Amanda Schulman och Anitha Schulman för me&I

Okej, Nu börjar det bli dags att en efter en avslöja vilka fantastiska bloggare som designat plagg för me&i och välgörenhet i kollektionen som vi kallar Bloggers Collection (en radda framstående bloggare har designat egna plagg för Me & I – och deras arvode går till välgörenhet). Först ut, är jag mycket stolt att presentera Anitha Schulman och Amanda Schulman! Dessa båda coola, kloka och modiga kvinnor och mammor har gjort en fantastisk klänning, en kofta som jag älskar gränslöst, ett par matchande tights och ett par strumbyxor med ett leopardmönstrat hjärta på rumpan. Och sitt arvode skänker de till Project playground. Jag är så väldigt stolt över det här projektet som jag hållit i och drivit de senaste månaderna. Det känns otroligt bra inte bara att få vara en del av alla dessa fina barnkläder som lanseras på marknaden, utan också att det samtidigt genererar så mycket pengar till olika behövande världen över.

Kläderna finns inte att köpa riktigt än, men inom alldeles kort, så håll utkik här i bloggen för mer info.

Jag älskar de här kläderna! De är liksom coola, charmiga och lekvänliga på samma gång!

Inom kort kommer flera bloggare och deras alster släppas, så håll utkik!


Publicerat

i

av

Kommentarer

 1. Profilbild för Karin i Norrköping som är less på utbudet på pojkkläder.
  Karin i Norrköping som är less på utbudet på pojkkläder.

  Och som vanligt bara till flickor! Blir tokig. Har en kille och utbudet till honom är alltid minimalt. KappAhl fixar retrolook till damer och FLICKOR. H&M lanserar ny glamourkollektion, till damer och FLICKOR. Polarn o Pyret kör lite retro till pojke/flick men det är ganska gälla färger i brunt/orange osv. Jag köper gärna en kofta med ett hjärta på. Eller en tröja i lila/rosa MEN kanske utan glitter, eller texten girlygirl på eller puffärmarna…

  Setet du visar är jättefint och jag skulle inte tveka en sekund på att köpa det OM jag hade en dotter. Glömdes pojkarna bort i kollektionen?
  Setet är superfint MEN mitt barn är en pojke.

 2. Profilbild för Karin igen
  Karin igen

  Utbudet av pojkkläder heter det jue…

 3. Profilbild för Charlotte
  Charlotte

  Var är de könsneutrala kläderna? Eller killkläder som i så fall balanserar upp tjejkläderna?!
  2012, tjejer!

 4. Profilbild för Petra

  Så fina leggings å strumpisar, bra jobbat!

 5. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Angående killkläder så kommer det alltså komma FLER kläder i den här kollektionen som vi kallar Bloggers collection. Könsneutrala (tightsen betraktar förresten vi som könsneutrala), pojkkläder, tjejkläder – lite av varje. Så ta det lugnt bara.

 6. Profilbild för Maja
  Maja

  Efterlyser också kläder som passar alla! Både pojkar och flickor. Alla skriver om hur viktig jämställdheten är men när det kommer till barnkläder är det väldigt mycket tjejigt till tjejer och killarna glöms liksom bort. Varför inte ha glada färger och passformer som funkar för alla? Jag köper alla färger till mina pojkar, men avstår volanger, , puffärmar, glitter och attribut helt riktade till tjejer. Skulle nog avstå det likväl om jag hade flickor. Men men, ska bli spännande att se vad kollektionen innehåller. Håller tummarna för fina kläder som även passar fint till små killar!

 7. Profilbild för Charlotte
  Charlotte

  Leggingsen skulle jag lätt köpa till sonen, förresten.
  Man tolkar det lätt som att det är tjejkläder för hela slanten, så att skriva det i inlägget (att killkläderna är på ingång) hade nog förtydligat en del 🙂

 8. Profilbild för Loppan
  Loppan

  Nope, om jag skall vara den enda som sager nagot negativt men jag haller inte med om att det ar en hit! Snarare tvart om men de ar ju inte designers heller och jag forstar inte varfor man skall jobba med manniskor som inte kan design for fem ore. Ni ar jatte bra pa annat!

 9. Profilbild för maya
  maya

  finns dessa plagg även till större barn? 134 o uppåt??

 10. Profilbild för Karin i Norrköping
  Karin i Norrköping

  Vad spännande! Då väntar vi på pojkkollektionen. Hoppas den kommer snarast. Ska på Me and I party 10oktober.

 11. Profilbild för Catrin
  Catrin

  Ser att fler kommenterat det som även jag tänkt skriva MEN är så less på allt fokus på tjejer!!! Me and I som ett exempel. Har varit på flera partyn och knappt köpt något fast jag varit jätteshoppingsugen när jag gått dit. Det är alldeles för mycket fokus på tjejkläder. Till killarna kan man köpa en långärmad tröja med en bil på. Kul. Eller inte. Nu är det inte alls bara Me and I som är så här (tyvärr). Älskar mamas tidning men deras klädreportage är ju också hemska för en mamma till två söner. Mamma- dotter- styling till 90%.

  Allt jäkla snack på jämställdhet och könsneutralitet.

  Kan inte någon duktig människa skapa kläder till barn? Färgglada, mjuka, könsneutrala, roliga och prisvärda? För svår kombination verkar det som.

  En besviken mamma till två underbara söner

 12. Profilbild för Annika
  Annika

  Ja, varför ska det vara så svårt att göra fina kläder till killar? Förstår att det är lätt att glömma för er tre, som är mammor till tjejer. Och varför ska folk vara duktiga på att designa bara för att de är kända? Jag förstår att det är bra för företaget. De får mer uppmärksamhet i media! Men så lyckat är det ju inte alltid. Ni som jobbar med mode är en annan sak. Gillade dina mopsar! Och är imponerad av Anine Bings kollektion.

 13. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Och jag som skulle gå kn och gnälla över avsaknaden av pojkkläder…. Tydligen är jag inte den ända som irriterar mig på detta 🙂 Flickor i all ära så önskar jag se ett samarbete med en bloggare som har endast pojkar. Urled på att inte hitta coola grejer till mina killar! Leggings klär jag nog inte pojkarna i, inte heller puffärm, volanger, spets etc. mycket flickigt. Rosa däremot är en hit hos min fyraåring, så länge det är tufft..

 14. Profilbild för en annan Cissi
  en annan Cissi

  Gnäll i all ”ära” men konsumentmakten är stor och pengarna styr. Låt bli att köpa flick-kollektionerna och kasta er över den utlovade pojk-kollektionen eller de kläder ni ev upplever som könsneutrala så kommer Me&I inse att det är pojk/unisexkläder det finns efterfrågan på. Och efterfrågan styr ju utbud.

  Tycker också det är litet larvigt med alla dessa kändisar som ska designa kläder bara för att de är kända men som nån annan skrev fattar jag ju att företaget tjänar på det eftersom de får så mycket gratis PR. Bra (måste nämna nåt positivt efter mitt klag 😉 dock att de skänker sina arvoden till välgörenhet.

 15. Profilbild för En Annan

  När ni tröttnat på kändisarna så kan ni designa själva istället. På your-own-designs hemsida, http://www.yode.se, kan man välja färger och kombinera själva, så blir det så mycket unisex som man vill ha det (undantaget klänningarna då).

 16. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Ett par kommentarer: Vad gäller pojkplagg så håller jag med er, till viss del. Visst är pojkutbudet kanske lite tråkigt och inte så kreativt och kul som på tjejsidan. Men å andra sidan har jag märkt att väldigt många pojkmammor är oerhört konservativa. Är det liksom minsta rosa detalj på ett par byxor så döms de ut som pojkplagg. Så ni pojkmammor kanske också måste öppna ögonen lite lite mer och se att många plagg funkar minsta lika bra på pojkar som på flickor, tights, rosa och vad mer det nu kan vara. Alltså, ja killutbudet är lite tråkigt, men pojkföräldrar behöver också lyfta blicken en aning. Vara lite modigare. Mindre konservativa. Små tjejer har ju ofta ett väldigt brett spann i sin klädsel, att de klär sig i ”pojkkläder” ses väl aldrig som märkligt, så varför skulle inte småpojkar kunna gå ett par steg åt det ”tjejigare” hållet? Detta alltså ett resonemang som inte har med Antihas och Amandas kläder att göra, utan generellt.

 17. Profilbild för Annika
  Annika

  Nä, att skylla på att pojkmammor är lite konservativa funkar inte. Det här är ju en intressant diskussion!

 18. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Annika: Och varför funkar inte det? Min uppfattning är att de i många fall är det. Inte alla förstås. Men det är heller inte ovanligt. Jag vet många pojkmammor som aldrig skulle få för sig att sätta rosa tights på en pojke till exempel. Bara det att samtliga som kommenterat här inte ens överväger tanken att se tightsen eller koftan på en kille bekräftar väl att det är så? Det är varken volanger, glitter, puffärm eller minsta lullull, inte ens rosa på koftan – ändå är den inte pojkig nog för era pojkar. Å andra sidan hör jag många pojkmammor säga att det ”bara finns Spider-manplagg” i butikerna. Så vad vill ni ha då? Om inte ens en vanlig kofta med söta detaljer på är ”pojkig” nog. Vad återstår liksom? Om det ska vara lekfullt och kul, men inte spider-manigt?

 19. Profilbild för Camilla
  Camilla

  Det här börjar få mig riktigt irriterad snart 🙂 Om utbudet det finns för pojkar är a) traditionellt marinblått/grönt/vitt, randigt med någon bil här och där eller b) spider-man/disney bilar/star-trek -tryck. Ja vad väljer man? Då kanske det ter sig som alla pojkmammor är sååå traditionella. Det är inte bara så att efterfrågan styr utbudet utan utbudet styr nog klädvalen i allra högsta grad. Problemet finns ju inte bara på pojksidan utan även på herrsidan. Det finns helt enkelt mindre att välja emellan. Fine. Flickor har kjolar, leggings, stumpbyxor osv. men det betyder inte att man inte kunde göra den typs plagg pojkar använder lite roligare. Koftan i kollektionen skulle fungera fint i en kortare/rakare modell på killar, djurmönstret kunde användas på en t-tröja i pojkmodell… bara som exempel. När jag inte har sett hela kollektionen så är det svårt att döma.

  En av orskakerna man lägger hoppet på sådana här barnkollektioner är att utbudet i affärer är så enformigt. Och eftersom det bara tycks vara tjejmammor som designar så blir man varje gång lite besviken. Unisex betyder tydligen flickplagg som nog pojkar också kan ha. Varför inte designa pojkplagg som flickor också kan ha?

  Leggoings har jag svårt att se som ett pojk-plagg på lite större killar, oavsett hur tufft trycket är.

 20. Profilbild för Annika
  Annika

  Jag tycker att Camilla svarade så bra! Skriver under på det. Tycker att din inställning till ”pojkmammor” känns trist. Killar har också åsikter. Min son skulle inte vilja ha tights. Visst kan killar ha rosa, men det är ju inte det som är problemet.

 21. Profilbild för Karin i Norrköping
  Karin i Norrköping

  Jag är INTE konservativ. Min son har klädet köpta på flockavdelningen. MEN utbudet för pojkar suger. Verkligen. Kolla in mängden flickkläder kontra pojkklädet nästa gång du handlar till dina flickor på tex Lindex, KappAhl, HM osv. Det ska bli intressant att se om samma mängd ”pojkkläder” produceras från bloggerskändisar som antal ”flickplagg”. Väntar med spänning på fortsättningen.

 22. Profilbild för Maja
  Maja

  Bra skrivet Camilla! Och nej Cecilia,unisexkläder handlar INTE om att sätta på pojkar flickkläder, som verkar vara förslaget. Lite större barn har väldig koll på läget, man ”sätter” inte bara på en 6-årig kille ett par rosa tights om han själv inte är bekväm med det. Det kanske funkar på en tvååring som inte har så mycket åsikter i frågan. Och det är mycket tråkigt att det är mycket snack och liten verkstad angående jämlikhet och unisexkläder. Man får leta som en tok för att hitta schyssta kläder utan ”häftiga” tryck och liknande. Det ska bli mycket intressant kändisbloggarnas design tycker jag.

 23. Profilbild för Mamma till två pojkar
  Mamma till två pojkar

  Håller helt med Camilla!!!

 24. Profilbild för Annette
  Annette

  Lite trist negativ stämning bland kommentarerna…
  Jag tycker kläderna var superfina och med tuff färgsättning och schyssta tryck!!! Bra jobbat Schulmans 🙂
  Vad gäller de som klagar på utbudet på pojk respektive flick kläder så är väl mitt råd att leta längre än till Lindex, Kapp Ahl och H&M. Det finns massor olika butiker på nätet, Mama är bland annat bra på att tipsa om sånt i tidningen.
  Tycker själv att Åhléns har jättefint utbud för mig som har två flickor som jag inte vill klä i rosa/tyll/glitter.

  Eller varför inte skaffa en symaskin & sy själva 😉

 25. Profilbild för Viktoria
  Viktoria

  Annette. Du har två flickor. Det säger allt. Du är inte objektiv. Jag tycker mama mest visar flickkläder. Sy? Ja lite men har tyvärr inte rätt kunskaper. Handlar lite via sajter på nätet men de har tyvärr inte kläder i den prisklassen jag år beredd att betala.

 26. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Men här finns ju en grå lite längre kofta med fickor på och stora knappar. Superfin till jeans och gympaskor på en kille. Och ändå duger det inte till en pojke, eller vad? Jag håller som sagt med om att det definitivt känns som att utbudet på killsidan är mer begränsat, men jag tänker fortfarande hålla fast vid att många pojkmammor också borde se lite mer utanför boxen. Att ni dömmer bort den här koftan säger som sagt en hel del om de begränsningar ni (och då menar jag inte alla pojkmammor förstås!) satt upp för er själva. Ni säger vad ni inte vill ha, Men ni säger inte vad ni vill ha. Så jag frågar igen: Om det här inte passar, och inte spiderman och inte randigt – vad passar då? Vad vill ni ha? Gnäll utan förslag på lösningar är inte särskilt konstruktivt!

 27. Profilbild för En annan pojkmamma
  En annan pojkmamma

  Konstruktiva förslag står nedan! Flickkläderna ( förutom kjol och klänning då) minus glitter och puffärmar! DET vill vi ha.

 28. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  En annan pojkmamma: Och är det inte det det här är? Minus klänningen.

 29. Profilbild för En annan pojkmamma
  En annan pojkmamma

  Jo minus klänningarna ( lång kofta jag vet men jag och det flesta skulle nog kalla det för klänning).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *