Att köpa sig lite ro

Jösses vad fiffigt det är att låta kidsen kolla på film ibland när de ska äta. Man slipper 1) barn som klättrar upp och ner i stolarna med påföljden stressad/arg mamma som skällar på klätteraporna 2) slippa Men-snälla-Bonnie-ÄÄÄÄÄÄÄT-tjatet.
Så fort en film är på glöms mattrotset bort och tallrikarna länsas! Vilken lycka!
Jag gillar genvägar. Även om de inte alltid direkt gör en till aspirant på Sveriges bästa morsa-pokalen.

20111103-172559.jpg


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för trebarnsmorsan
  trebarnsmorsan

  Sådär ser det ut var o varannan dag här hemma. Alla knep som gör den svettiga mammatillvaron lite enklare tycker jag är OK.

 2. Profilbild för Matilda
  Matilda

  Herregud vad gör det då? Det blir nog folk av Bonnie och Rio ändå. Precis som det blir av min Charlie och min Rio.

 3. Profilbild för Ewa (mamma till 6 döttrar)

  Jag är av precis samma åsikt!!!

  Här har vi infört ”middagsfilm”.. MKT bra!!!

  Man är ju bara människa 🙂

 4. Profilbild för Missan
  Missan

  Jag kör film- och barnprogramsticket när vi klär på vårt trotstroll, för det gillar hon inte 🙂 När det gäller mat så har vi en regel om att ALDRIG tjata eller berömma. Mat äter man för att man behöver, inte för att man är duktig. Och man är inte oduktig för att man inte äter. Livet blir bara lite enklare om man faktiskt äter.

  Sedan får hon klättra upp och ner som hon har lust, hon får NOLL uppmärksamhet för det. Utan vi pratar om dagen etc. och har hon ätit mycket säger vi typ ”Åh, vad gott det var!”. De där treåringarna sniffar sig till maktkamper på flera mils avstånd, så det gäller att inte bjuda upp till dans 🙂 Så gör vi här hemma i alla fall, kanske kan det vara till inspiration om barnfilmerna tar slut 🙂

 5. Profilbild för erica
  erica

  Jag tycker det verkar jättesmart!! Du kan få Sveriges FIFFIGASTE morsa-pokalen av mig 🙂

 6. Profilbild för Jess
  Jess

  Alla vägar man når målet på är fiffiga. Mammor som inte är överpräktiga o pedagoger till sina barn borde få pokal! Söta små ljus de där två:) ”De mindre kloka är alltid säkra på sin sak o de kloka tvivelaktiga”, ngt sådant sägs det väl!

 7. Profilbild för rebecca sofie

  Jag tror att det kanske är just dessa små genvägar i vardagen som kanske leder till Sveriges bästa morsa pokalen. Men vi (och då menar jag främst mammor) blir alltid överrösta med så mycket dåligt samvete när vi underlättar i vardagen. //Rebecca

 8. Profilbild för jag
  jag

  Skriv din kommentar här! jag ÄLSKAR dig, jag gör oxå så, och får dåligt samvete. no more.
  inte bara jag jiippii

 9. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Samma hemma hos oss! Trött kinkig ettåring som vägrar kvällsmaten blir till fnissigt matvrak så fort vi knapprar in svt:s ”I drömmarnas trädgård”. You go mama! Kram

 10. Profilbild för manne
  manne

  Du är jätteduktig å dina barn jättesöta!

 11. Profilbild för manne
  manne

  Du är jätteduktig å dina flickor jättesöta!!!

 12. Profilbild för Kiia
  Kiia

  Men snälla du. Avsluta inte ett härligt inlägg med en bit dåligt samvete!!!
  Vem jäklar förtjänare en bästamammapokal om inte alla vi soom sliter dagligen?! Ge dig själv lite credd fö tusaan!!

 13. Profilbild för alfredsmamma

  sådana trick gillar jag 🙂. Livet måste få vara lite enkelt ibland!

 14. Profilbild för Louise B
  Louise B

  Hos oss har tv: n motsatt effekt. Barnen blir helt paralyserade av barnprogrammen och middagen tar dubbelt så lång tid. Men jag är verkligen ned på att man gör allt som är lätt för en!

 15. Profilbild för Viola
  Viola

  Jag håller med ”alfredsmamma” – livet måste få vara enkelt ibland!

 16. Profilbild för Matilda
  Matilda

  Va trött jag blir på att man skall behöva be om ursäkt för en sådan sak. Är det inte mer värt att ha ett glatt barn som äter än att varje dag behöva bråka & gnälla inför en aktivitet som faktiskt är nödvändig? Huvudsaken är väl att de äter & finns det då knep för att underlätta, varför inte ta till dem? Och som någon skrev – det blir garanterat folk av Bonnie & Rio ändå. Kram 🙂

 17. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Fast jag ursäktar mig verkligen inte (hade jag känt att jag behövde göra det, hade jag kanske inte publicerat det alls, eller hur), det var mer tänkt som ett ”vardags-inblick-inlägg”. Och jag skulle hellre dö än få titeln Sveriges bästa morsa, det var mest ironiskt menat. Asså. Klart jag vill vara en bra morsa till mina barn. Men en perfekt morsa som aldrig gör fel och alltid har en präktig strategi bakom varje mode med kidsen – nej, en sån är inte jag.

 18. Profilbild för En CheapShoppande "Lyxhustrus" Bekännelser

  Sånna tillfällen är guld värda! Tänk vad en liten filmsnutt kan åstadkomma ( här hemma kan det bli en ostörd morgonsminkning, en ostörd matlagning eller några ostörda lästa ord ur favorittidningen)…

 19. Profilbild för Missan
  Missan

  Och jag hoppas att min kommentar inte uppfattades som kritik på något sätt. Jag tycker du verkar vara en grym morsa! En mamma som aldrig gör något tokigt är inte mänsklig… Inte för att jag tycker att det är tokigt att distrahera ungarna! Bättre att lägga energin på viktiga saker som att de inte får slåss eller så.

  Kram kram

 20. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Missan, jag tolkade det inte som kritik, men jag ville ändå bara förtydliga lite, om någon nu skulle tolka orden på annat sätt än de var menade.
  Trevlig helg Missan och alla andra!

 21. Profilbild för Klara

  Hihi, den har jag också gjort, inte till middagen iofs men kvällsmacka slinker ned på ett nafs om dotten får sitta i soffan och se lite på film på kvällen. 🙂 Är väl inte hela världen, bara man inte gör det varje dag.

 22. Profilbild för Elin
  Elin

  Lustigt, for jag forsoker verkligen fa mina barn att forsta att vid matbordet ater man, inte kollar pa film eller haller pa med andra distraktioner. Och dom ar jatteduktiga! Pa tvn har i England forra veckan sa var det en ’etiketttant’ som pratade om just detta, att barn ska lara sig ’vett och etikett’ vid matbordet vid en tidig alder sa man kan ta med dom till restauranger osv utan att behova ta hjalp av tekniska medel, eftersom det kan vara ratt storande (for andra matgaster tex) Och visst min 4 aring far titta pa barnprogram efter frukosten sa jag hinner gora mig iordning, det tycker jag ar helt ok. Min 1,5 aring ar inte intresserad och leker hellre. Ibland intar vi frukost pa lordagsmornar framfor tv, helt omojlig ar jag inte 🙂

  Nagot jag daremot inte tjatar om ar att ata upp ALLT som ar pa tallriken, men att det inte blir nagot mer senare/alternativ, typ godis. De far alltid mjolk och kanske cornflakes om de kanner for det innan de lagger sig.

 23. Profilbild för Jenny W

  Lugn Cecilia, jag gillar dig och du får ”bästa morsan- pokalen” av mig!

 24. Profilbild för Linda
  Linda

  Hahaha, skrattar åt att det sitter en ”anmäl”-knapp bredvid kommenteraknappen. Går den direkt till soc, månne? 🙂

  Samma här: ibland film, ibland inte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *