Benträning

Jag får en del frågor om träning, och det är ju kul. Tyvärr är jag dock helt fel person att fråga, eftersom jag är värsta (i och för sig rätt ambitiösa, men ändå) nybörjaren. Att träna med Cai har dock verkligen hjälpt mig att lära mig att träna rätt. Vi ses en eller två gånger i månaden, och så går vi igenom nya prrogram som han sätter ihop åt mig, och som jag sedan gör hemma eller på gymmet. Oftast på gymmet. Inte för att jag måste, för övningarna kräver sällan särskilda redskap, men det är skönt att byta miljö lite. Det här, att inte bara liksom random-träna som jag gjorde förut: Lyfte lite här. Sprang lite där. Gjorde plankan lite planlöst – har verkligen gett resultat. Muskelmassan har ökat, och fettet minskat. Jag är mindre lös och mer hård, om man säger så.

Angående löpningen så har jag tidigare mest bara fokat på att kuta. Och det är väl bra, men Cai menar att vi måste ”get off the threadmill”, och grunda löpningen med övningar som bygger rätt muskler som gör att vi blir snabbare, och mindre skadebenägna.

Utfall är en favorit. Inte min favorit. Cais favorit. Men jag lyder förstås blint och gör utfall så att jag storknar, de finns med i nästan alla program som Cai satt ihop åt mig. Tränar benen och formar rumpan! Testa vetja!

[youtubeplay id=”bqywUsb5HNw” size=”medium”]

Så här ser det ut när jag gör mina Leg lunge forward och leg lunge Backward. 18, 16, 14 repetitioner, varvat med övningar med exotiska namn som”Glute bridge with kicks” (16, 14, 12), ”Plankan with butt kicks” (16,14, 12), ”Superman push up” (8,7,6) och ”CX Plankan” (sx 10 sekunder). Och så är det en massa andra övningar också. Men jag förstår verkligen inte hur jag ska få fram detta på ett korrekt, intressant och pedagogiskt vis. Det kan jag nog helt enkelt inte. Men kontakta Cai vet jag. Han är fantabulous.

Leg lunge forward

Glute bridge with kicks

Plankan with butt kicks

Leg lunge backward - men obs! Knäet ska egentligen INTE nudda marken, Ni ser. Jag är ingen bra lärare.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Cecilia
  Cecilia

  Hur kan man fa kontakt med Cai for traning?

 2. Profilbild för Petra

  Det ser bra ut på bilderna!

 3. Profilbild för Frida R
  Frida R

  Ja heja! Ge oss mer träningstips! Jag har en 2 månader bebis hemma och vill komma igång med lite hemmaträning och då inte helt planlöst som jag gör nu. Hur långa ”pass” kör du? Det ser väldigt bra ut på bilderna och din vältränade kropp är verkligen en morot. Det finns hopp efter graviditeten och 30 strecket!

 4. Profilbild för Mia
  Mia

  Hej!
  Såg att Cai arbetar på Delta gym, måste man vara medlem där för att boka honom?!
  Hur länge har du tränat med honom!

 5. Profilbild för Ami

  Hahhhah efter några glas vin så ser det här tokskoj ut, min man och jag garvar och testar..utan framgång. Du rockar Cilla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *