Jag försöker hålla dagarna så öppna som möjligt, och väntar till morgonen samma dag och känner av hur vi sovit och hur amningshormonerna landat i kroppen: glad och pigg? Eller ängslig och trött? Det är ju lite av ett lotteri så där när man precis fått barn. Ibland stannar vi bara hemma och slöar. Andra dagar försöker jag få lite jobb gjort, och ibland har jag massor av energi att hitta på saker.

Igår kände jag mig hur som helst alldeles förfärligt som mig själv. Redo att möta världen liksom. Sugen på att köpa något litet smink eller så till (för det behövs kan jag meddela, ser ut som Björn-ligan runt ögonen ungefär) och laddad för en lunch på stan med Per.

Vi började med ett besök hos Remys läkare. Han har hunnit bli nästan 60 cm lång och väger strax under 5 kilo. En superbebis sa doktorn, vilket gjorde mig så upprymd och glad att redan här var liksom dagen alldeles perfekt.

B90A6404

Alltså mycket gladare än jag ser ut att vara på den här bilden (förresten – är inte det en jobbig grej med att bli äldre och få slappare face – att man ser så sur ut hela tiden? Det som förut var ”neutral” har liksom blivit ”grinig” – går man inte runt och ler så är man direkt i motsatsläge liksom. Fast man inte är det egengliten. Det bara ser ut så). Kan heller inte hålla inne med att reagera på VILKEN NOPPIG JÄVLA TRÖJA JAG HAR. Aja. Man får vara glad att man får på sig kläder över huvudtaget in times like these.

B90A6409

Ni som tycker att ni känner mig rätt väl genom blogg och podd har helt rätt när ni snappat upp att jag är extrem periodare när det gäller vissa maträtter och ingredienser. Brysselkål har till exempel varit en storfavorit i flera år, och sedan jag flyttade till LA och det finns på i stort sett varje meny beställer jag det alltid. Här med med bacon och russin som side.  Jag verkar visst aldrig få nog.

B90A6414Spankulerade runt något varv på Farmers market. Och ett litet varv på The Grove. Köpte inget smink. Kom på att solglasögon ändå gör jobbet bättre.

B90A6419Sedan stannade vi till på ”Mothers room” (störigt, det kunde väl fått heta ”parents room” i alla fall?) på Nordstrom. Aldrig uppskattar man en ren och fräsch toa som när man behöver mata och byta på en liten nyfödd. Ja men det var så mysigt med de andra mammorna där inne, att vi nog stannade en god timma och bytte både en och två blöjor och tog det lugnt en stund. Remy var så gullig där han låg och vevade med armarna på skötbordet att vi passade på att klämma in en fotosession också. Har knappt tagit några bilder pån annars stackarn. Tredje barnet, det är väl det gissar jag.

B90A6434

Innan det var dags att hämta tjejerna i skolan var jag tvungen – ja, tvungen – att ta mig till Whole foods och köpa både en och tre av en annan svår matbesatthet jag inte kan vara utan nu. Den här smoothien med kokosvatten, vanilj och kanel – bitvis smakar den lite tvål. Vilket alltså inte är något positivt direkt. Men i övrigt är den, ja, inte svingod heller faktiskt, men så jävla intressant att jag bara måste dricka den igen och igen för att klara ut exakt vad det är jag känner för den här blandningen.

 

0 svar

  1. Alltså ärligt talat?! Där trodde du att du skulle komma undan med en förolämpning inlindad i en komplimang. Det syns ju inte ens att hon fått barn.

  2. Exakt vem gav dig rätten att påpeka något sådant?? 1. Hon är ju ursnygg. 2. Om det finns några extrakilon, tror du att hon vill höra det från DIG då?

  3. Överreagerar ni inte lite nu? Om man har fött barn så är det väl fullt normalt att ha ett par ”extrakilon” (inte för att jag tycker att det syns på bilderna ovan, men ni får det att låta som att Anni ville vara elak vilket jag tvivlar på var syftet med kommentaren).

  4. Nä då hade hon kunnat uttrycka sig på ett annat sätt. Det hade helt klart räckt med ”du ser fantastisk ut just nu!”

 1. Grattis till en söt liten Remy! Får se om jag vågar försöka få en trea.
  Grymt bra jobbat med skorna, vill ha typ allt och tipsar om din blogg och dina skor till vänner och annat folk;)
  Kommer liknande de du har på bilderna tillbaka till sommaren? Älskart

 2. Låter som en riktigt skön dag! Och det verkar gå toppen med lille Remy. Njut av det! Han är så fin! Min unge har reflux, uppstötningar, och är allmänt liten i maten så hon väger knappt fem och ett halvt kilo och är 162 centimeter. Och är fem och en halv månad… Oro? Läkarkontroller? Ångest vid varje mattillfälle ifall hon ska äta eller inte? Japp.
  Förresten, har du inte lust att lägga ut brysselkåltips? Jag gillar också brysselkål, vill ha nya idéer! Med bacon och nötter låter jättegott!

  1. Så sjukt lång för sin ålder, det måste se kul ut på kurvorna… hahaha!

   (förlåt om jag skämtar om ngt jobbigt, men det lät väldigt kul när jag läste)

  2. Äldsta sonen var också otroligt liten den första tiden. Lång och smal. Läkarkontroller och oro, jag förstår vad du går igenom. För oss blev det bättre. När sonen var 6 månader gick vikten stadigt uppåt och alla var glada och nöjda. Jag hoppas det snart blir bättre för er också!

 3. Var inte sådär tjejig nu och klaga på dig själv, det skulle ju aldrig en karl göra… Tacka din kropp som fött ett underverk och njut av att du mår bra och ser fantastisk ut! Det vore väl konstigt om du inte såg lite trött ut!

 4. jaaa….äntligen fick vi se hans öppna ögon – han brukar
  ju vara lite sömnig, giggle…shoppar nu för fullt i London, gråmulet
  och folkträngsel överallt, nästan kö på trottoarena – det blir många
  pub-besök varje dag…..vi kollar strandpromenaden i Venice Beach varje dag
  på webcamen, brukar vara omkring 60 grader. Cissan, längtar du tillbaka
  till Adams morgonshow, fniss…?

 5. Det här med könsrollerna och allmänna utrymmen kan vara skevt även här i Norden. På båten till Tyskland står en skylt vid skötrummet: Mother & Baby. Inga pappor i skötrummet?

 6. Haha, håller med om det slappare facet, min dotter frågar oftare nu: är du arg mamma? Har kommit på att det nog beror just på att facet tappat sin spänst något!:)
  Söt han är!

  1. Inte att ditt face är slappt alltså, för att förtydliga! Bara igenkänning på att jag själv noterat detta hos mig:)kram

 7. Fy alltså vilka tråkiga kommentarer det är här ibland. Cecilia -du har en härlig blogg där du bjuder på dig själv och ditt liv, läs inte vad de här ibland bittra och avundsjuka människorna skriver!

 8. Ha, ha! …jag lade faktiskt verkligen märke till den rätt rejält noppiga tröjan…! …och tänkte att det är så himla skönt att du känns så vanlig, ”bekvämt obrydd” och inte alltid extremt superstylad i nyaste nya, anmärkningsfria – trots att du på sätt och vis lever ett annat liv än många av oss med 8-5-jobb i den svenska gråvardagen. …samtidigt som du trots mörka ringar bakom glasögonen och nopporna på tröjan lyckas se inspirerande vardagssnygg ut! Imponerande och en bedrift sanna mina ord! 😉

 9. jahaaa, är det därför man ser så sur ut nuförtiden! haha, vilket uppvaknande. jag har alltså fått slappare face!

 10. Nu vill vi gärna ha en rapport om hur livet med tre barn är! Kom ihåg när du funderade på 3a eller inte, dör är jag nu (trots nästan för gammal… 41 snart…). Vill gärna att du skriver lite om hur det känns och hur du tänkte och tänker om det! Såklart är du i bebisbubblan ännu men vore ändå kul att höra dina tankar.

  1. Håller med, jätteintressant att höra andras tankar kring fler barn, om för- och nackdelar, ålder, risker etc. Även om jag är mer i din ålder än i Cecilias 🙂 Hur gamla är dina två barn nu?

  2. svar till a-mamman: mina barn är 6 och 1,5. Vore intressant att höra om andras tankar om fler barn eller inte. Vi har stressigt att hinna med 2 barn och heltidsjobb men jag kan ändå inte sluta tänka på att jag vill ha en bäbis och hur härligt det vore att vara stor familj när man blir gammal. Dock är jag snart för gammal för fler barn med mina snart 41 år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *