Det är läggdags och Bonnie kämpar som vanligt in i det sista mot sömnen.

Först: Tio minuters tystnad, sedan:

Bonnie: Mamma? Mamma? Maaaaamma! Katten Jansson, är han med i Pippi eller? Eller hur var det nu då?

Jag: Nej. Katten Jansson är Bamses farmors katt. Pippi har en häst och en apa. Lilla gubben och Herr Nilsson du vet.

Bonnie: Just det ja. Mamma. Är det måndag i dag?

Jag: Nej det är, få se nu… tisdag.

Bonnie: Är det TISDAG? (som om hon hon visste någon direkt skillnad på dagarna)

Jag: Mmmm. Och nu ska vi sova.

Bonnie: Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, måndag, tisdag, torsdag, söndag, lördag, måndag, tisdag, onsdag, fredag, lördag, sööööööööööndag. Och idag är det tiiiiiiiiiiiiisdag.

Tystnad i fem minuter, sen:

Bonnie: Tummetott, slicketott, långepott, villa vickevire. Och tummetott. Och slicketott? Slicketott? Nej. Va? Slickepott var det ju.

Jag: Bonnie! Vi skulle ju SOVA nu!

Bonnie: Okej. Tummetottisen.

Tystnad i fem minuter, sen:

Bonnie: Mamma? Maaaaaamma? Vet du? Tänk om… Magnus skulle ta fram en liten kniv och skära bort min navel?

Jag: Men vad säger du? Vad har du fått det ifrån? Det låter läskigt.

Bonnie: (Fnissar hysteriskt). Ja men TÄNK! Skära, skära bort bort naveln!

Ja. Jag vet egentligen inte riktigt vad jag vill berätta med det här. Mer än att det är ett jäkla sjå att få våra lilla stjärna i säng. Och att man ofta blir så förundrad över alla tankar som far runt under de där blonda små lockarna.

0 svar

 1. Ha ha ha ha ha!!!! Jag dog just lite, Bonnie är min IDOL! Klaggaskor å bortskurna navlar 🙂 She made My day!

 2. Hehe vilken go unge! 🙂 Jag vet hur det kan vara när de inte vill sova, vilken pärs :/
  Fast jag kan inte undgå att hon verkar riktigt duktig att prata, liten och nyfiken 🙂

 3. precis som vår tjej, hon snackar som attan bara för att hon inte ska somna, kämpar liksom emot, för det är ju så kul att vara vaken! Men hon får faktiskt somna själv, vi nattar, läser saga, gosar en stund men sen går vi ut och hon får ligga där tills hon somnar, väldigt skönt för det gör att själva läggningen alltid är ungefär lika lång, spelar inte roll när hon sen somnar + är enklare när man har 2 el fler barn. Har aldrig förstått varför man ska ligga kvar m barnen tills de somnar om man verkligen inte måste, de flesta människor somnar ju ”själva” och tror det är bra att lära barn det, att det inte är ngt konstigt el farligt. Och då blir det inte så konstigt om de vaknar på natten och man inte är där i deras säng. vår 4 åring har aldrig gått över till oss mitt i natten, för hon är trygg och van vid sin säng. Hon skulle vara välkommen om hon ville, men hon har bara aldrig gjort det. Bonnie verkar hur som vara världens härligaste unge, så söt, klok och väldigt verbal!

 4. ha ha! Samma med våran tjej som är 21 månader, upp och ner, hämta plåster, sova med halsband, prata, sjunga läsa bok, upp och hämta diadem osv…
  det tar sin lilla stund!

 5. Men ni ligger väl inte alltid hos henne tills hon somnar?! Nån gång kan det ju vara mysigt och kul att lyssna på vad de säger men inte som regel. (Som ”a” skriver.) Skulle ju kunna ta en evighet annars. Barn ska ju självklart kunna somna själva och ju senare man börjar med det ju svårare blir det. Så det ska man nog inte vänja dem vid! (Är de mörkrädda finns ju mysiga nattlampor.)

  Vem är Magnus förresten?! 🙂

 6. Söta Bonnie!
  Min tjej, nu 3,5 år, försöker samma sak, men efter att vi varit ”hårda” mot henne, så funkar det mycket bättre.
  Pyjamas, tandborstning, saga, sen sängen (själv). Alltid, varje dag, samma sak.
  När, eller om, hon hojtar eller frågar nåt, säger vi bara, -”natti, natti”. Svarar aldrig, hon vet att det inte är lönt efter två försök och somnar gott i sin säng, där hon oftast sover hela nätterna. Vet inte om vi bara haft tur, men skönt är det!

 7. Åh, så det är så här det kommer bli? 🙂 Har redan anat tendensserna här hemma hos 15-månaders som gör allt för att mota sömn i grind. Alltid lika kul att läsa om andras barn som är ett par månader före. Så vet man vad som väntar 🙂

 8. Haha, ja, samma sak här. Helt galet vilka funderingar och påhitt de kan komma på bara för att hålla hjärnan igång ett liiiiiiiiitet tag till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *