Barack Obama och kärleken

20121107-083907.jpg
Såg ni talet i morse? Ord kan inte beskriva hur mycket jag älskar att han verkligen fattar att framgångarna är lika mycket Michelles som hans. Alldeles för många framgångsrika män glömmer av kvinnorna som gjorde allt möjligt. Äsch. Fuck. Varenda jävla historiebok man läste i skolan glömde av kvinnorna som gjorde allt möjligt.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för eva

  det är ju så fantastiskt att han vann! grattis usa och tur för alla andra. hurra!

 2. Profilbild för A
  A

  Åh, så sant. Jag är typ en sån nu. Ville ju inte bli det men nu e jag det. Min man skulle aldrig kunna göra det han gör om inte jag fanns. Det är ju bra om man är ett team, och jag trodde nog vi var det. Men just nu har vi hamnat i obalans. Han tjänar multum och gör karriär. Jag vantrivs och är beroende av hand inkomst (även om jag tjänar bra för att vara kvinna…). Med små barn kan man ju inte bara börja strejka. Då blir ju barnen lidande. Men – vi snackar om det och måste nog planera om livet så vi trivs allihop.

 3. Profilbild för AnnaL
  AnnaL

  Word! Härligt! *GILLA* 🙂
  Har just börjat jobba efter att varit hemma med andra barnet och har väl egentligen varit hemma i fyra år med ca 1 års ”paus” för deltidsjobb. Det är en omställning att börja jobba igen och jag har haft lite ångest men nu när inskolningen är över och jobbet rullar på är det bara kul! MEN. Vårt hem håller på att svämma över av disk, tvätt och städ…! Jag hoppas och tror att min man uppskattar det jag gjort hemma under föräldraledighet och att vi kan göra allt sånt tillsammans hemma under helgerna och HJÄLPAS ÅT. Det är en kvinnofälla när man tänker efter, för jag hade egentligen velat vara hemma längre med minstingen – men tänk så mycket mindre jobb min man hade gjort hemma då… 😉 KRAM på er alla mammor därute ♡

 4. Profilbild för Sofie
  Sofie

  Ja, för visst är det så att ska en av två i en relation ”göra karriär” så får den satsa lika mycket på den karriären genom att göra jobbet hemma. Det är nog så viktigt att vara överens om, och viktigt att båda parter inser att det är på det viset.

 5. Profilbild för Malin

  ja det var kanske inte kvinnor som hade skrivit de där historieböckerna 🙂 tror fortfarande att män är de som skriver läroböcker. det ligger fyra läroböcker på mitt skrivbord just nu och endast en har en kvinnlig medförfattare…

 6. Profilbild för cathis
  cathis

  Sant. Sen saknar jag verkligen den kvinnliga historien. Hur fixade nan småbarn förr när det inte fanns blöjor och hur gjorde de utan bindor? Massa grejer jag funderar på nu för tiden och liksom känner mig historielös i, tänker att en massa värdefull knowhow är förlorad. Hur klarade de sönnlösheten och var/hur sov barnen när de hade så många så tätt? Aja, vore kul att veta mer detaljer ön familjeliv förr! Kvinnornas historia…

 7. Profilbild för Skytten
  Skytten

  Åh vad jag håller med cathis! Finns det böcker om sånt?? Vill läsa.

 8. Profilbild för Anne
  Anne

  Hon skulle bli en fantastiskt president. Men hon är nog för smart för att vilja det. Vad jag gillar med paret är att hon fick göra karriär först och han var hemma med barnen och nu står hon bakom honom (ja eller med bredvid) i det här. Och båda verkar lika stolta över den andre. Det känns fint och äkta. (till skillnad från Romneys)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *