Är det en…. ja vadå?

Ni som läser den här bloggen ofta vet om min hårstatus. Hur jag alltid haft mellanlångt, ett tag funderade på att klippa kort men ändrade mig när min frisör Helene plötsligt föreslog att jag i stället skulle spara ut. Jag blev märkligt chockglad över det förslaget, eftersom jag av någon anledning aldrig ens för en sekund tänkt tanken att ha långt hår. Har liksom fått för mig att mitt hår inte kan bli långt.

Så nu har jag sparat ett tag och håret bara växer och växer. Det här med att kunna sätta upp utan att använda fem miljarder hårnålar är helt nytt för mig, och igår testade jag något jag alltid tyckt varit så himla snyggt men aldrig ens haft i närheten av tillräcklig hårlängd för att själv kunna åstadkomma: En sidfläta. Så jag gick och svängde och viftade med den där igår, ungefär som man gjorde när man var liten och hade en kjol på huvudet och låtsades att det var långt hår ni vet. Pustade lite åh-guuuud-mitt-långa-svall-som-bara-är-i-vääääääägen-pustar då och då.

Att det mest bara såg ut som en jättestor och superknölig bajskorv som hängde där valde jag att strunta i.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Rebecca Johansson
  Rebecca Johansson

  Skriv din kommentar här!Det är alltid ett supersäkert garv (man får sig) när man läser din blogg. Följer den slaviskt 🙂.

 2. Profilbild för m47
  m47

  Haha släng runt med håret du. Tycker att ditt sparande har tagit låång tid 😉 men nu är du äntligen där 🙂 Njut av möjligheterna till variation av tofsar, spännen, flätor, svall m.m.
  Du är bäst! Kram

 3. Profilbild för Jessie.
  Jessie.

  Cecilia, flätan ser jättefin ut. Jag har kämpat med att få mitt hår att växa i flera år, mitt hår är ganska fint men blir inte längre än som ditt ungefär. Sen läste jag om ricinolja på nån blogg och testade. Jag köpte mitt på apoteket, billigt. Alltså mitt hår växer inte bara sjukt mycket, det är så tjockt och fylligt. Jag gnuggar i lite (matsked ungefär) i hårbotten, väntar en timme och sen tvättar jag håret. Det är en ganska tjock olja så jag brukar schamponera tre gånger för att få ut det. Jag har testat det här i två månader nu, jag tvättar mitt hår sällan, typ en gång i veckan, men jag ser verkligen resultat. Tydligen kan du göra behandlingen varje gång du tvättar håret, om du har den tiden det vill säga. Sen har jag forskat lite till (forskat och forskat; läst bloggar) och nu har jag ricinolja i mina fransar innan jag går och lägger mig. De är jättefina och växer. Jag vet att det här låter otroligt. Så tänkte jag med. Det är inte fysiskt möjligt och jada jada. Men det funkar. Testa. Kram kram.

 4. Profilbild för Jessie.
  Jessie.

  En annan sak, jag vet inte vad det har för effekt på färgat hår. Jag har min egen hårfärg, ljusbajsbrunt. Men ”forska” loss lite. Kram.

 5. Profilbild för Ida
  Ida

  Nåt helt annat som jag får ögonen på när du har fläta (superfin och absolut ingen korv!!) är dina enormt fina örhängen, är de köpta på något ställe som är lättillgängligt typ i Sverige el nätet? 😉 Ha en skön helg!

 6. Profilbild för Petra

  Känslan när man äntligen har fått långt hår är fantastisk. Jag vill också!

 7. Profilbild för pecawe72
  pecawe72

  Jag har haft superkort hår sen jag var tonåring, men drömmer (på natten) ibland om att jag har långt hår som jag slänger över axeln och som räcker ner till midjan. Skulle nu aldrig orka spara ut och passar dessutom inte i långt hår, men drömma kan man ju…. Tycker dock att variation är roligast och det kan man ju faktiskt göra med kort hår också.

  htttp://blogg.mama.nu/pecawe72

 8. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Håret är väldigt fint. Men. Vad är det för brillor du har? Pliis säg.

  1. Profilbild för Cecilia Blankens
   Cecilia Blankens

   Jenny: Persol!

 9. Profilbild för Karin
  Karin

  Långt hår tror jag kommer vara skitfint på dig! Du har ju tjockt och fint hår! Flätor tycker jag dock är svinfult, i allmänhet alltså, inte på just dig.

 10. Profilbild för Klara
  Klara

  Hehehehehe bajskorv!!! Hahahaha. Den ser inte ut som en bajskorv. Hahahah. Älskar dina ordval

 11. Profilbild för Annika
  Annika

  Flätan var ju jättesnygg ju!!! Du är bara för roooolig!! Hahahaaa..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *