Jag är relativt nybliven julfirare, kanske är det därför de traditioner jag startat de senaste åren känns så otroligt viktiga. Att gå till Söderhallarna och handla skinka, prinskorvar, spanska clementiner, vört med russin, Himalayas julkaffe och chokladtryffel från La Praline är en sådan. Jag tar igen för alla ojuliga jular och älskar varje sekund av det.

20111223-101250.jpg

20111223-101320.jpg

0 svar

 1. Förlåt om jag kommer med genus-pekpinnen nu, men du kan inte veta om dina små flickor kommer att föredra män den dagen det blir aktuellt. Du som pratar om bloggens makt har ett ansvar, så länge vi förutsätter en norm kommer alla de som inte passar in i den alltid att känna sig utanför och det kommer förevigt bli ”en grej” av homosexualitet. Du är en klok kvinnan och förstår vad jag menar tror jag, ibland måste vi hjälpas åt att att påpeka detta för varandra. God jul!

 2. Känner att du blivit en sjukt bra julfirare Cissan och vill vara med. Undrar om vi inte ska köra på ett Wham-firande à la Last Christmas style nästa år. Que?

 3. Instämmer 100 % med Hanna.

  .. Och jag vet att folk kommer ba ”Amen vafaaaan vem bryyyyr sig, vilken struntsak” – men det är viktigt att tänka på, även om man inte menar illa när man skriver/säger som du. För det vet jag att du inte gör.

 4. Tänkte precis samma sak som Hanna när jag läste rubriken.

  Det är något vi alla måste tänka på när vi samtalar med våra barn, att aldrig ta heterosexualiteten för given.

  Och till alla ni som tycker det är helt onödigt och fjantigt att påpeka: Det är det inte. Det är synd om er som inte förstår bättre.

  God Jul allesammans!

 5. herre gud. hon skriver ju tillsammans med Andreas Lundqvist. ändå kommer pekpinnarna. o kom inte o säg att det är ordvalet ni reagerar på. ni är besserwissrar. själv tänker jag fortsätta att förutsätta heterosexualitet, det är det absolut vanligaste. detta med respekt för de sexuella minoriteterna men framför allt för vänner som är homo och bi.

 6. Något brydd: Rubriken antyder väl att julfirande med framtida FLICKVÄNNER skulle vara att föredra? Så vad är (genus)problemet?

 7. Emilia: Det tycker jag inte hon antyder, men om så var fallet så är inte det bättre det heller. Inget är bättre eller sämre än det andra liksom.

 8. Herrejösses, jag förstår inte vad alla dessa människor gör på din blogg när de letar efter saker att hacka ner på och det du skriver. Varför läser man då?! Och varför skulle en skojig rubrik som antyder att du antar att dina barn kommer skaffa pojkvänner och inte flickvänner påverka dina barn på något sätt. Det var på skoj. Men muntergökarna som ständigt drar in genusperspektiv verkar inte ens klara av det. Jag bara undrar hur de som skriver dessa kommentarer uppfostrar sina barn på ett helt felfritt och genusfritt sätt. Det låter som en omöjlighet. Jag har själv inga barn men jag förstår att det är inte helt lätt att vara förälder ibland, ingen är felfri men huvudsaken är att man gör sitt bästa.

  Jag älskar din blogg! Jag tycker du verkar ha en sund inställning till livet och allt som det hör till som till exempel barnuppfostran. Jag lever studentliv, har inga funderingar på barn på bra länge och även om jag inte kan relatera till allt det du skriver om så tycker jag din blogg är helt fantastisk!

 9. Men skojar ni??? Sverige börjar för tusan bli ett skrämmande land…

  En mamma scriver en mening om hennes döttrars eventuella pojkvänner, och hon får skit för det för att hon inte skrev flickvänner. Genustramset i Sverige börjar verkligen blir skrämmande. Det ÄR ju trots all vanligast med att döttrar har en pojkvän, so give it up damn it!!

  Oavsett vad mina barn växer upp till att bli, så kommer min förutfattade mening vara att mina döttrar kommer ha pojkvänner, och mina söner kommer att ha flickvänner, sen om det inte BLIR så, är ju en helt annan sak.

  Fan ta och chilla, och lägg av med ert jäkla trams!!

 10. Jessica och Emma: av de publicerade kommentarerna nedan att döma verkar det vara ni som ger skit och skriver trams. Att bryta heteronormen är viktigt, och skulle bespara många barn/ungdomar/vuxna ett liv i hemlighet och ångest. För det är väl inget en förälder önskar sina barn? Tycker att kommentarerna varit trevliga och respektfulla och ingen har kritiserat Cecilia på något sätt. Utan bara lyft en viktig fråga. Skrämmande är däremot att det fortfarande finns människor som tycker det är provocerande med rätt till likabehandling och jämställdhet.

  Cecilia: vad tycker du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *