IMG_8637 IMG_8699 IMG_8686_2I morse bestämdes hastigt och lustigt att barnen skulle få vara lediga, och så packade vi ihop oss och åkte till California Science center i stället. Där kan man åka rymdraketsstimulator, titta på fiskar i en jättetank, lära sig hur förruttningprocessen fungerar, gå in i ett bås och uppleva styrkan i en orkan, testa hur hävstångseffekten fungerar och med hjälp av den lyfta en hel bil. Dessutom – och inte minst, kan man titta på rymdfärjan Endevour och lära sig en hel väldig massa om livet i rymden. Till exempel om hur man går på toaletten där det inte finns någon tyngdlag. Alla spännen, manicker och specialmaskiner som ska till för att bajskorvarna ska åka i väg i en slang och inte flyga rätt upp i luften. DET tyckte jag var mest spännande. Tydligen. Sedan fanns det typ miljoner andra saker att se, göra och lära sig om – men här någonstans blev vi hungriga och åkte till Umami burger och tryckte i oss varsin tryffelburgare i stället.

Calofornia Science center –  superhärligt ställe att besöka om du är i Los Angeles med familjen! Och den där Endevour – mycket coolt att se en mackapär av den här magnituden i verkligheten faktiskt.

 

0 svar

  1. Var där en tur i somras med min rymdtokige man. Vi stod först i kön på morgonen, före skolklasser och allt! Han älskade det…

  2. Det är coolt det där med rymdfärjorna.Vi bodde under ett par års tid vid den s k rymdkusten i Florida så vi har sett ett antal rymdfärjor skickas iväg och b la Endeavour.Det är maffigt och det är häftigt att se hur de ser ut ”på riktigt”.Tack för en superskön blogg!!! 🙂

  3. Hej,
    Vi va också där för ett par veckor sedan, Endevour var riktigt impressive. Har ni varit på Disneyland ännu? Läser din blogg jämt, men inte sett några bilder därifrån..?

  4. Var beredd på att känna dig som ett överlyckligt barn igen. Disneyland är faktiskt fantastiskt!! Missa inte Tom Sawyers island, spännande grottor, smala vingliga pinn-broar och ett enormt trähus att klättra upp i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *