Gala! – Som Andreas brukar utropa så fort det vankas fest. Men ikväll var jag faktiskt på en riktig gala. Och nu är klockan – hujedanemej -efter elva och när de andra imitt sällskap började prata om balla Köpenhamnuteställen som de skulle vidare till kunde inte jag tänka mig något lyxigare än att dra mig tillbaka till hotellrummet och fluffa ner bland kuddarna. Så himla festlig har man alltså blivit vid 32 års ålder. Så. Hemma på hotellrummet nu, men med en trerättersmiddag och en härlig gala i benen.

Eccos Walk in style award var det alltså jag besökte. Och vid galan närvarade ingen mindre än själva kronprinsessan Mary. Alla var redan på plats när lokalen plötsligt tystnade och hon stegade in omringad av en massa vakter, den där Mary. Jag kunde inte låta bli att fundera på hur sjukt det måste vara när man som Mary är uppvuxen i en hyfsat vanlig familj, träffar en snubbe hon blir kär, och han råkar vara prins av Danmark. De gifter sig, hon blir prinsessa, och i samma sekund börjar alla behandla henne… jättekonstigt. Som att det blir precis knäpptyst och alla glor så fort hon kliver in i ett rum.

Jag sprang på nya och gamla bekanta, till exempel trendspanaren Stefan Nilsson och hans härliga assistent Viktor.

Showen, som gick av stapeln i Rådhuset hostades av danska Elles chefredaktör Cecilie Christiansen och danska skönhetsgurun Ole Henriksen (ÄLSKAR hans produkter, särskilt Rub n buff Salt scrub). Kan ni fatta att den här snubben fyller 61 år i maj?

Av sex nominerade gick till slut Eccos prissumma till holländska Hadassah de Boer och hennes arbete för att stärka flyktingars situation och möjlighet att kunna återvända hem. Priser delades ut av den där Mary.

Hadassah de Boer till vänster, den där Mary till höger.

Själv panikpackade jag väskan i ett hysteriskt tempo i morse och glömde lite att tänka på att det faktiskt var en gala jag skulle till. Det blev mest jeans som åkte med. Men en liten trasa låg kvar sedan den där plåtningen vi var på i fredags, och eftersom jag just nu verkar tycka att extremt långa skjortor/klänningar med krage är typ det snyggaste som finns – så passade det ju bra. Klänningen kommer från Billy & I, och eftersom jag tydligen är Sveriges Sämsta Bloggare blev det aldrig någon ordentlig bild tagen så få ni får nöja er med den här och använda fantasin. Klänningen är tunn, transparent, svepande och alldeles ljuvlig.

Nu: Hej hej lilla fluffiga hotellsäng. Ska vi hångla?

0 svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *