Best of påsken

Är inte påsken en alldeles förträfflig högtid? Kanske för att den inte har så mycket förväntningar på sig som jul, nyår och midsommar och därför bara dyker upp som ett litet pärlband av lediga dagar, god mat och i bästa fall lite härligt socialt umgänge på det.

Min egen Best of påsken 2010-lista skulle kunna se ut så här:

9. Förrätten jag gjorde till middagen hemma hos mamma i fredags. Kallrökt lax med ägg, körvel och råmarinerad sparris. Receptet är Mattias Larssons och du hittar det här.

8. Att se Bonnies några år äldre kusiner Mira och Milou vara världens bästa och gulla sönder sin minikusin som självklart var löjligt nöjd över att få hänga i de större tjejernas sällskap.

7. Mysig middag hemma hos svärmor i Årsta toppas av jag efter en tuff kamp vinner en frågesporttävling. Åh vad jag älskar att vinna! Mest för att jag så sällan gör det, men ändå.  

6. Påskaftonsmiddag hos kompisar i Mariestad. Roligt umgänge och sinnesjukt god mat. 

5. Middag hemma med alla systrar och deras män och pojkvänner, en ingift bror, mamma, bonus-pappa och nu för tiden dessutom en massa barn. Blir alltid en livad tillställning med fantastisk mat som min mamma lagat (fastän hon själv har världens sämsta kocksjälvförtroende och tror att allt smakar apa). Mycket skratt. Styvpappa Thomas håller låda. Familjen är som bäst så här. Helt klart.

4. Oj vad jag har påsk-latat mig. Ägnat inte mer än ganska exakt två minuter åt att tänka på jobb. 

3. Att träffa bästis Theresa och hennes familj. Bo över i ett underbart gästrum där man sov som en stock.

2. Mamma. Fint att träffa mamma bara.

1. Vårsolen sken över oss när barnen lekte i sandlådan i Theresas och Patriks trädgård medan vi vuxna satt i gräset och långsamt tinade upp.

Och ni då? Haft en fin påsk? Påskens bästa, vad var det?


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *