Aspuddsparken - ett mycket trevligt och uppskattat utflyktsmål.

En bra sak med barn, förutom då att de är rätt kul och gulliga, är att de skapar kompisar till föräldrarna. Så fort det är små barn som verkar trivas tillsammans med i bilden glömmer vi av att vi är svenskar och i vanliga fall inte alls särskilt öppna eller kontaktsökande. Tack vare barnen kan man plötsligt sitta på middag med en urtrevlig familj som man egentligen knappt känner. Och ibland är barnen en anledning att återknyta gamla kontakter. Idag har jag, Bonnie och Rio hängt med Nina och hennes barn i härliga Aspuddsparken. Jag och Nina var urtighta för några år sedan, men sedan kom jobb, karriärer och en massa annat emellan, vi stack väl iväg åt olika håll på något vis och vi började umgås allt mer sällan. Men så ses man idag, två barn var senare, och har plötsligt det mesta gemensamt igen. Fint att det funkar så ju!

Hur som helst. Vi pratade om bra sätt att underhålla sina barn på. Till exempel när föräldrarna ska handla och man helst vill ha den lilla trotsungen snällt i vagnen i stället för att riva ner makaronpaket bland butikshyllorna. Eller för treåringen som börjar bli för stor för middagslur men som ändå behöver varva ner lite på dagen. Eller när man åker bil. Eller när man… ja, det finns ju ganska många såna tillfällen när jag tänker efter. Bonnie använder min Iphone jättemycket. Och det är urbra! Hon använder skrivprogrammet och har lärt sig skriva både sitt och Rios namn, mamma, pappa och några ord till. Och så har jag laddat ner appar: En heter Lunchbox, den är verkligen toppen, en liten apa lär väldigt pedagogiskt om färger och att räkna. På engelska, men det gör inget, små barn är ju så jäkla läraktiga att de snart hajar exakt vad de ska göra ändå. Baby Einstein-appen är också poppis, och en som heter Shape puzzle, där man ska pussla en massa olika figurer, sen säger en röst vad pusslet föreställer, till exempel monkey, och då upprepar den vetgiriga lilla ungen snällt glosan på engelska. Det låter ju helt hemskt – att de ska behöva sitta och lära sig engelska när de är så små, men Bonnie älskar det, och då måste det ju vara bra gissar jag. De lite enklare apparna Räkna och Barnens ABC är också poppis. Nina berättade att hon hittat en Bamse-saga på Spotify som hennes son Eskil gärna lyssnar på.

Vilka appar gillar era barn? Dags att hitta något nytt nu! Lunchbox och pusslen är gjorda till leda vid det här laget.

0 svar

  1. Det finns ett memory spel som heter Matching zoo…den e roligt för det är djur som också gör ljud när de kommer fram!

  2. Trolldegsappen så kan de kladda, det kommer liksom ut från telefonen. Sandlådeappen är kul också. Eller gungan där de kan gunga på en jättestor gunga som fälls ut i luften liksom. Eller sing-along så kan de sjunga med en tant i telefonen!! Jättekul :))

  3. Min dotter är 17 mån och just nu är det youtube som gäller för hela slanten. Men jag vill tipsa om Soundtouch, den är riktigt fin, en typ av pekboksapp med ett gäng kategorier och flera versioner av varje ”pekobjekt” (antagligen för föräldrarnas örons skull). Jag tycker också Sky Burger och Mega Panda är bra barnappar, men lite för svåra för min dotter ännu, även om hon verkar ha behållning av dem konstigt nog. De två senare har mycket skön musik!

  4. Tack för tips! Kanske lite mer för Rio, om nåt år eller så, måste rekommendera SoundTouch. Massor av bilder med tillhörande ljud. Ganska ambitiöst, finns massor av olika ljud, och så finns en gratis-app så man kan testa om det är nåt för ens barn.

  5. Tomcat! Eller talking tomcat kanske den heter. Har inte mött ett barn som inte gillar den. Den lilla kissen härmar det man säger fast med en heliumröst. Sen kan man klappa kissen och ge den mjölk. 🙂

  6. Tomcat är en stor favorit! Övriga är: Color It – en målarbok, Princess appen – gör en egen prinsessa genom att välja utseende, kläder, skor, accessoarer, Helicopter Taxi – kör en helikopter med telefonen, Elins Memo – memory där barnen lär sig vad som är miljöfarligt

  7. Toca boca har tre spel varav vi testat två som är superkul, ett där man ska fika och ett annat som är ett leka doktor spel. Båda två är snygga och roliga, tror att de kostade lite mer men der var det värt. Vår tjej är två och fixar dessa bra men jag tror att man med fördel kan var tre och uppåt också.

  8. En kompis till mig utvecklar Toca Bocas spel så jag är partisk men måste ändå säga att jag älskar dem. Precis sm Emma skriver är de inte bara roliga (baserade på ”analoga” barnlekar) utan också fina. Gjorda med kärlek.

  9. Har en android telefon och min son 2 år älskar Kids Socks där man ska para ihop sockar på ett klädstreck. Rätt färg och mönster. Memory Game for kids är också bra.

  10. Nu kommer jag inte på exakt vad appen heter men det är ett toy story memory som verkligen går hem hos min lilla tjej, och en liten ekorre som busar men minnet är riktigt sorgligt idag tyvärr. Sa till och med fel personnummer när jag ringde och avbokade en tid åt min minsta lilla skatt på sjukhuset förut så de hittade honom inte i sina register…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *