20130615-222826.jpg
Idag har vi grillat hemma hos oss tillsammans med nya och nygamla kompisar – barnen lekte och simmade i poolen, solen smekte varmt och skuggan var behaglig och skön att sitta i. Jag funderar ibland vad det är som gör att det är så lätt att trivas här i Kalifornien? För det kan väl inte bara vara klimatet? Jag gissar på två saker: för det första; Los Angeles-bor är i stor grad tillresta drömmare. Människor med en längtan efter något. Att nå ett mål eller uppleva en känsla. Och det där ligger i luften. En slags svag vibb av pepp och you can do it-inställning. För det andra; för att vara en så stor stad med något för allt och alla är det en väldigt avslappnad plats med gott om stora leenden och lite av butterhet och stress. Ja. Och så var det väl vädret då. Svala sköna kvällar och lagomt sommarvarma dagar.
Ska bli intressant att se hur man upplever allt om ett halvår. När nyhetens behag falnat. Men tänk om den inte gör det? Hjälp!

0 svar

 1. Har sagt det förr och säger det igen: jag tror att ni blir kvar för gott. 🙂 Det ÄR nåt visst med livet i Cali. Avslappnat, härligt och uppåt/framåt liksom. Nästan allt är bigger and better. Det enda som är sämre ”där borta” är samhällets dåliga skyddsnät och nätverk för människor som inte har det så gott ställt ekonomiskt.
  Så embracea stämningen och kör på nu! Snart minns inte kidsen livet hemma utan detta blir det normala. Fatta bara en sån sak som att slippa vinteroverallsracet kommande vinter. Lovely!!!

 2. Hoppas att vi slipper dig att göra reklam för Anine Bing och Rag Roll. Det blir rätt enformigt att först läsa om i någons blogg att man har haft ett möte med henne och sedan några dagar senare läsa om hyllningar och se bilder om hennes kläder. Visst hon är en duktig marknadsförare och gratis är gott men bättre kan du väl.

  1. Håller med. Börjar tröttna lite med på att läsa om denna lilla värld av alla kända svenskar som hook up i LA.

 3. Jag har själv bott i USA i över 15 år nu (East Coast), och jag trivdes från första stund. Jag skulle bara vara här som student i nått år, men kände redan efter ett par månader att ”this is the place for me”, och har inte ångrat en sekund.

  Visst saknar jag Stockholm då och då, men mest pga. familj och vänner som är kvar där. Kan inte tänka mig att någonsin flytta tillbaka till Sverige.

  Nu vet jag ju inte vad det är som drar i CA, för jag är inget större fan av CA, men Västkusten har säkert nåt som drar, precis som Östkusten. Jag gillar att åka till CA och hälsa på vänner, och stanna ett par veckor, men skulle inte kunna tänka mig bo där.

  Hur som helst, kul att ni trivs, och det skall bli kul att följa era ”bravader”. Det är alltid lika kul att följa bloggar med nyinflyttade Svenskar i USA.

 4. Later jatteharligt men ar det kanske inte klimatet som gor det iaf..? For visst ar det lattare att dromma och le i solen an med tio lager vinterklader och snoslask? Kram

 5. Håller med… Gud vad trist med vi är svenskar i LA och we are too cool for school. Plus Anine Bing med hennes marknadsföring. Så tröttsamt läser inte hennes blog längre pga detta, och nu poppar hon här! Hjälp. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *