Bättre morgnar

Jag är svårt Start-beroende. När jag var liten var denna flingsort största tänkbara lyx och något jag kunde ligga och fantisera om så att det vattnades i munnen. Start och vindruvsjuice. Dessa två. Mamma tyckte att det var dyrt och onödigt så det hände bara någon gång om året att hon spårade ur bland butikshyllorna och köpte hem dessa delikatesser. Så sen jag blev vuxen och kunde bestämma över mina egna pengar har Start blivit något jag lyxar till med… jämt. Fast jag har gått över till Icas Crunchy Russin. Ja, jag vet, det är säkert skitonyttigt, men jag äter oftast hyfsat bra till, och någorlunda nyttigt över lag, så jag tänker att denna Crunchy-last inte gör så mycket. Men så läste jag i Kristins blogg om hur man fixar egen müsli och det lät så himla gott och kul att göra att jag nog banne mig ska ge det ett försök (oh NEJ! Jag håller verkligen på att bli min mamma! Det var ju just DETTA hon gjorde, som ersättning till de godare Start-flingorna. Egen müsli. Alltid lite bränd och osockrad. Inget vidare, tyckte jag då. Men i Kristins variant kunde man få ha i både honung och kokos – det låter smarrigt!). Ser också fram emot att efter att min müsli är klar få hälla upp den i en prydlig glasburk som gärna kan få stå lite synlig så att jag varje dag påminns om hur huslig och hälsosam jag är. Well, man kan åtminstone få försöka lura sig själv.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för teres
  teres

  det receptet är super! jag har hittat nästan samma på amyvonsydows blogg för länge sen. jag gör en egen variant av det utan en del frön och nötter som blir kanongott! ett tips är att lägga till malen ingefära!

 2. Profilbild för jennie Hancock
  jennie Hancock

  Jag fick Start när jag fyllde år, smaka på den du 😉
  *fnissar*

 3. Profilbild för Annie
  Annie

  Egen är mycket godare! Helt OK med socker i. Råsocker är det i det receptet jag brukar följa. Googla på granola så får du massor av inspiration!

 4. Profilbild för Lina

  Är oxå Start sucker.. Gjorde dendär müslin igår (från elsiespäron-bloggen) .Och det blev väldigt likt start. Iaf om man bytte ut 1½dl nötter&mandlar till bara hackade hasselnötter & då i dubbel dos. MUMS! Och så gjorde jag socker-blandningen 1½ gång. Massa russin & torkad aprikos. Supergott faktiskt!! Bloggade om det oxå.

 5. Profilbild för Cherry
  Cherry

  Hiva i kanel och kardemumma innan du rostar, så smakar det bullar! Då lurar du hjärnan och kan dra ner på honungen/sockret/etc.

 6. Profilbild för Elin
  Elin

  Samma har! Start var lyx hemma och vindruvsjuice fick jag dricka hos mormor…

 7. Profilbild för Annika
  Annika

  Varför köpa dyra Startflingor, när du lika gärna kan äta kaksmulor? Det är i praktiken just vad som finns i Startflingorna..

 8. Profilbild för fashionmama

  hihi, härligt! hemmagjord musli är supergott och speciellt om man har i lite torkade bär och kokos.. 🙂 Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *