20140630-171221-61941107.jpg

20140630-171220-61940646.jpg
Redan väldigt tidigt i den här skoprocessen, när Blankens fortfarande bara var tankar och idéer, drömde jag om att göra en flipflop i läder. För att jag tycker flipflop är en alldeles fenomenalt härlig liten pryl som alltid känns så semestrig och ledig att bära, och som märkligt nog alltid ser så snygg ut. Men den där vanliga i plast är för det första inte särskilt miljövänlig, för det andra håller den inte så länge – och så är den ju dessutom så… plastig. Sportig liksom.
”The Holiday” är Blankens egen flipflop. Tillverkad i ekologiskt svenskt Tärnsjö-läder i Bosnien. Det kan kanske verka dumt att göra en sko av svenskt läder i Serbien, men här kommer det fina: ”The Holiday” görs av spillbitar från Kavats skotillverkning. De små bitar som blir över när lädret till andra modeller skärs ut, återanvänds här. Den som vill undvika överkonsumtion kan alltså stilla sitt samvete något med vetskapen om att inget extra material – förutom sulan – har använts till den här produkten.

Vi släppte den idag och några storlekar är redan slutsålda ser jag, men min förhoppning är att ”The Holiday” ska kunna vara en klassiker som alltid går att beställa, till vinterchartern eller sommarsemestern. Eller om du vill ha den som inomhustoffla året om. En ny leverans kommer in redan nästa vecka för er som missat er storlek!

0 svar

  1. Men åh… Så fina hoppas de kommer in snart igen i min storlek för detta är precis vad jag letat efter! Och det är inte sämre att ni tillverkar av spill, bra tänk!

  2. Åh som jag längtat efter denna sen du visade den för ett tag sen. Har hålla utkik efter nyhetsmail från blankens.com för att inte missa den men vad hände? Kom inget mail. Hoppas också på att det snart kommer in fler. För det råkar väl inte vara så att de är stora i storleken så att en 36:a passar en 37…!? Fantastiskt snygg sko helt enkelt!!

    1. Har inte riktigt kommit igång med nyhetsmailen än, eh… Men det kommer! Håll koll på instagram och blogg så länge! yourblankens och ceciliablankens på heter jag/vi på insta. Skulle säga att de är normala i storlekarna, men många fler kommer in nästa vecka och då ska du säkert kunna haffa en!

  3. Vad kul att skorna är så poppis! Skulle gärna vilja haffa ett par flips så jag får hålla utkik nästa vecka. Tror banne mig du borde ha som bokshopparna på nätet – att man kan förboka sig på ett ex av kommande releaser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *