Jag har aldrig push up-behå. Eller i alla fall väldigt sällan. Gillar inte hur de gör mina rattar till någon annan form än hur de är skapta på något vis. Äsch. Jag har haft vadderade behåar förut och kommer säkert ha det igen, så det är ingen stor grej alltså. Men jag föredrar sådana utan fubb i. Men härom dagen låg alla mina favoriter i tvätten och jag plockade fram en gammal vadderad variant. Rattarna fyllde liksom inte ens ut kuporna ordentligt, det var en glipa mellan huden och tyget om ni hajar. När jag skulle natta Bonnie på kvällen stirrade hon storögt när jag lade mig bredvid henne i sängen, och kastade sig sedan gapflabbande över mina rattar: Ma-ha-ha-ha-ma-maaaaa, vilka stora TUTTAR du har! Oj oj o jo joj.

Oj oj oj oj tänkte jag också, men mest för att det utan tvekan var första gången i mitt liv som jag fått den kommentaren. Att jag har stora tuttar menar jag. Sedan ville Bonnie förstås veta varför de plötsligt var mycket rundare och… ja, större helt enkelt. Och då kändes det som om jag blivit stoppad av polisen för fortkörning eller nåt, och jag började ursäkta mig och komma med lama förklaringar. Nåt om en ”special-behå”. Och då började Bonnie trött-gråta, drog upp pyjamasen och pekade på sina tuttar och förklarade att hon också – minsann – ville ha en behå. En specialbehå. För det fattar ju vem som helst att det är något alldeles extra spännande med sådana.

Bonnie vill inte somna själva. Vi har försökt några gånger med att få henne att börja göra det, men aldrig helhjärtat. För visst finns det kvällar när man egentligen varken orkar, vill eller hinner ligga och glo bredvid henne i mörkret tills hon somnar. Men alldeles för ofta är det just där och då, när man ligger och gosar tillsammans och inget stör som hon bjuder på de roligaste, smartaste och mest finurliga kommentarerna. När hon liksom har ro att ligga och tänka – och de lite större frågorna om livet hopar sig. Och själv ligger man bredvid, lite fnissig men samtidigt förundrad över den här inblicken i vad som händer där uppe i hennes hjärna. Så. Hon får bli nattade av oss ett tag till. Men behå får hon faktiskt vänta med några år.

0 svar

 1. Hahaha underbart, tänk vad barn e finurliga! Njut av nattningarna.. Snart är hon så stor att ni inte får stiga över tröskeln utan att knacka och då längtar man säker till den mysiga tiden då man låg bredvid där i mörkret.

 2. Ett litet tips för kvällar när tiden inte finns kan vara cd spelare at spela sagor på. Har varit uppskattat när mina var små och funkat kanon.

 3. Vilket skönt inlägg att läsa! Jag har också små bröst efter att jag gått ner en hel del i vikt efter min andra graviditet. Hade stora bröst under graviditeten och en stund efter. Nu är dom bara borta! Känns hemskt och jag funderar på att operera dom faktiskt. Kan inte bestämma mig bara, är det värt det? Kan jag släppa att dom är mindre och acceptera det?
  Jag köpte en klänning i kamel färg som du designat för meandi nyss. Ååå vad fin och skön den är!! Ville bara säga det…
  Kram

 4. Äntligen nån med samma behå-preferens som jag! Verkar som om alla annars föredrar de där stela skumkuporna. Obegripligt! Svårt att hitta bra alt tycker jag. De ska ju ändå inte vara HELT sladdriga. Har du några bra tips?

 5. Ha ha ha! Bonnie verkar vara så himla härlig! Min stora tjej är jämngammal med Bonnie. Vi ligger också bredvid. Och som du säger – de bästa kommentarerna kläcks då. Det är dom man får tänka på när tiden tickar på..

 6. Vår tjej vill också att vi ska ligga bredvid…varför inte? Vad är det som är så bra att med att somna själv? Jag somnar bredvid min älskade och kom i håg känslan att somna själv när jag var singel, usch vad tråkigt och ensamt! Tänk snart är hon stor…

 7. Hej!
  För ett tag sedan länkade du till en jogging-spotifylista. Har du lust att göra det igen? Har precis (äntligen!) skaffat en smartphone och vill ge mig ut med peppmusik!
  Tack!!

 8. Hej, jag är ett stort fan av dig och din blogg! En fråga; skulle du vilja utveckla ditt resonemang kring att inte ha stövlar till klänning som ni pratade om på adamlive idag? Tyckte att du ovanligt nog var ganska otydlig. Vad tycker du exempelvis att man ska ha till istället? Gäller det klänningar generellt eller mer åt festklänninghållet? Och vad bör man matcha stövlar till annars enligt din åsikt? Tacksam för svar när du har möjlighet!

 9. Vad glad jag blir när det finns föräldrar som har fattat det fina med att ligga hos sina barn när de skall sova. Barn tankar trygghet, när de tankat klart vill de sova själva. Det där med finurliga funderingar vid läggdags känner jag väl igen. Och även om det ibland kändes som man ägnade hela kvällen åt läggning, så är det ju bara några år det handlar om. Snart nog är de stora och lägger sig senare än morsan…

 10. Vi nattar fortfarande Siri snart 5 år så känn ingen stress eller press över det där.

  (Hon gillar för övrigt att prova mina bh´ar trots att de hänger som tomma påsar på henne 😉 )

 11. Så funkar det för oss också, lillan vill att nån av oss ligger bredvid och håller henne i handen tills hopn somnar. Oftast ganska mysigt men visst finns det kvällar då man hellre vill titta på TV eller nåt annat än ligga där ”i evigheter” som det kan kännas. Mitt största problem är dock att hålla mig från att somna själv för somnar jag och sedan vaknar en timme senare är jag supertrött men ändå har omöjligt att somna om i sängen i rimlig tid.. :-/

  Det där med bh:n, igår höll jag och och ritade med min dotter, vi lade ut händerna och ritade av konturerna och fyllde i naglar, armband och klocka. Då när hon såg att jag ritade av min klocka på min hand ville hon helt plötsligt ha en egen klocka, på riktigt alltså, det räckte inte med att jag ritade dit en på pappret. 😉 Det är väl så att vi är deras idoler och de vill vara som vi.

 12. Visst är det den underbaraste stunden när man ligger där i mörkret och funderar över all världens saker. Och fnissar i samförstånd åt bara något just vi två förstår. Tiden kommer när de stänger dörren och vill vara ifred =)
  Vi kryper fortfarande ner med 7-åringen en liten stund på kvällen innan hon somnar. Supermysig avslutning på dagen.
  Kram och tack för trevlig läsning!

 13. jag skrattar fortfarande åt rubriken på förra tutt-inlägget ”Bröstfiske” Ha ha – verkligen sjukt talande.
  Själv springer jag runt med världens rattar (för att vara mig, inte om man jämför med Victoria S) men det är ju graviditetens förtjänst. Om ett år är jag tillbaka och ”bröstfiskar” – sorgligt men sant!

 14. Vår treåring vill inte heller somna själv – har aldrig gjort det. Och visst håller jag med om att ibland kännd et jäkligt trist och onödigt att sitta/ligga där och uggla brevid henne tills hon somnar. Men också, som du skriver, väldigtVÄLDIGT mysigt! Vips vill de inte ha oss där längre… Med eller utan stora tuttar..;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *