Barn av sin stad

IMG_0122– MAMMA! Hästar finns på RIKTIGT! – hojtade den här människan uppspelt när vi tidigare idag tog en biltur till norra delen av Lidingö där vi lånat kompisars hus och bor för tillfället och såg ett gäng kusar beta i en hage. Denna kommentar är i och för sig helt i linje med att hon för någon vecka sedan osäkert frågade om det eventuellt var så att kossor fanns på riktigt? Och hur var det med drakar nu igen? Finns de på riktigt? Och när vi lite senare på eftermiddagen skulle kliva i en båt från en brygga och få skjuts ut till kompisars lantställe på en ö – kollade Rio förstummat framför sig på det där nya hon aldrig sett förut och undrade om det verkligen var meningen att hon skulle gå ut på den där… den där… eh, brädan? Medan hon pekade mot bryggan.

Det behövs helt klart lite lantluft här. Och när man tänker på det. Palmer, pirar, Hollywwod-skylten och Jaguarer (bilmärket alltså, och det kan hon och pekar ut så fort hon ser en) finns det gott om i Los Angeles, men bryggor, kossor och hästar har vi nog banne mig inte sett något av över huvudtaget sedan vi flyttade dit i maj förra året. Tänk att jag som växte upp i en håla utanför en håla, beläget i utkanten av en annan håla – som cyklade mil till skolan varje dag och var ordförande i traktens Fältbiologförening som tonåring – har fått såna city-ongar.

 


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Eva
  Eva

  Jag tror jag älskar Rio! 🙂
  Idag är mina barn i övre tonåren och när jag ibland plockar fram min anteckningsbok med roliga saker de sa när de var små… Då blir det skrattfest här hemma och den där coola ytan de lägger sig till med då och då krackelerar. I love it!

 2. Profilbild för B-M
  B-M

  Haha, underbart! Älskar hennes små fina filosoferingar över livet 🙂 Och hur ska man veta att inte drakar finns på riktigt när det finns både hästar o kor! 😉
  Älskar även dina fina skor, och ska nog ta och investera i ett par. Men jag skulle gärna vilja prova först så jag får bege mig till någon butik där de finns först 🙂

 3. Profilbild för kjell
  kjell

  Mariestad är ingen ”håla” – fniss..i helgen drack vi Sveriges godaste öl –
  ”Mariestads Old Ox, alk 6,9 %”. i vår har jag besökt: Amsterdam, Berlin och Barcelona. i höst blir det NYC och kanske LA – kommer du ihåg alla kort
  jag brukade skicka till dig från mina resor ? använder flickorna fortfarande
  haklapparna jag skickade från London, fniss…jättekul att Per får fortsätta
  med IDOL, han måste tydligen göra ett fint jobb, för konkurrensen måste
  ju vara stor för dessa jobb, någon ny i juryn ? – hoppas hela familjen får en
  fin sommar….kram från Kjell..

 4. Profilbild för Astrid

  Haha! Själv verkar jag få en riktig naturälskare. Jag som är 08:a känner mig lite rådvill inför denna förkärlek till småkryp och blommor. Hon blir säkert scout också -_-

 5. Profilbild för Ak
  Ak

  Vilken mäktig liten onge! (Hälsar en annan uppfödd i en håla utanför en håla mittemellan några hålor mitt i ingenstans)

 6. Profilbild för Moa
  Moa

  Haha! Det är ju fantastiskt! Återigen, jag ingår skarpt i Rios fanclub

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *