FullSizeRender

Jag körde som vanligt ett vaken-maraton i natt och fastnade den här gången i läsning av och om SDs motion som föreslår registrering av dömda interners etniska och nationella ursprung.

Kent Ekeroth presenterar en lång drapa med procentsatser kring svenskfödda och icke-svenskar i våra svenska fängelser och hänvisar bland annat till vikten av att ”få tillgång till relevanta parametrar för att förstå samhällsutvecklingen”. Men vad som flyger honom, SD och hela den här jävla debatten över huvudet är ett helt annat problem. Det finns nämligen en gemensam nämnare som inte har ett endaste skit med ursprungsland och etnicitet att göra men som ändå knyter samman 93 procent av alla våldsbrottslingar, sexualförbrytare, knarkkriminella och andra i svenska fängelser: DE. ÄR. FUCKING. MÄN.

Så fanns det någon slags intelligens i och kring denna motion borde man börja med utreda denna grundläggande problematik. Hur mycket kostar män det svenska samhället egentligen? Ska vi kanske börja gräva i huruvida det är så att skåningar är mer våldtäktsbenägna än norrlänningar? Kan vi fastslå att stockholmare är mer troliga pedofiler än göteborgare? Är västgötar typerna som förser våra barn och ungdomar med knark?

Enligt SD:isk logik borde vi kvinnor ges rätten att få svar på dessa frågor.

Om jag vill ha svar på dessa frågor? Nej. Verkligen inte.

Jag vill bara att vi ska sluta blunda för, sluta acceptera, det verkliga utropstecknet i situationen.

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *