Lata nygifta graviddagar på Anna Maria island

Äntligen har vi fått tummen ur och skickat iväg namnpapprena till Skatteverket. Rio Anita Yvonne Annamaria Blankens ska hon heta, minstingen. Anita efter farmor och Yvonne efter mormor (förresten – känns det inte som att den här typen av namn, som de hetaste filmstjärnorna hette på 60- och 70-talen blir nästa stora namntrend? Jag tycker att både Anita och Yvonne är grymt snygga namn, tänk bort att det är vad era mammor heter och bara lyssna på bokstavskombinationerna. Anitha. Hur vackert som helst. För att inte tala om Yvonne.) Annamaria heter Rio precis som Bonnie. Per i synnerhet, men också jag har semestrat en hel hel i Florida genom åren. Och vår smekmånad spenderade vi till större delen på Floridas västkust. På Anna Maria island hyrde vi en lägenhet ett par veckor. Då var jag gravid med Bonnie och vi bestämde att hon skulle få heta det i andranamn. Det kändes romantiskt och fint att ge Rio samma andranamn.

På tal om namn. Såg förresten bland kommentarerna till förra inlägget en kvinnas desperata bön om hjälp. Några förslag from the top of my head (du kanske bara är ute efter namn på S, men här blir det lite blandat som känns som att det kanske skulle kunna passa med Saga och Signe): Ada, Sally, Heidi, Kaya, Sonya, Thora, Rosa, Silje (nä, det är för likt Signe – men fint!).

Jag är helt säker på att ni läsare har fler förslag. Och du – Katarina – lova att höra av dig och berätta vad ni bestämmer er för!

0 svar

 1. Anna-Maria är mitt tilltalsnamn så jag vara bara tvungen att kommentera 😉. Kul att namnet betyder så mycket för er. Själv kallades jag bara Anna tills jag var 15 år och träffade min första stora kärlek och han tyckte mitt ”riktiga namn” var så mycket finare. Sedan dess tilltalar de flesta mig med mitt hela namn.

  Tack för en härlig och inspirerande blogg

 2. Testade ni creperiet på Annamaria island? Mums.
  Min man Per, jag och dottern (född okt 08) tillbringade 6 veckor i bla cortez, miami och west palm beach förra hösten… Lovely!

  Nu ska maken till wpb i början av mars igen… Återkommer om vi hakar på för då vill vår Vilma gärna ha playdate med Bonnie 🙂

  Tack för kul läsning!
  Sara

 3. Namn är svårt men jag tycker killnamn, särskilt lillebrorsan var svår för det ska ju funka med syskonnamnen… Men Sisela är fint och passar med storesystrarnas namn.

 4. Hej,

  När ni hyrde lägenhet på annamaria island – hur fick ni tag i den? Är lite inne på att försöka hitta en liknande resa och undrar då hur man får tag i boende.

  TAck på förhand för tips:)

 5. Vilka fina namn ni har valt åt lilla Rio! Hur tänker ni kring dop? Har själv en liten tjej på 4 månader och vi velar fram och tillbaka om vi ska döpa henne eller inte…

  kram Maria

 6. Jättemysigt att båda dina tjejer har ett gemensamt namn! Båda mina barn heter Tiger i andranamn, både tjejen och killen. Känns som om det binder dem samman på ett fint sätt.

 7. Jag fick en dotter i onsdags och hon ska heta Svea som tilltalsnamn och Stina i andranamn (efter sin gammelfarmor). Jag fick massa namntips genom att du Cecilia la ut min kommentar om namn på bloggen. Hoppas vi kan hjälpa Katarina på samma sätt! Kram

 8. Hej!
  Måste fråga, var hittade ni bra boende?
  Jag ska nämligen dit med en baby i mitten på maj, han är då 6 mån., hoppas bara det inte blir för varmt då!

 9. sally är fint tycker jag! Stella, Smilla, men annars kanske något med g i för att passa ihop med de andra namnen? Gina, Vega, Engla osv..

  Kelly, Lilly, Lydia, Vera, Ester, Lykke och inte minst Ophelia är andra fina namn!

 10. För några år sen gick en serie på SVT som hetter SPUNG, jag älskade den och en cool tjej där hette Ana-Maria, som jag har jobbat på att någon av mina två flickor ska få heta de, men utan resultat. JÄTTE fina namn ni valt till Rio.

 11. Lilly eller Tyra, superfina namn som skulle passa bra med de andra. Vår lilla bebbe som kommer nästa vecka blir en Lilly om det är en tjej!
  MEN däremot har vi inte ett enda killnamn så vi i vår tur kanske skulle behöva Katarinas hjälp!!!! Annars sitter vi där om 6 veckor o helt desperata, speciellt eftersom jag tror det är en kille jag har i magen!!!

 12. Vad jag har förstått så får man bara ha tre stycken förnamn? Har ni kollat upp så att ni får ha fyra? Jag skulle bli jätteglad om du svarade, jag väntar själv mitt första barn inom kort och hade blivit jätteglad om hon fick ha fyra namn.

 13. Jag måste ju lägga mig i känner jag…
  Ava (Ava Gardner), annars tycker jag att dubbelnamn är rätt hett nu typ vore inte Eva-Lena eller Ulla-Britt skitcoolt på ett litet barn. Emma-Maja om man vill ha en snällare variant.
  Annars är Carina och Sonja namn ni kommer få se inom en snar framtid.

 14. Svea såklart! Signe, Saga och Svea- perfekt tillsammans, samma tidsera och stil! Min yngste heter Svea Embla Viktoria

  Lycka till

 15. Lovis,Isla…gillar också Sally som någon tidigare nämnt.Måste bara slänga in mina personliga favoriter också: Kathleen,Elizabeth och Alexis…finns så många gulliga smeknamn, Kate,Katie,Lizzie,Betty,Beth,Lex,Lexie.Dock tror jag inte att detta var stilen som efterfrågades. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *