Jag fick ett mail av helhärliga och extremt drivna Isabelle McAllister. Hon har inrättat ett stpiendium för kvinnliga hantverkade, och vill att jag ska uppmana er läsare att söka det. Så här skriver hon:

”Jag vill bara berätta att i veckan har jag gjort något jag tänkt på länge – lanserat ett stipendium för kvinnliga hantverkare! Tillsammans med Rättviseförmedlingen och några andra har jag dragit igång Isabellestipendiet. Ett stipendium för den som är eller vill bli hantverkare och består av 20 000 kronor, verktyg plus en massa ära förstås.
Det ska gå till någon som älskar sitt hantverk och/eller vill utvecklas inom det. Kanske är det en utbildning eller ett galet projekt men grundförutsättningen för mig har varit att bryta normer och försöka förändra världen – en liten smula itaget. Målare, snickare, elektriker och massa andra hantverkarrkårer skulle må bra av mer mångfald. Jag vill på det här viset starta en diskussion om inställningen till kvinnor inom yrket, fördomar och arbetsförhållanden. Stipendiet delas ut den 13 oktoberHem & Villa mässan i Stockholm.
Något som skulle gör mig ännu lite gladare är om du ville hjälpa mig att hitta kvinnor att nominera. Kanske känner du någon eller har lust att skriva en rad i bloggen eller sprida vidare till någon du tror har bra namn. Sista anmälningsdag är 3 oktober. Nominera kan kan du göra på isabellestipendiet@gmail.com eller på Rättviseförmedlingens sida som ovan. På Facebookgruppen Kvinnliga hantverkare vill jag även samla in namn på en massa bra kvinnor inom olika hantverksyrken så att eventuella uppdragsgivare kan hitta bra kontakter.”  

Fakta om Isabellestipendiet:
Isabellestipendiet riktar sig mot kvinnor som är eller vill bli hantverkare. Stipendiet vill belysa att det finns skickliga kvinnor inom hantverksyrket och ge dem en möjlighet att ta plats i en mansdominerad bransch. 2011 års Isabellestipendium finansieras av Hornbach Bygg- & trädgårdskedja, Hem & Villamässan samt byggbemanningsföretaget Expandera Mera. Det första stipendiet delas ut i samband med Hem & Villamässan i Stockholm 13 oktober 2011. Nomineringen pågår till 3 oktober.

Okej: Alla ni som känner er träffade, SÖK nu för sjutton! Vilken bra grej! Själv ska jag genast tipsa min kompis Johans flickvän Emma om det här.

0 svar

  1. Åh, vilken bra grej!

    I våras/försomras när du funderade på att klippa av dig håret så gick jag i samma tankar och jag blev boostad av dig. Så jag kapade mitt lååånga hår och nu har jag en härlig, pojkkort undercut och det är det bästa jag gjort i hårväg på länge. Önskar dig lycka till med att spara ut håret men om du skulle ändra dig så kan jag garantera att du skulle passa jättebra i kort hår!

    Ha det gott Cecilia och tack för en fin blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *