B90A3710Rubriken? Jo men jag tänkte att ni direkt skulle koppla mina seriöst nyhetsprograms-jingel och sedan ”HÅRNYTT!”. Det var väl glasklart? Inte. Nähä. Oklart varför jag känner att jag måste älta detta med mitt hår med är hela tiden – jag har väl ett luftningsbehov helt enkelt, och ingen annan i min omgivning orkar lyssna. Inte ni heller säger ni? Typiskt. Tur att det är min blogg då och ni inte kan protesterna förrän det redan är postat, ältat och klart.

Så här. Jag trivs faktiskt väldigt bra i mitt korta hår. Även om det ofta är irriterande och bårkigt (men det är å andra sidan mitt år alltid) så är det i alla fall aldrig tråkigt. MEN! Min nacke är liksom inte gjord för kort hår. Nackhåret växer liksom inte så där snyggt neråt, utan utåt uppåt och det ser helt enkelt inte så bra ut. Jag var och klippte mig igår och då försökte vi jobba fram någon slags lösning för nacken. Det blev någon slags rak kant som ska få växa ut till en kort page tänker jag. Och så skulle det färgas och hur mycket jag än säger varma färger please! Bärnsten, choklad, guld – åt det hållet, så säger de bara yes yes och gör ashy och beige. Det älskar amerikansa frisörer. Beige och kallt askiga hårfärger. Jag avskyr det. Det känns som att jag blir hudfärgad från topp till tå liksom. Men här har har hårfolket helt fastnat i denna skala och kanske helt enkelt inte vet hur man gör annat. Jag får väl vänja mig helt enkelt. Jaja. Nu fick ni det ändå. Hårältet. Förlåt.

 

0 svar

 1. Lösningen är att klippa det svinkort nederst. Och de där som liksom är som babyhår som växer åt fel håll, det rakar man bort. Så gör jag och det blir kanoners. Vill du ha bildbevis?

 2. Den ”beiga” färgen är faktiskt hållbar, lättare att fixa utväxten genom att bara pensla just där. Page är chict så det tror jag på.
  Må bäst!

 3. Kan inte bli för mycket rapporter om håret! Är en ständig källa till frustration å ibland oxå glädje. Känner så igen mig när du beskrivit hur du blir ’klippsur’ efter ett nytt ingrepp…tar någon vecka å landa efter varje ju. Å d där å få exakt den nyans man har i sin inre bild..nästan omöjligt trots bilder å målande beskrivning… Ser fram mot fler hårtapporter Bi bi bi bi bi:) P.s tycker du alltid e fin i håret!

 4. Hahaha! Jag är likadan med mitt hår, så jag förstår dig! Dock har jag ingen blogg så min man är alltid illamående av nervositet efter att jag varit hos frisören för han VET att jag kommer älta, och ångra och TJAAAAAATA! Mohahaha! Sånt får de ta

 5. Jag har pixie cut och blont, ganska likt dig, Fattar vad du menar, jag visade min frisör en bild på Gisele med typ honey highligts…hon fattade. Har haft samma frilla o förg nör jag var 20 – funkar fortfarande! Kram till dig, du är snygg.

 6. Förstår precis vad du menar med att amerikanska frisörer inte riktigt fattar. Jag hade samma problem men så hittade jag Malin på Luxe Lab på Montana ave. Svenska frisör som fattar precis vilken färg man vill ha!

 7. Åh tänk jag ber alltid om kalla toner i mitt hår men kommer alltid hem men röda/guldiga toner ändå… Tänk att det så sällan blir som man har föreställt sig… 🙂

 8. Åh, så fint! Jag önskar att jag trivdes i kort hår. Jag tycker att det är så himla snyggt och det finns så mycket snygga korta frisyrer men jag tycker inte att jag passar i någon av dem… Men du är ju supersnyggt i allt! 🙂 Ha en fin dag!

 9. Bilden gör det inte rättvisa, men som frisör kan jag se/tänka mig att du är göööör snygg i kalla färger i håret, krispigt & gött i höst här nu! Nä, bete dig! 😉 med kall makeup till dessutom!

 10. Jag blev faktiskt så inspirerad av din frilla att jag försökte kopiera den. TYVÄRR är jag född med en jättegullig och fruktansvärt irriterande virvel mitt i pannan, så det är med lite framåtkammat och sedan delas håret i mittbena går inte. Istället arbetar jag nu mer mot någon slickad Twiggy-lösning. Färgen blev typ randig istället för ljus, och mitt hår är fluffigt. Ah, tack! Nu fick jag också älta lite. Ingen annan vill lyssna – tji fick ni

 11. Jättefint tycker jag! Kan du inte lägga upp lite bilder på snygga frillor att inspireras av och kanske ett litet förslag på din tilltänkta frilla… Jag har nästintill psykiska problem med mitt hår, liksom aldrig nöjd med vare sig färg eller form. Jaja som nyss fyllda 40 är det kanske dags att börja fokusera på annat och lägga ner den där löjliga energin på mitt hååååår. Agrrrrr…

 12. NEJ! Ingen page! Du är supersnygg i håret så page är inte rätt väg att gå för att komma till rätta med ditt problem. Någon skrev- superkort och fram med rakhyveln ganska ofta. Håller med där- det funkar finfint för mig också

  1. Men det blir för hårt och för maskulint för min smak med rakhyvel och kort och grejer. Det blir liksom bara taggigt och stickigt- Igelkottsfeeling! Ingen bra lösning för mig och min hårväxt tyvärr. Men tack för förslag!

 13. Har just börjat lyssna på er pod via Swanberg, hade liksom ingen koll alls på dig innan, men måste nu säga att jag blivit helt tokig i dig! Du är så HIMLA rolig. Underbar ny bekantskap! Frustskrattade rakt ut i kollektivtrafiken i morse. Tack för att du finns, keep up the godd work och så vidare!

 14. Ville bara säga att ni är fantastiska….. När jag hittade er podd så toklyssnade jag på alla i ett streck och asgarvade rakt ut var jag än befann mej åt er underbara humor:):)
  Hoppas ni kommer ha denna podd alltid, för jag tröttnar aldrig!!
  Blankens&Swanberg ni är bara för sköna:):)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *