Barn utan snor

När jag pluggade gick det en tjej i min klass som vi andra var otroligt fascinerade av. Hon var alltid så perfekt. Alltid manikyrerade naglar, aldrig skavt nagellack. Alltid nytvättat men aldrig flygigt hår. Luktade alltid parfym, men aldrig för mycket. När vi andra hade sminket lite härs och tvärs i fejorna hade hon alltid en diskret men fullkomligt fulländad make up. Som såg lika perfekt ut efter att vi suttit i bibblan och råpluggat ett 20-timmarspass. När  vi andra var hålögda och luktade svett var den här tjejen alltid fräsch som sköljmedel. Och allt detta utan att hon någonsin såg ut att ha ansträngt sig det minsta. Dessutom hade och har hon världens coolaste namn och var och är urtrevlig och skitsmart.

Jag gissar att vissa bara är såna där. De är liksom kroniskt nyduschade av naturen. Det finns barn som är likadana har jag noterat. Som aldrig har snorkråkor utkikandes ur näsborrarna, aldrig intorkad sylt på hakan eller sås på T-shirten. Alrig lort under naglarna. Såna är inte mina kids (well, vad gäller Rio kan jag vara gissa, hon är för liten för att ha hunnit bevisa sig än). Om Bonnie håller sig rosenknoppsrosa fem minuter i sträck efter badet innan hon hinner rulla sig i köttfärssås är jag nöjd.

Idag fick jag ett grattis-till-Rio-bud med blommor och några helt otroligt vackra How to kiss a frog-plagg från Helena. De här kläderna är nog egentligen inte till kladdkids som mina, utan mer till tjejen som gick i min klass och hennes säkert lika ljuvliga avkomma. Fast det tänker jag strunta i. Fatta vad söt Rio kommer vara i den där rosa lilla spetsdräkten! Även om den prydliga lyckan redan nu kan jag lova kommer bli kortvarig. Säg två, tre minuter. Tops. Sen – köttfärs.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Ak
  Ak

  Hihihi, på pricken! Jag tänker dessutom att mitt barn (idag 4 veckor) kommer att vara lite avig, småsur, envis och småtjock (alternativt pinnsmal), och som man nu som vuxen fattar härligt egen och underbar! Som barn vill man lätt vara den där ”perfekta” ju…

 2. Profilbild för Frida
  Frida

  Åh, vilka söta små kläder! Rio kommer bli helt bedårande (om än för 3 minuter) i dem! Förresten, vad hette din klasskompis? Du sa att namnet var så fint och jag är ute efter lite namninspiration. Nu när jag ändå är i gång skulle jag vilja fråga hur ni valde namnet Rio. Superfint tycker jag, men ovanligt och säkert en liten historia bakom, eller? Kramar till er alla

 3. Profilbild för Ro.
  Ro.

  jag gillar inte alls sadan kläder. Tycker lite synd om folk som vill kläda deras barn som lilla prinsessor. Men eftersom de här var en present ycker jag att de maste användas att minst en gang! hehe.

 4. Profilbild för Catrin
  Catrin

  Supersöta kläder för att ha på fest men jag är inte för princessliknande kläder annars. Eftersom du har koll (och bra stil) tänkte jag be dig om hjälp:) Jag har två söner (4 år resp 4 mån) och blir gaaaalen av att det finns så tråkiga kläder till killar. Går in på HM: dödskallar, Lindex: randigt, Kappahl: nej tack, Polarn: bäst hittills men att köpa två garderober därifrån tycker jag är för dyrt. Var ska man köpa fina och prisvärda kläder till pojkar??? Kan tänka mig betala mer ibland också. Skriv gärna om detta om du vill, jag skulle vara jättetacksam för tips.

  Vill även passa på att gratulera till lilla Rio samt säga att din blogg är beroendeframkallande på grund av din härliga personlighet! Tack!

 5. Profilbild för Carro
  Carro

  Supergulliga kläder!
  Har också träffat på sådana människor i livet. är också väldigt fascinerad av dom.

 6. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Håller med Catrin nedan! Var hittar med prisvärda kläder till pojkar som INTE har dödskallar eller är tråkigt randigt? Har en 1,5 åring hemma, och tycker det är så svårt att hitta fina käder till honom. Brukar ibland köpa på flickavdelningen som har mycket roligare kläder, men tyvärr är det då ofta puffärmar och rosa glitterhjärtan istället. Har du något tips Cecilia!?

 7. Profilbild för amanda

  jätte söta kläder! Rio kommer se ut som en liten bakelse!

 8. Profilbild för Sanna
  Sanna

  Jag tycker att Villervalla har fina och könsneutrala kläder. Dock VÄLDIGT mycket ränder, men i fina färger. Finns som egen butik i gbg, men kolla hemsidan för mer info – villervalla.se.

 9. Profilbild för Nina
  Nina

  RIO ÄR SÅ BEDÅRANDE SÖT (BONNIE OCKSÅ).

  JÄTTEGRATTIS! 🙂

 10. Profilbild för Lotta
  Lotta

  Alla franska barn är sådana!/En svenska i Paris

 11. Profilbild för Maja
  Maja

  Grattis till dina söta barn!
  Jag har tre snoriga, skitiga saker mellan 8 år och 8 månader. Jag trodde att du var så där perfekt. Aldrig svettfläckar eller svettlukt, ett barn som aldrig mosade banan på tröjan, innan du gick hemifrån. Jag fick be om ursäkt häromdagen för att banan syntes visst inte förrän det trokade mot mörkblått. Pinsamt att upptäcka det hos läkaren:-).

 12. Profilbild för Syrran
  Syrran

  Vilka ljuvliga kläder! Älskar den rosa bodydressen! Bedårande är bara förnamnet!

  Jag själv var ett sånt barn som aldrig fick ha vitt. Pappa skrattar fortfarande om jag köpt ett vitt plagg fastän jag snart är 19…. 😉

 13. Profilbild för Annika
  Annika

  Jag går alltid mot strömmen känns det som och skiter nästan fullständigt i könsneutrala kläder så jag älskar dessa tre plagg du visar idag!

 14. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Får man fråga vad du pluggat? Vilket program & skola?

 15. Profilbild för Marta
  Marta

  Skriv din kommentar här!
  Får man fråga vad hette din kompis, hon med världens coolaste namn alltså (blev lite nyfiken)?

 16. Profilbild för Jessica - bymom.se - illustrationer som är överförbara till textil

  Så fina!

  Innan jag hade barn hatade jag barn med snor i näsan. Vissa barn har ju det jämt, blä. Sen fick jag egna barn som visade sig vara snorungar. Min minsta var född snorig – den äldsta som är 3,5 har slutat snora jämt. Skönt att ha ett mål 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *