verkligen med dig på alla punkter! Och så bra tankar/reflektioner kring Oscarsgalan. Mina personliga höjdpunkter från galan var Lupita Nyong’o, Cate Blanchett och Jared Letos tacktal, Selfie-bilden, pizzautdelningen samt många av priserna som hamnade helt rätt i mina ögon.

  Tack för en supertrevlig blogg som underhåller mig varje dag! Kram

 7. Jag har i snart ett års tid nu haft en fyraårig onge som inte annat pratat om Star wars, Batman och vice versa superhjältar… och så såg vi FROST…. ett halleluuuuujaaa moment infann sig då sonen nu bara vill prata om Elsa och Anna, och sjunger Frostsånger hela tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *