Det här är en fortsättning på Traderas Julklappsstafett där jag tipsar om både begagnade och nya julklappar till barnen så här när det faktiskt bara är veckor kvar till jul.

Småsyskon är svårast att köpa julklappar till. I Rios fall har vi ju har kvar det mesta från när Bonnie var i hennes ålder, pussel, tågbanor, lego – det finns liksom redan här. Men förbrukningsvaror som ritblock, kritor och sån där leklera går ju alltid åt, och vissa saker hinner faktiskt första barnet göra sönder innan barn nummer två hunnit leka färdigt med det. Bonnies doktorslåda, som Rio älskade, är utspridd i bitar över hela huset – en ny sådan kommer göra vår lilla tvååring överlycklig! Något annat vi faktiskt inte har men som jag vet skulle uppskattas är en dockvagn. Hos Tradera finns både nya och begagnade!

Bonnie är inte direkt den enda ungen som gillar att pyssla och klura. Med lite stavningshjälp från oss vuxna tror jag att hon skulle tycka att Bamses korsordsbok vore superkul. Bland auktionerna hittade jag en låda med en massa magnetfigurer som man skulle bygga ihop på olika sätt, den skulle kunna bli årets julklapp för båda barnen, och för bara någon hundring!

Ett bordfotbollsspel är en att annat julklappsförslag. Kul när alla kan spela tillsammans! Bland de nya annonserna fanns också spöket Labans ”Slottet gomorronsol” som dockskåp, så fantastiskt fint och kul, kolla in den här.

De mesta använda leksakerna hemma hos oss är nog lådan med utklädningskläder, och en annan låda med halsband, hårband, ringar, glasögon och masker. Så fort barnens kompisar är hemma åker allt det där fram och det är fantastiskt att stå och tjuvlyssna på deras rollekar! Ett hett julklappstips är alltså att samla ihop fantasieggande kläder; gamla och nya, knasiga och trasiga. Behöver inte kosta mycket men är garanterat uppskattat!

0 svar

  1. Skriv din kommentar här! Blir glad när jag läser om någon som resonerar så här. Träffar på så många som har någon slags fobi mot att köpa begagnat framför allt när det gäller presenter.

    Själv köpte jag ett stort sätt med brio tågbana på Blocket till min son som fyllde två förra veckan. Han älskar att leka med dem, för samma pris nytt hade vi inte ens fått en bråk del av det vi fick nu, nu bygger vi tågbana över hela vardagsrummet tillsammans jätte kul 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *