Okej. Nu har jag, Per och farmor Anita kört barnvagn så att det slagit gnistor om oss. Det var dels den fina Emmaljunga Ozone som vi lånat från Babyexperten, och så en snygg lila vagnen från Stokke. Innan hade vi också en Cameleon-vagn från Bugaboo, men den sålde vi i höstas. Alla de här tre vagnarna är hyfsat lika i sin utformning. De går att vända så att barnet kan åka både framåt och bakåtvänd, de har roterande framhjul så att man kan vända utan att behöva ”jucka” vagnen upp och ner om ni hajar. De har dessutom både sitt och liggdel så att man kan ha dem redan från de första månaderna och sedan upp i ålder.

Vi börjar med Bugaboon:

Smidig och lätt, fantastiskt bra med det flexibla handtaget som man kunde vända både framåt och bakåt medan man körde, utan att behöva ta bort sittdelen med barnet i. Alltså kunde man på bara någon sekund göra om den från en framåtvänd till en bakåtvänd om till exempel solen gassade mot barnets ögon och man ville undvika detta utan att behöva dra vagnen efter sig. Herrejävlar vad svårt det här var att beskriva på ett begripligt vis märker jag. Men. Kort och gott. Vagnen går snabbt att ”bygga om” och justera efter egna och plötsligt uppdykande behov. Nackdelen med den här vagnen tyckte vi var att den kändes lite ranglig. Liggdelen fästs med kardborrband och när dessa börjar lossna från tyget ser det inte alls särskilt kul eller säkert ut. Bromsen släppte också och hängde och dinglade på ett inte så snyggt sätt efter ett tag. Så. Härlig och mycket flexibel vagn, men inte särskilt robust kanske. På bilden nedan använder vi liggdelen, men det finns förstås en sittdel också som vi kopplade på när Bonnie blev lite större.

Per och nyfiken liten mini-Bonnie i Bugaboo-vagnen.

Över till…

Emmaljunga Ozone:

Väldigt mysig och mjuk sitt/liggdel och stort och bra lastutrymme under vagnen. Dessutom är den superenkel att fälla ihop ,väger typ ingenting så man tjongar lätt in den i bagageluckan i bilen utan att behöva plocka i sär den och dela på över och underdelen. Farmor Anita som kanske inte direkt är världens mest tekniskt lagda människa tycker att den är lite bökig att fälla bak. Alltså sitsen. När Lillan ska sova och man vill gå från sittläge till liggläge. Jag kan delvis hålla med, det tog ett par gånger innan jag fick till snitsen. Men. Nu när jag övat lite kan jag göra det med en hand och är också tacksam över att det finns säkert fyra, fem olika lägen. När Rio var förkyld härom veckan var det till exempel toppen att låta henne sova i ett läge nånstans emellan det nedersta och sittande. Hon hostade mindre i lite halvupprätt ställning så där. Hur som helst. Mitt estetiska sinne kan tycka att man kanske skulle kunna jobba lite på designen på den här vagnen. Sett från sidan är det en jäkla massa skruvar och jox som syns så himla tydligt. Den hade gärna fått vara lite mer stilren, avskalad. Det där joxet hade gärna kunnat få döljas lite mer. Per, som är sjukt petig med att vagnen måste kunna fällas ihop lätt ÄLSKAR den här vagnen. Och jag håller faktiskt med. Av vagnarna vi testat är den här absolut bäst tycker vi. Kanske inte den snyggaste. Men den bästa.

Rio i Emmaljunga-vagnens sittdel.

Stokke

Det här är en vagn som ger mycket uppmärksamhet. Jag vet inte hur många gånger mammor kutat fram till mig och frågat varifrån den härliga farkosten kommer. Farmor Anita är alltid lite extra stolt när hon har den här just eftersom hon/den får så mycket beröm hela tiden. Men. Lastutrymmena är på tok för små. Det finns typ bara en liten väska under vagnen där man lägga grejer, och det räcker sällan för mig. Om man är och handlar till exempel får man vackert bära grejerna i handen. Bah! Det är ju det som är så bra med vagn. Att man kan lasta inte bara barn utan all sköns andra grejer på den också. En annan nackdel är att den är ganska besvärlig att fälla ihop. Vill man ha in den i bilen måste man först ta bort fotstödet, sedan sittdelen från hjuldelen. SEN ska man påbörja den inte helt smidiga processen med att få ihop vagndelen. På plussidan för den här vagnen: sittdelen är höj och sänkbar. Det betyder att du kan ha bebisen högt upp i luften, nästan i din ansiktshöjd. Att handtaget går att vinkla framåt, bakåt, uppåt och nedåt har också visat sig vara en fördel många gånger. Sammantaget: En cool och snygg men inte jättepraktiskt vagn.

Stokke-vagnen med liggdelen.

Jag tror att vi alla tre är ganska eniga och gillar Emmaljunga-vagnen bäst. För att den är så fantastiskt smidig och för att Rio verkar sitta oerhört bekvämt i den. Så skulle jag rekomendera er en av de här tre vagnarna så skulle det bli den. Men. Det är ju också en smakfråga, så testa själva och se vilken ni gillar bäst. Slutligen vill jag också säga att är på väg att skaffa vagn – köp inte svart! Please! Det är så mycket roligare med en snygg vagn som sticker ut lite. Det finns så många fina färger på marknaden att välja bland – ni kommer inte tröttna på lila, grönt, blått eller vad ni nu väljer – jag lovar!

0 svar

 1. Jag måste bara börja med att kommentera bilden på mini-Bonnie; sååååååååååå himla söt och näpen! Helt oslagbar!!! Vad gäller barnvagnarna; det glädjer mig verkligen att du valde Emmaljunga. Det finns Inga som gör så ombonade, gosiga, bekväma vagnar som E-ljunga. Visst, de är inte alltid kanske de smidigaste men barnet sover som lillstocken. Vi har haft Emmaljunga Duo Edge till vår son och han är nu drygt 2,5 år men ääääälskar att knöa ihop sig och sova i sittdelen på den vagnen. Till dagis har vi Emmaljunga Scooter som är top of the top..smidig, ombonad, komfortabel och jättesnygg. Den är helt outstanding när barnet blir större. Nu låter det nästan som att jag är köpt av Emmaljunga men de har genom tiderna levererat de bästa barnvagnarna och dessutom är den helt Svensk!!!

 2. Jag skulle inte tacka nej till Emmaljunga-vagnen i den där fina gröna nyansen. Dock har vi redan en Emmaljunga, men det är väl snart dags o byta då lillfisen börjar bli storfis :p

 3. Här hemma kör vi också på Emmaljunga, en City Cross närmare bestämt… Så nöjda! Dock blev det en svart för oss, piffar till det med färgglada filtar etc. istället. 🙂

 4. Åh jag håller med dig. Jag har själv en knallröd Brio Go, och det var jag så glad för i vintras, man blir ju lite glad i alla fall i vintermörkret. Synd att du inte hade en Go i testet, jag älskar min, men sneglar alltid lite mot Emmaljunga. Blev sjukt sugen när jag såg den gröna färgen!

 5. Men åh, ja som såg fram emot en redig recension av eran Phil and Teds vagn då jag väntar nummer två 🙂

  Snälla, snälla! Är så himla nyfiken på dem! Är ju så svårt att bestämma sig ,så det skulle hjälpa MASSOR med ett super barnvagnsproffs som du!

  Sååååå söt Bonnie så jag bara dör! Åh!

  Kram!

 6. Åh vad gulligt Bonnie är matchad – mössan och kängorna färgmatchar ju vagnen perfekt! Och oj så gullig översta bilden var, en liten nyfiken en som kikar över kanten.

 7. Naa, din kommentar om färgval håller jag faktiskt inte med om. Nog för att det är roligt med färger men alla (och då menar jag ALLA, rubbet, tutti) andra bebisprylar är färgglada. Det är pasteller och blommigt, blockfärger och neon i en enda härlig röra. Skönt då med neutral vagn så man slipper hålla på att missmatcha för att få sitt estetiska sinne i balans.

  Men vad fan, det finns ju mer spännande saker att gå och fundera på.

 8. Vi har också en emmaljunga som vi är supernöjda med, en nitro city (som liknar ozone men är lite större….) men den har fungerat klanderfritt från dag ett, och de roterande hjulen fram gör det så mycket smidigare att vrida och svänga vagnen utan att behöva trycka på handtaget/lyfta framhjulen!!

 9. Kan bara hålla med! Har själv en Nitro (samma chassi som till Ozonen men annan sittdel) och älskar den.

  Tycker också att det är så fruktansvärt tråkigt med alla svarta vagnar, snälla, lite färg har ingen dött av, snarare piggar det upp 🙂

 10. Hej! Hittade ditt inlägg här när jag sökte lite om Emmaljunga ozone. Jag måste bara få fråga om du provade att sätta din äldre dotter i sittdelen? Och isåfall, hur satt hon? Är så himla sugen på en sån vagn men min dotter är snart 2 så det kanske är väldigt onödigt 🙂
  Kul att hitta din blogg, du skriver väldigt underhållande! 🙂 ha det bra! // Ella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *