Är ni redo för ett riktigt sexplagg?

När jag var liten vill jag minnas att mamma när det blev höst och sen vinter, använde sig av något med det festliga namnet mamelucker. Ett slags underbyxor som värmde under kjolen. Ni vet säkert vad det är.

Och nu tänker jag att det vore väl dags för mamelucken att återfödas? Eller så har den hela tiden levt och frodats, bara det att jag man så att säga måste uppnå en certain age för att överhuvudtaget överväga att bära detta mirakulöst osexiga plagg. Men jag tänker så här: Frysa vill man ju inte göra. Långkalsonger är bysligt och framförallt svinvarmt när man är inomhus. Tjocka nylonstrumpor kan väl funka i och för sig, men har ändå lite samma effekt som långbombarna. Tänk i stället ett par typ cykelbyxor i tunn ylle. Utan skarvar eller kanter som syns igenom plagget man har över. Så är man alltid varm om rumpis, och det är ju skönt att vara även inne.

Jag tänkte på det här när jag gick till jobbet i morse och det liksom bara forsade in kalluft över bakdelen som till slut började domna. Med en läcker liten yllebyxa hade jag svassat runt där alldeles ombonad och varm om skinkorna.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Katrin
  Katrin

  Vissa sportbutiker har den längden i tunn fleece men det kan ju bli lite bylsigt. Varför inte i siden? Jag har sidenkalsonger som är helt underbara, även under jeans, när man ska ut och leka med barnen i parken. Ser att SidenSelma har mamelucker i siden, fast de kallar det dambenkläderhttp://www.sidenselma.se/p-30-dambenklder.aspx

 2. Profilbild för Annica
  Annica

  Ullmax har gjort ett par korta ullbyxor som de kallar merino supersoft shortpants. Det som är bra är att materialet är ull på utsidan och microfiber på insidan, så du slipper kli:) En annan bra grej är att du stödjer föreningslivet om du handlar där!

 3. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Hej Cecilia och tack för en superblogg! Det finns cykelbyxor i merinoull på Lindex!!

 4. Profilbild för Anna-Karin
  Anna-Karin

  Det finns sådan på flera butiker, jag köpte mina på Åhlens.

 5. Profilbild för Matilda
  Matilda

  Det finns på Lindex! Löp och köp!

 6. Profilbild för Petronella
  Petronella

  Fler tips på vart du kan hitta sådana: Naturkompaniet! Som slalomåkare är det inte kul att sitta i sittlift och bli kall om smulan. Funderade länge på att be svärmor sticka riktiga lurvsaker att ha, helst med dubbelstickning i baken men nöjde mig med ett par varma från Naturkompaniet….risk för babianrumpa annars……*L*

 7. Profilbild för sofia
  sofia

  Mamelucker is the shit! Jag har ett par från craft med vindstopper runt det mest värdefulla delarna.

 8. Profilbild för Marie

  Och jag instämmer med Annica. Ullmax dito är toppen. Billiga och fantastiska. Förövrigt är deras underställ också toppen och sockorna o ullfrottetröjan…..

 9. Profilbild för Tessa i höghuset

  Jag tycker att det låter kanon, och ser på kommentarerna att det verkar finnas i butikerna också. Annars vore det väl häftigt med en modell typ gammeldags mamelucker, vida med lite puff? Går nog att göra snygga som tål att sticka fram lite under kjolen (beroende på vilken stil man vill åt).

  Annars har jag ett annat kjol-tips. Jag brukar köra med benvärmare över strumpbyxorna vintertid. Bara att dra av eller vika ner när man kommer till jobbet. Men det hjälper förstås inte baken.

 10. Profilbild för M.
  M.

  Dela gärna med dig om du ens hittar några !!

 11. Profilbild för Ak
  Ak

  Som tidigare nämnts: i siden finns på klassiska damunderklädesaffärer. Alltså siden som är som typ bomull i konsistensen, inte sånt där blankt. Assköna.

 12. Profilbild för Rebecka
  Rebecka

  Jag älskar Ullmax (som flera redan skrivit om), jag skulle få ett par sådana där ”Merino supersoft short pants” (mameluckerna alltså) av mina föräldrar i julklapp förra året men min pappa har snott dem! Jag hoppas han köper ett par nya till mig nu i vinter… 🙂 Jag har ett underställ samt en ullfrottétröja o vanliga trosor o tjocka sockor därifrån, superbra kvalitet på alltihop, understället är så tunt och smidigt att det inte blir klumpigt under vanliga kläder. 🙂

  http://www.ullmax.se/webshop.asp?PG=195

 13. Profilbild för Karin
  Karin

  Jag har de i siden från Twilfit, också bra! Har hjälp mig många dagar när jag velat ha kjol trots kallare temperaturer. Passar under jeans också!

 14. Profilbild för sara - 25-åring som inte alls är mamma men gillar mama-bloggarna ändå..

  min mamma tvingade på mig när jag var liten (tacksam är jag för det idag!) dessa mamelucker som var av så bra kvalitet att till och med mormor haft dem. herregud, jag trodde jag skulle dö av skam om någon såg.
  kan inte förstå att något sådant kan vara så viktigt när man är så liten som jag var då.

  idag vill jag ha ett par! idag är det inte värt att frysa för något i världen och jag ska lätt önska mig ett par inför kommande födelsedag. tack för tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *