Back in Miami…

… eller ja, ”Tillbaka i Miami” som man ju också skulle kunna uttrycka det om man vill.

Vi har varit på en fyradagarskryssning till Bahamas och Key West, en resa jag gav till Per i 40-årspresent när han fyllde i februari. Det är ju svårt det där med presenter. Antingen kan man ju skippa dem helt, eller så har man en stor fest, eller så satsar man så mycket man nu klarar av. Men vad sjutton ska man i sådana fall ge? Per har alltid velat åka på kryssning, själv har jag väl aldrig riktigt slagits av tanken (men så kommer jag också från en familj där resa och resor ska vara autentiska upplevelser, allt ska vara äkta och på riktigt, bevämlighet är närmast en synd. Under tidigt 90-tal innebar semestrar för mig och mina yngre systrar Karin och Elin att sitta inspärrade i baksätet i en trång bil med husvagn på släp, genom ett rätt grått östeuropa (man kallade det fortfarande så då). Men vi hade svinkul ändå förstås, och alla de där resorna har onekligen sporrat mitt eget resintresse. Jag har inte många kronor på sparkontot, men jag har många härliga resminnen. Okej, det här bev ett långt och konstigt sidospår). Och att kryssa till Bahamas är inte att få en verklig uppfattning om platsen där man lägger till. Men det är en förbaskat bekväm upplevelse, och reser man med små barn (om det så bara är tåg mellan Stockholm och Skövde) är väl, tycker jag idag, just bekvämlighet den yttersta formen av lyx. Jag kände mig med andra ord mer än lovligt nöjd när jag kläckte idén att ge Per den där kryssningen han snackat om så många gånger i present (dessutom kunde vi ju njuta av den, och dela upplevelsen tillsammans hela familjen).  Jag slog till på en stor jäkla svit på båtskrället när jag ändå var igång. Och hur var det då? Jo. Bekvämt. Soligt. God mat. Massor att se och göra. Trevliga och eh… intressanta möten med andra medresenärer. Vi hade några fantastiska dagar på båten, och nöjdast av alla var Per. Puh.

Sail away party på pooldeck medan båten tuffade ut ur Miamis hamn.

Båten var rätt stor. Skitstor faktiskt.

Eh… med den här bilden tror jag att jag ville visa hur väldigt färgglatt och vackert allt var på Bahamas. Eller ja. I Nassau där vi var. Känner att bilden kanske inte är helt talande. Min lilla kompaktkamera och skraltiga fotokompetens räckte liksom inte för att fånga alla färger och intryck. Det blev en astråkig bild, kan vi väl helt enkelt konstatera. Synd. För det var verkligen vackert. Egentligen.

…och havet då! Bahamas-havet! Vilka färger! Den här bilden åker rakt in i familjealbumet.

Raj-ri-raj-ri-raj… jaha. Här står jag och åmar mig på hyttens bamsiga balkong efter en härlig middag på båten. Nassau syns i bakgrunden.

Att dra fram täcken och kuddar på balkongen och ligga där och gosa i skuggan medan båten guppar, havet brusar och man kikar på det turkosblå vattnet = förstklassig upplevelse.

"För vi är faksit ledigaaaaaa!" Någon gång i höstas så komponerade Bonnie en liten themesång, egentligen bara en rad som vi brukar sjunga på helgerna eller när vi är lediga. Ja. Det låter säkert töntigt. Men det är det inte. Det är fint. Det är i alla fall det vi håller på med här. Att sjunga Bonnies Lediga-sång.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Vilken jättesnygg jeanskjol! Var är den ifrån? Och var bokade du kryssningen?

 2. Profilbild för Aniika

  Jag rekommenderar alla att göra en karribien-kryssning. Det är underbart, och man kommer undan med bra pris för några oförglömliga dagar.
  Underbara bilder på dig och tjejerna!

 3. Profilbild för jennie
  jennie

  Åh, Cecilia, som jag älskar att läsa om din och familjens upptåg! Det var fantastiskt roligt att se lilla filmen inför kryssningen och det är härligt att följa med er på semestern. Det där med avundsjuka och negativa kommentarer för att ni har möjlighet ger jag inte mycket för, och även om jag just nu befinner mig på hemmaplan utan resplaner är jag himla glad att få uppleva glimtar från en annan del av världen tillsammans med dig. Jag tycker att du blandar högt och lågt på ett fantastiskt sätt och jag känner igen mig i din självironi och den där fantastiska tryggheten i att vara stolt över sig själv när man gjort något bra. Jag tycker mycket om när du delar med dig av allt och inte bara utvalda delar som passar alla läsare som handen i handsken. Fortsätt blogga på det sätt du gör, jag lägger in dina mammatips i minnesbanken hela tiden inför den dag när jag själv får barn! Tack för inspiration och glädje! Stor kram till hela familjen B!

 4. Profilbild för Mia
  Mia

  Å vilka härliga bilder! Förstår att ni alla är nöjda med resan:)

 5. Profilbild för Linda
  Linda

  Hej! Gud vad kul att läsa om er resa! Särskilt för att det är i princip samma resa som jag gjorde med familjen för en månad sedan!!! Miami o sen kryssning med majesty of The seas till nassau, cococay o key west. Vore kul att se en bild på sviten, vi bodde i fönsterhytt på deck 2 precis över ”luckan”. Välkommen tillbaka! 😉

 6. Profilbild för trebarnsmorsan
  trebarnsmorsan

  omg, sista bilden är helt UNDERBAR! Och rio så stor! unerbart fin familj du har Cecilia!

 7. Profilbild för Anna
  Anna

  Även sista bilden: Rakt in i fotoalbumet! Är Bonnie sötast i hela världen?

 8. Profilbild för Josefin
  Josefin

  Härliga bilder och dina döttrar är ju underbara! Måste även säga att du är riktigt fit och supersnygg! Naturlig skönhet.

  Ha en bra lördag!

 9. Profilbild för Sara S
  Sara S

  Härligt!
  Men du vilken kropp du har skaffat dig, wow! Jag tror knappt jag sett en sån mage. Snälla, kan du inte göra ett inlägg om hur du håller dig i form och tänker kring din form och mående. Jag vill också se ut och må så där (mår förvisso bra men hade gärna varit lite starkare). Hur hittar man en balans? För du verkar ju ändå unna dig av livets goda och inte vara så där besatt, eller? Ingen kropp är ju värd att man ska bli knäpp på kuppen.

 10. Profilbild för Anna-Klara
  Anna-Klara

  Snyggo!!

 11. Profilbild för Madelene
  Madelene

  Helt underbara semesterfoton! Ni verkar vara en så härlig familj. Och du är döläcker! När jag får knoddar vill jag vara en lika hipp morsa som du.

 12. Profilbild för Madelene
  Madelene

  Ps. Tack för att du delar med dig!

 13. Profilbild för Karin
  Karin

  Tack för fina kort! Ni ser verkligen glada ut, jag blir sugen på att resa igen, med mina små. Den peppen behövs ibland när man ser långa flygresor, trånga hotellrum och trötta barn framför sig… !

 14. Profilbild för ANNA

  Herre gud vilka härliga bilder! Blir alltid lika glad av att kika in här 🙂

 15. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Gud så underbart det ser ut,snacka om livskvalitet! Känner att nästa familje tripp får bli Miami med en liten kryssnings tur, jag som har fått för mig att kryssningar bara är för par och pensionärer men nu har du öppnat upp ögonen att det faktiskt går att kryssa med kidsen oxå! Tack för en underbar blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *