Beroende

Ser ni den där vita lilla grunkan på nattduksbordet (vad är för jäkla ord egentligen? Och vad heter det? Nattygsbord? Nattuksbord? Nattduksbord?)? Den har jag fått min rara man och det är en ”sovljudsmaskin”. Jag somnar alltid som en stock, men de senaste fem åren (tja… sen jag blev gravid med Bonnie ungefär) har jag lagt mig till med en vedervärdigt irriterande ovana att alltid vakna i vargtimmen – och inte kunna somna om. Förrän ungefär ganska exakt en halvtimma innan barnen vaknar. Den här eviga sömnbristen gör inte direkt under för varken humör eller geniknölar, det vet säkert alla ni som håller på på samma sätt.

Men. Maskinen. Min nya älskade fina lilla maskin, den har massor av ljud att välja bland, men framför allt ett särskilt regnljud. Och det där regnljudet står på hela nätterna och jag vet inte om jag blir hypnotiserad eller nåt men sedan den kom in i mitt liv har jag sovit som en riktig jäkla stock. Nu är det väl en vecka i rad där jag sovit minst åtta ostörda timmar i rad och jag har verklige ingen aning om när det hände senast. Nu, bara för att jag skriver om det och hyllar alltihop kommer jag väl säkert jinxa upplägget och sen funkar det inte längre bara för det, men i sådana fall får jag tacka för denna underbara vecka. Att sova alltså. Sova gott. Det är inte klokt vad det gör för välmåendet.

Jag vet att det finns appar och grejer med samma ljud att ladda ned, jag har testat det också, men det har inte funkat lika bra. Ljudet blir liksom för nära och så kan man inte ligga som man vill med de där plupparna i öronen. Men testa för guds skull, det kanske passar någon annan fenomenalt.

Så. Godnatt på er. Och önska mig en lång och regnig natt nu med min lilla vuxensnuttefilt!


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Bea
  Bea

  Åh vilken härlig pryl! Den fångade verkligen mitt intresse. Var har du hittat den?

 2. Profilbild för Tove
  Tove

  Nattygsbord heter det, men jag vet inte varför…

 3. Profilbild för Veronica
  Veronica

  Vilken fantastisk manick! En sån måste jag köpa…vart har ni köpt den? Kanske du kan slänga upp en länk? =)Tack för en fantastiskt bra blogg! Har följt dig sen du var gravid med Bonnie. Lycka till med allt!

 4. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Om jag ska vara lite lame så skriver språknämnden såhär:
  Den helt dominerande formen är nattduksbord. Men båda används. Båda formerna återfinns också i ordböckerna. Artiklarna för nattygsbord innehåller emellertid ofta hänvisningar till nattduksbord. Man kan förstås också säga sängbord.
  Nattduksbord är det ursprungliga ordet, från slutet av 1600-talet, som då snarast betydde ’toalettbord’. Sina toalettsaker hade dåtidens dam av värld nämligen i en nattduk.

  Under 1700-talet uppstod så nattygsbord genom association till ordet nattyg, som betydde saker som ’nattdräkt’, ’nattmössa’. Tyg kunde förr betyda ’saker’, ’don’, jfr verktyg.

 5. Profilbild för Emma
  Emma

  Jag säger då bara sängbord, hehe 😉

 6. Profilbild för ocanna
  ocanna

  Jag sover alltid med en liten fläkt på och har haft en sleeping machine I barnens rum sen de var bebisar. De älskar den. Den gör liksom bara ett bakgrunds swishy ljud. Suveränt när alla har lite olika sov vanor då det stänger ut andra ljud. Rekomenderar starkt.

 7. Profilbild för Romladolcevita
  Romladolcevita

  Ha en bra helg. Hälsningar från Italien!
  http://www.romladolcevita.wordpress.com

 8. Profilbild för Sussi Blom
  Sussi Blom

  Var har du köpt den där manicken! JAg MÅSTE ha en sån. Har inte sovit en hel natt på elva år!

 9. Profilbild för Lander
  Lander

  Undrar oxå vart man köper ”sov maskinen”? Sen ser det ut att vara en vääldigt snygg lampfot på nattygsbordet, antar det är husets ägares och inte finns i Sverige att köpa då kanske..Ha en härlig helg!

 10. Profilbild för Elin
  Elin

  Testa magnesium! Kan vara brist på det som gör att du har svårt att somna om.

 11. Profilbild för LHz
  LHz

  Jackpot!

  Finns i olika utformningar ex. denna: http://www.amazon.com/Ecotones-Sound-Sleep-Machine-ASM1002/dp/B002SMJQT4

  Eller den som Cecilia tycks ha ifrån ett företag som heter Brookstone: http://www.amazon.com/Tranquil-Moments-Sleep-Therapy-System/dp/B001BEXEAC/ref=sr_1_21?s=hpc&ie=UTF8&qid=1370030940&sr=1-21&keywords=sleep+machine

  Nu ska nätet kammas efter bästa inköps-ställe och lägsta kostnad. 😉 Lycka till ni andra som är sugna på att införskaffa en egen manick!

 12. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Ett tips för de som vill använda sin iPod eller liknande, men inte gillar att sova med hörlurarna – det finns en kudde med inbyggda högtalare som heter Kanguru Goodnight! Köpte en till min man som inte kan somna utan att titta på TV, lyssna på ljudbok eller liknande och det funkar utmärkt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *