Jag tycker om att ha saker och ting under kontroll. Kunna överblicka vardagen och känna att man har koll. När det inte är så blir jag stressad. De senaste dagarna har varit stressiga. Eller ja, inte stressiga på det jäktiga viset kanske, för jag har mest varit hemma med barnen tillsammans med mamma som också varit här och hälsat på. Utan mer inombordsstressiga om ni fattar. När de jobbrelaterade to do-listorna i huvudet bara blir längre och längre och man vet att redan hunnit glömma av en massa måsten som borde gjorts för länge sen.

Jag var med i #Adamlive idag och båda kottarna och mamma var med i kulisserna. Mamma höll sig lugn, men de andra två – jösses. De pågick på högsta volym kan man säga. De liksom bara hördes över hela TV3-huset. Så där har det varit de senaste dagarna. Brudarna har liksom varit helt hysteriska. Jag beklagade mig kanske en smula för tjejen som sminkade mig, inte över barnen förstås, utan mer över hur körigt det känns när man nästlar in sig i en sån stress-spiral och andningen låter hö-hö-hö och sker någonstans högst upp i halsen. När närminnet är icke-existerande och humöret… lite upp och ner. Hon påminde mig då om hur mycket allt det där också påverkar barnen. Hur jävla väl de märker när man är… inte cool. Hur de snappar upp det och också blir… inte coola. Och till slut är man allihop en stressande, ofokuserad gnällig blobb som inte lyckas lösa någon situation på något särskilt bra sätt.

Med den lilla påminnelsen i bakhuvudet åkte vi hem och det var så jävla skönt att bestämma sig för att släppa den där stressen. Vad kan jag göra åt saken nu ändå? Det enda som kunde få mig att må bättre, insåg jag, var att hamn i skön synk med brudarna igen. Så vi gosade loss i soffan. Låg i en hög och kramades. Läste böcker och somnade i min och Pers säng allihop. Totalt ognälliga och otjuriga. Nu får det vara färdigstressat för den här gången. Ah!

Jag hade tänkt ha på mig den här snygga klänningen från Vanessa Bruno för La Redoute i programmet idag, men jag råkade spilla en rätt ansenlig mängd välling över den på väg till programmet. Så det fick bli en annan rätt snygg sak från Petit bateau i stället.

Okej. Nu ska jag sova.

0 svar

 1. Hej. Fick den stora äran att få hem och testa dina Me&I kläder i dag. Bl.a zebra looken till min lilla tjej och grymt sköna plagg till mig. Vilket bra jobb du gjort! Ja, det var bara det jag ville säga.

  Sanna

 2. Den är så otroligt fin den där klänningen! Vad jättesnällt av dig att delge var den kommer ifrån:). Vilken storlek har du? Tror jag är i ungefär samma size, alltid lite svårt när man beställer från märken man inte har så mkt erfarenhet av:-).

 3. Jag gillar din blogg så förbaskat mycket! Har läst den sedan Expressen-tiden men har aldrig lämnat en kommentar, men så nu bara gör jag det 🙂 Gillar att det är en härlig blandning av allt och att du skriver på ett så fantastiskt roligt och klokt sätt. Ha en fin onsdag! Kram från Helsingborg

 4. Du är så otroligt snygg i håret. Vad har du för färg?
  Ska till frisören nästa vecka och du och din snygga frisyr inspirerade mig massor!

 5. Oj, så rätt! Så ska jag också tänka hädanefter när jag är så där superstressad. Det tror jag kommer underlätta en del situationer framöver.

  Dessutom är det ju många gånger man är stressad utan att behöva det. För hur många minuter tjänar jag om jag stressar tex på morgonen?

 6. Hej!
  Som tvåbarnsmamma med barn i samma ålder som dina ungefär (min stora är 4år) så förstår jag vad du pratar om. Man bara kommer in ett dumt flow och är en ”dålig mamma” ibland bara för att man stressar. Då är det bra att göra precis som du gjorde. Bara vara och strunta i allt annat. Det är barnen som är viktiga. Inte det andra. Och barnen blir harmoniska om man själv är det.
  I perioder är det ibland svårt att koppla ur stressläget (sömnlösa nätter och krav på sig själv) men det är just då det är viktigast att man gör så.
  Ska själv börja tänka mer på att bara vara och stressa ner.
  Ta hand om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *