20140528-164557.jpg
Visst hade jag hört om kuststräckan längs med Pacific coast hwy norrut över Kalifornien, men jag var ändå inte förberedd på hur ofattbart vackert det är. Vilka landskap! Det var som att resa över hela världen på bara några timmar; ibland såg vi ut att vara på Gotland, för att sedan åka igenom delar som påminde om Isle of Skye, franska landsbygden såg vi också, och ett tag påminde de skarpa bergen i kontrast mot det vilda havet om bilder man sett från Nya Zeeland. När vi åkte in i kuststräckan som heter Big Sur var vi istället plötsligt i norska västlandet, med den skillnaden att fjordarna var utbytt mot ett vilt hav som slungades mot de vassa klipporna hundratals meter nedanför de slingrande vägarna där vi tog oss fram med bilen. Men innan det stannade vi och tittade på tusentals slöa sjöelefanter som slagit sig ner på en strand och låg där och brölade.
På kvällen checkade vi in på en camping i Big Sur (jag lyckades hitta ett ställe, Fernwood, som hade färdiguppställda tält som man kunde hyra om man inte hade eget att ta med sig) och idag har vi hajkat i bergen och varit på den vilda Pfeiffer beach som är kanske den vackraste (men inte direkt badvönligaste stranden jag sett).
Har gräslig uppkoppling, men lovar att visa bilder så fort vi närmar oss civilisationen.

Dessutom: stort tack för era glada hejarop med skorna. Det har varit en varm skön känsla att bära med sig hela dagen. Återkommer snart med mer info om det!

0 svar

  1. Vad roligt – ska själv göra samma tripp med min familj om mindre än tre veckor!! Ser fram emot många uppdateringar.. 😉 Ha de bäst! /alice

  2. Älskar landskap som skiftar ofta! Det är samma sak här, ena minuten är man i Norge så att säga och nästa i alperna :))

  3. […] Cecilia Blankens inlägg (bloggtips btw!) om deras lilla road trip längs Highway 1 fick mig att rota rätt på några filmer som filmades med min gamla iPhone 3GS när vi åkte samma väg fast åt andra hållet. Så oerhört vackert det var, och är, där. Det syns till och med genom en skakig gammal iPhone. Och den uppmärksamme kan se att Kenneth hade aningens mindre skägg för drygt två år sen. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *