Behöver en förändring

Hörni. Jag behöver hjälp och råd. Igen! Viktiga saker behöver diskuteras.
Jag och mitt hår befinner sig i akut förhållandekris. Hade det funnits parterapeuter för människor/frisyrer hade det ändå varit för sent.
I linje med mitt nyårslöfte, att börja bete mig lite mer som om jag vore 45, har jag förstås TRÖTTNAT på det där tomma rufset på huvudet. Jag behöver något nytt. Och att kort hår är det hetaste, hetaste i frisyrväg just nu har varit svårt att missa. Jag har varit sjukt sugen på den här frisyren (Jessica Simpson, i peruk, men ändå) ett tag. Men är för det första inte säker på att jag vågar, och för det andra har jag inte lugg som är lång nog som det ser ut nu.

20140121-141036.jpg
Men syrra däremot, som jag nyss fejstajmade med, hon är åtta år äldre än jag, och därmed minst åtta gånger coolare och modigare. Igår klippte hon kort! Så jäkla fint!

20140121-141200.jpg
Hon vill att jag hälsar att hon har undertröja på sig på bilden (Ninni, det syns ändå inte, men nu vet alla. Hon kom nämligen just in från ett varv inskidspåret. Hon ligger i träning inför Vasaloppet eftersom hon ska göra Klassikern i år. Sa ju att hon är cool.)

20140121-141451.jpg
För mig som då alltså måste inse att jag inte är helt redo för det korta än, är kanske det här ett bra alternativ?
Eller? Hjälp mig här! Alla former av tyckanden eller förslag på frisyrer välkomnas med stor tacksamhet.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Nina
  Nina

  Klipp.

  Du hade varit skit snygg i korthårig. Precis som din syrra (som du dessutom är väldigt lik) det växer ju ut om du ångrar dig:)

  Och i värsta fall finns det gott om ställen att göra extentions i LA

 2. Profilbild för Chatrine

  Sorry, den är för mesig och bara en lite kortare variant av den du har 😉
  Kanske en slätare, med lite flikig känsla kan kännas fräsch och ny utan att behöva kapa massor på längden.

 3. Profilbild för Kristina
  Kristina

  Jessica Simpson frillan är ju inte så jättekort, utan då har du både hår bak i och framtill. Kommer växa ut på ett huj om du vågar, däremot om det klipps upp för mycket är risken att du känner dig naken utan hår så klipp! Våga!! Slinga lite ljusare slingor i luggen också.. gud vad snyggt!! 🙂

  1. Profilbild för Kristina
   Kristina

   Din benstruktur kommer att framhävas så nånting..

  2. Profilbild för Cecilia Blankens

   Ja men min lugg är ju för kort! Det går liksom inte att göra den frillan med kort lugg. Måste vänta tills den är utsparad i såna fall.

 4. Profilbild för Andrea
  Andrea

  Livet är för kort för att inte våga, speciellt inte när det gäller hår! Gå till en riktigt bra frisör så kommer du att se fantastisk ut! Satsa på en kortare variant, mesa inte. Det kommer få dig att känna dig supersnygg, och du kommer bli det likaså.

 5. Profilbild för R
  R

  Toppa men inte mer. Byt färg istället eller spara ut luggen! Du är jättefin som du är också!

 6. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Åh, fasen vilken snygg frilla på Jessica Simpson! Är säker på att du skulle vara vrålsnygg i kortare hår, Simpsonfrisyren är dock kanske aktuell först när luggen blivit längre som du säger. Och jag föredrar nog den framför den andra som du visade. Själv har jag lockigt hår och är dömd till att aldrig kunna klippa varken kort eller lugg (utan att behöva föna som en galning eller undvika fukt och regn för all framtid). Jag skulle sååå gärna kunnat klippa mig lite mer varierat. Så, kör på om du känner dig trygg i det! Du är för övrigt snygg som du är, så ingen ko på isen om du väljer att inte klippa!

 7. Profilbild för Frida
  Frida

  Frillan är supercool och skall man testa kort skall man nog testa kort med längder. Jag har också katastrof relation till mitt hår men jag tänkte mer att jag testar stilen du har här ovan på mode 🙂

 8. Profilbild för Helena

  Jag är lika (?) feg som du och lika imponerad av de som vågar. Har flera gånger klippt mig sådär halvhjärtat (fegt) men då blir man ju ALDRIG nöjd. För det var inte det man var ute efter egentligen. Jag är inte där än, men annars är mitt råd att klippa exakt så kort och läskigt som man inte vågar. Eller inte klippa alls innan man är mogen 🙂 Jag vågar inte än!

 9. Profilbild för en annan R
  en annan R

  Jag är inte ett dugg feg när det gäller hår, det är bara hår och det växer ut om frillan inte passar. Vid val av frisyr får man tänka på hårkvalitet och fason. Jag har en kort enkel rufsig frisyr och tänkt spara ut till liknande den korta på bilden men då kopplas självfallet in och då på fel ställen så det går bara inte. Även en kort frisyr kan varieras om frissan kan sin sak.

 10. Profilbild för Malin
  Malin

  Jag klippte mig kort för ett par år sen, med kortare lugg och längre på sidorna (lät konstigt… 🙂
  Men det är det bästa jag gjort! Helt underbart lätt att sköta.
  Hojta till om du vill ha inspo-bilder, har flera som jag ömt bär med mig till frisören varje gång 😉

 11. Profilbild för caroline
  caroline

  ååå känner igen mig, har haft håret på utväxt i ca 2 år nu… vet igentligen inte varför, gillar inte att ha långt år ens, jobbigt att kamma, tvätta, svettigt i nacken, roligt att dra i för 1 åringen. Kommer på mig själv att ursäkta mitt långa hår med att det är praktisk när man har mössa (en kort frisyr blir ju oftast helförstörd under mössan..) va fan….
  denna frisyr är min inspiration nu http://www.mosscopenhagen.com/product/diana-389/grey-melange.html f
  finns fler bilder på tjejen med kort ljust hår också på sidan, inte för snaggat (jag är fortfarande rätt fet efter graviditeten och fet+snaggat=flata inte för att det är nå fel på att vara lesbisk men tja.. passar inte mig i alla fall (frisyren alltså) ) men ändå en rätt kort frisyr med många möjligheter 🙂

 12. Profilbild för Sofia S
  Sofia S

  Har haft riktigt kort i perioder och verkligen älskat det. Känt mig som mest kvinnlig då, trots 182 cm och stora fötter. Nu har jag jättelångt och det är jättekonstigt. Mest ett experiment. Den där Simpson-frisyren är jättefin men skulle vara snyggare med kortare lugg åt sidan. Frillan skulle antagligen passa ditt tjocka hår oxå. Du kommer känna dig helt 2014-ny, kör!!! Tror verkligen inte du skulle ångra. Dessutom växer det faktiskt ut snabbare än man kan tro.

 13. Profilbild för carina

  Nejdå, din lugg är inte för kort. Frisören kommer klippa ”in” luggen med frisyren och egentligen är det bättre så för då kan du forma luggen mer än när den är så lång som på Jessica.

  1. Profilbild för MC
   MC

   Precis vad jag skulle skriva 🙂

   Är också sugen på det där, men hamnade nånstans mittemellan det och det jag hade. Alltså till axlarna. Kanske vågar nästa gång…
   Kör!!

 14. Profilbild för Emilie
  Emilie

  Den bilden på kort hår har jag också i min inspmapp. Jag klipper av-trivs men får alltid för mig att långt hår är roligare. Då spara jag ut för att då tycka att kort hår nog är roligare o så klipper jag. Är ett enda ekorrhjul. Vill hitta något som jag ej tröttnar på

 15. Profilbild för Ylva
  Ylva

  Klipp inte av dig håret! Det känns inte som din stil. Jag tror att du kommer att ångra dig. Processen att få håret att växa ut är hemsk. Tro mig på denna punkt. Jag har nämligen gjort misstaget själv att i ett obetänksamt rus klippa håret, det har tagit sju år att få tillbaka håret i en vettig frisyr. Jag tycker du är cool som du är. Satsa hellre på lugg. Ska du klippa dig kort så gå till en duktig frisyr som talar sanning och gör det i etapper. Börja med en kort page för att känna efter. Eller klistra upp en bild på din tilltänkta frisyr på kylskåpet och tycker du att den fortfarande är het efter att ha tittat på den varje dag i ett år, då är det dags att möjligtvis slå till. Försiktighet är tråkigt men en nyckel till framgång när det gäller frisyrångest.

  1. Profilbild för /nina
   /nina

   Äh, det beror väl på hur snabbt håret växer. Jag klippte mitt ungefär sådär kort precis till jul, jag kommer att kunna sätta upp hästsvans till sommaren. Och maj gaad, det är ju för farao bara HÅR!!! inget som är för evigt, man kan göra om i oändligheten. Våga vinn, man måste ju testa annars vet man inte vad man trivs i.

  2. Profilbild för sophie

   Jag brukar inte vanligen kommentera, men gudars skymning… vilket ”hartrauma”!Nina, nu far du satta dig ner, at en stor chokladbit och ga vidare. Haret vaxer ut igen sa det ar nog ingen fara pa taket for Cissan. Keep calm and carry on.

 16. Profilbild för Kicki
  Kicki

  http://fragafrisoren.se/?tag=2014

  På den här sidan hittade jag fyra korta/kort page/uppklippt kort. Gillar speciellt Nicole Richies frippa.

  1. Profilbild för Sofia S
   Sofia S

   Ja GUD så snygg NR är i håret där!!

  2. Profilbild för Malin
   Malin

   Alla de korta frisyrerna var ju superfina!! Ja alla andra långa frisyrer oxå för den delen…

 17. Profilbild för Charlotte
  Charlotte

  Kan tänka mig få som skulle vara så snygga i din syrras frisyr som du (och din syster!). Du MÅSTE göra det!! 🙂

 18. Profilbild för Malin
  Malin

  Förstår allvaret, frisyrer ÄR allvar. Det här ska gås igenom grundligt 😉. Frisyren på både Jessica Simpson och din syster är fenomenal och jag tror verkligen att du skulle passa i den typen av frisyr. Kanske lägga i massa blonda kalla nyanser för att få liv i håret och ge det den där ”beach-håret” / ”jag bor i Cali och vaknade så här fräsch”. Du som är en sportig, aktiv, fashionabel, always on the go-morsa tror jag skulle älska det lite kortare rufsiga håret med snedbena och lugg/längder åt sidan.
  För lite mer sofistikerad look till aftonen kan man ju ha det lite mer slätborstat liggandes bakom örat med rött läppstift till. Ja du fattar… Skitsnyggt!! Kör bara kör!!

  1. Profilbild för Sofia S
   Sofia S

   So true!

 19. Profilbild för Lisa

  Klipp, klipp, klipp!!

 20. Profilbild för En i 20årsåldern
  En i 20årsåldern

  Neeeeeej!!! Klipp inte håret. Jag som 20-åring tycker att alla kvinnor i 30-40-års åldern klipper av sig håret ALLDELES för tidigt och liksom förlikar sig med att dom är gamla, fast dom fortfarande är jätteunga!! Du är fortfarande helt otroligt snygg och ung och fräsch, därför tycker jag att du ska ha en snygg och ung och fräsch frisör. Sådär kort kan du ha i 60-årsåldern när du vill vara en graceful dam.

  1. Profilbild för Anne
   Anne

   Precis som kort hår bara är för gamla? Det kan ju vara sååå snyggt på alla åldrar. Och det går att variera. Finns massa varianter. Jag är så otroligt uttråkad på att alla (särskilt i Sverige) ser ungefär likadana ut med långt rakt hår, ibland med en lugg men oftast mitt eller sidbena. Fram för variation!!

 21. Profilbild för Jenny
  Jenny

  Men hud vad snygg den frisyren är!!! Hade med mig den till min frisör för 16(!) veckor sen. Blev lite längre men jag ångrar inte det ett dugg!!! Jag är ändå ”bara” 32 år, ha ha. Ska gå och klippa mig nästa vecka igen, och näe, kommer inte spara ut håret innan sommaren i alla fall. Så skönt med kortare, i alla fall ett tag, sen… Nya beslut om håret:-) Förändring??? Go fot it! Klart du vågar 🙂 Kram

 22. Profilbild för Karin

  Jag vill ha längre, svårare att åtgärda! Har alltid som vyxen haft långt eller halvlångt men plötsligt klippte min frisör lite för mycket – och jag tycker aldrig att det växer ut igen. Dels beror det ju på lockarna och att jag fortsätter toppa det ibland, men hur växer alla andras hår så att det knakar. Efter ett drygt år säger fortfarande folk ibland att jag blivit så korthårig. Nu går det till axlarna och jag fyller snart 40 men spanar på alla med låååångt vacker hår och suckar längtande.
  Ingen hjälp för Cecilia kanske… men du är snygg nu och passar säkert i kort också, lättare när man har rakt hår.

  1. Profilbild för Emmelie
   Emmelie

   Sluta toppa det!! Preppa det med olja och tvätta det max tre ggr/vecka. Klipp dig INTE på ett år och stå på dig när det väl är dax att du inte vill att dom klipper mer är två cm även om det skulle behövas mer. Funkar för mig, helt plötsligt har jag hår över skuldrorna och med olja i topparna varje morgon ser det helt och fylligt ut. 🙂 Lycka till!

 23. Profilbild för Pernilla
  Pernilla

  I mina ögon ser ditt hår ut som på hon på den andra bilden, förutom färgen 🙂

 24. Profilbild för annelie
  annelie

  Jag tittade på din ansiktsform och jag tror du skulle passa bra i en käk-kort längd med uppklippta länder runt ansiktet som kan flikas lite utåt. Luggen kan då vara som den är, eller formas lite i sidbena efter humör. Vet inte om man fattar så mycket av beskrivningen… men det är vad jag tror.

 25. Profilbild för Sara
  Sara

  Jessica Simpson i peruk ser ut som – Gry Forsell!

 26. Profilbild för Anna-Karin
  Anna-Karin

  Hej
  Klippte mig kort en gång i livet och aldrig aldrig mer trots att jag nu är en 37- årig trebarns morsa så jag säger nej, behåll rufset!

  Att klippa sig kort är oftast bra i teorin men i praktiken är det väldigt få som passar i kort hår. Det måste också fixas mer, vilket vi småbarnsföräldrar tenderar att inte hinna, för att se juste ut.

  Själv gick jag från skulderbladslångt ljust slingat hår till en mörk kort variant. Folk liknade mig vid Mona Sahlin. Inte riktigt vad jag velat när jag satt där med den mycket fina bilden på den mycket snygga modellen i handen hos frisören. Så aldrig aldrig mer. Jag kan vara vuxen och seriös fast med långt tjockt hår och det kan du med.

 27. Profilbild för Scottish Moments

  Älskar din syrras frisyr….. SÅÅ snygg!!!

 28. Profilbild för Anne
  Anne

  Säger som andra. Våga klipp!! Ta med massor av inspirationsbilder. Det finns ju flera varianter av kort så det behöver ju inte bli det mest drastiska. Och trivs du inte så har du ju ändå börjat med hatt. 😉
  Det växer ut igen!

 29. Profilbild för Malin

  Cecilia, du kan ju ha vilken frisyr som helst och den är dessutom snygg i varje steg av utväxten.
  Jag har två frisyrer att välja mellan: knut bak eller knut högt.
  Vid varje graviditet har jag klippt håret rakt av och ångrat mig varje gång.
  Om jag hade ditt hår skulle jag våga allt.
  Hälsningar ösregnet aka Rebecca i Ivanhoe fast inte lika snyggt

 30. Profilbild för lisa
  lisa

  jag hade med inte mindre än 3 bilder på dig när jag skulle fixa frippan senast! du är apsnygg i håret. JÄMT. men visst måste man förnya sig ibland, ska bli väldigt spännande att se vad du bestämmer dig för, kort är coolt!

 31. Profilbild för Emma
  Emma

  Kan peppa upp dig med att min man fortfarande retar mig för att jag visade en bild på dig för frisören när jag skulle klippa mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *