Idag ska jag springa Midnattsloppet. Tänkte jag. Men. Ifall det finns någon där ute son råkar vara kunnig i ämnet eller är en mer erfaren löpare så måste jag få rådgöra lite.
Så här är det: Jag sprang Göteborgsvarvet rätt otränad i maj. Efter det har jag haft ont i högerfoten. I trampdynan fram liksom. Det ömmar och det känns som om något där inne är stelt. Eller för kort. Det gjorde mest ont på morgnarna men blev bättre efter hand. Men så trillade jag ner från en löjlig liten pall för ett par veckor sedan och slog upp just den där onda delen av foten. Jag försökte springa bort det, för det gjorde liksom inte olidligt ont, bara ont liksom. Men det blev bara värre och värre. Så då slutade jag springa och började gå i stället. Och nu är det faktiskt ändå okej. Det gör ont, men det stör inte ihjäl mig eller så.
Så då är frågan: ska jag springa Midnattsloppet idag eller inte? Jag vill gärna, men är rädd att det kanske kommer sabba upp foten som nu äntligen känns som den börjar bli bättre. Eller så gör det kanske ingen skillnad alls?
Spring och bryt om det börjar höra för ont tipsar min syrra. Men om jag känner mig själv rätt så skulle jag aldrig bryta. Jag är för envis för det. Jag skulle springa och tänka att det fick göra ont sen istället. Men tänk då om det liksom… aldrig slutar göra ont?
Äsch. Vad tror ni? Springa eller inte?

20110813-102715.jpg

0 svar

 1. Avstå. Det är inte värt att riskera att få en trasig fot.
  Men jag förstår att du vill. Ska själv springa och vet hur sugen man blir.

 2. Spring inte! Träna upp den långsamt när den börjar kännas bättre och satsa på nästa lopp. Ja det är tråkigt men det är inte värt det, det kommer att ta så mycket längre tid för den att bli bra och du chockstartar nu.

 3. förstår att du är grymt sugen men jag skulle stå över. jag springer också en hel del och försöker vara lyhörd för fysiska obehag även fast jag har mer energi på insidan ibland. fatta vad trist att inte kunna springa sen på en månad eller två. finns det inget nice lopp du kan regga för i oktober eller så, redan i dag? så kan du ändå känna pepp och kanske ta en lugn 3 eller 5 km istället i kväll?

 4. Jag skulle inte heller kunna avbryta, envis minst sagt 😛 men jag skulle inte vilja få en trasig fot, så jag hade nog resonerat att det är bättre att låta bli, eftersom jag känner mig själv. (och är, ja jävligt envis, och aldrig skulle avbryta 🙂

 5. Spring inte, hur frustrerande det än kan kännas. Det kommer fler lopp. Hade jag varit du hade jag nog pausat lite med löpningen och kört en annan typ av träning ett tag.

 6. Jag har haft liknande, visade sig att ett litet ben i foten hade blivit irriterad på grund av överbelastning och sedan blivit inflammerat. En kortison-spruta och lite vila fixade det.

 7. Spring om du vill men pressa inte.

  Jag sprang och pressade med ond höft och nu går jag hos sjukgymnast två gånger i veckan med totalt löpförbud.

  Det behöver ju inte vara något farligt, men man ska kolla upp saker innan det blir värre. (vis av tråkig erfarenhet….)

 8. Jag tänkte genast stressfraktur, vilket inte är ovanligt bland löpare som fort ökat antal sprungna mil, men jag hoppas att det inte ska vara så illa. OM det skulle vara så, då ska du såklart absolut inte springa.

 9. Har du tänkt tanken, så ska du inte springa! Tror du känner din kropp tillräckligt väl för att stå över och få en bra fot, lovar dig att det kommer fler lopp 🙂

 10. Har oxå ont i fötterna vilket sjukvården säger är inflammation i fotsäckarna pga överansträngning. Haft ont en längre tid, särskilt efter vila, och det blev bara värre med alla platta sommarskor. Har ordinerats vila och ipren och efter ett par dagar känns det faktiskt bättre.
  Lycka till hur du än gör!

 11. För några år sedan när jag tränade inför en mara så ökade jag på mina km för snabbt och fick en stressfraktur i ena foten. Det låter snarlikt med vad du beskriver och grejen är den att jag sprang ändå och det slutade med att min fot svullnade och jag kunde knappt använda den på flera veckor, MEN den blev bättre efter det till slut och jag har sprungit som vanligt (om än försiktigare sedan dess :))

 12. Off topic: tycker du ska ta och byta header till en där båda dina små pinglor är med 🙂 lycka till med springandet, hur du än gör!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *