Bilköp och rastlösa barn

Någon undrade hur en vanlig dag här ser ut. Well. Vi är fortfarande föräldralediga båda två, Per börjar sitt jobb i juni, så just nu ägnar vi mycket tid åt att komma i ordning.

Så här. Barnen sov till halv nio i morse, och följaktligen gjorde vi föräldrar samma sak. Sedan gick vi upp och ringde svärmor Anita på Viber. Jag tränade en sväng (kort tur i dag, 4×15 ryggövningar med vikter 2x4x15 arm, bröst och core med vikter 4×15, 4×15 squats med 15-kilosvikt i famnen, och 4×10 såna där magövningar när man hänger i armbågarna i en ställning och lyfter sin egen underkropp uppåt).
Efter det behövde Per ändå jobba en sväng så jag och tjejerna stack iväg för att utforska lekparkerna i området. Vi hittade en trevlig park som heter Shanes inspiration, men jag kan ha sett en eller annan kidnappningsfilm för mycket för att vara helt lugn i en gigantisk lekplats som kryllar av hundratals hysteriska ungar och båda mina sticker åt var sitt håll och plötsligt har man ingen koll alls på var de är.

20130523-194615.jpg
Jag köpte till slut såpbubblor för att locka dem att hålla sig lite närmre mig.
Vi åkte vidare till trevliga Trails café för att äta lunch. Fast så där värst trevligt blev det inte eftersom jag blev så fruktansvärt provocerad av barnen som bad mig beställa en massa dyr och fin man och sedan inte bemödade ägna ens en sekund åt att äta den. Riktigt mammaarg blev jag. Gormade och ryade. Kastade till slut de där sabla såpbubblorna i soptunnan eftersom ingen lyssnade på vad jag sa. Fick sedan dåligt samvete och fiskade upp dem, med följden dressing och gamla matrester på armarna.
Det var då Malin Åkerman dök upp på caféet i sällskap av ett svenskt tv-team. Vi hälsade och jag önskade att jag inte luktade sopa och var hålögd och ilsken när den här otroligt begåvade och charmiga människan plötsligt bara stod där.

20130523-200312.jpg
Sedan hämtade vi Per och åkte iväg för att kolla på bilar. Enklaste sättet att lösa det här med bil (att ta lån funkar inte på grund av att vi ännu inte har det där credit history som är så viktigt här) är att köpa begagnat kontant. Och att göra det i hettan – komma överens, deala och wheela med hala bilnasare i sällskap av två barn som inte alls är intresserade av att göra annat än springa runt små två vilda troll – är en mild pärs i sig kan jag lova.
Men nu så. Nu har vi snart köpt en bil verkar det som! Och jag är helt mosig av hettan, bilköparstressen och parkbråket. Lite så där som man kan känna sig efter en intensiv dag med barnen, oavsett om man är i Los Angeles eller i Farsta.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Maria
  Maria

  Åh vad jag älskar dina inlägg! Får nästan tårar i ögonen för att du skriver så ärligt och igenkännande 🙂

 2. Profilbild för Frida
  Frida

  Vad härligt att du delar med dig av era äventyr och erfarenheter i LA. Bodde i USA i två år, men då utan barn. Nu längtar jag lite efter att åka över igen med våra två små…. Spännande att följa er!

 3. Profilbild för Fia
  Fia

  Tack för att du är så ärlig! Jag behövde verkligen en igenkänningsdos idag! Många skriver så pluttigt och hur perfekt det är, då är det så skönt att läsa dina inlägg. Jag hade också varit livrädd för kidnappare, är det tom i lilla trygga solstaden och hade säkert mutat med både såpbubblor och glass. Gjort allt för att vi skulle fått en mysig stund och blivit super mammaigtbesviken när inte allt blev som jag hoppats på!
  Sen hade jag säkert börjat grina också när den äldsta (4åringen) sagt ”å mamma va du tjatar”, visserligen är jag höggravid med 3an nu.. men ändå.
  Följer ert äventyr! Så häftigt att ni tagit steget!

 4. Profilbild för www.missagda.se
  www.missagda.se

  Tack för att du delar med dig och skriver både ärligt och vansinnigt roligt!

 5. Profilbild för Daniella
  Daniella

  Ååååh. Är inte avis. Alls, någonstans..

  PS. Snälla snälla snälla gå emot amerikanska strömmen och låt barnen åka bakåtvänt i bilen!

 6. Profilbild för m47
  m47

  Tack för att du finns och selar med dig. Dur en fantastisk mamma & förebild!

  1. Profilbild för m47
   m47

   Delar med dig ska det stå 😉

 7. Profilbild för Chanslöst shoppingmotstånd | Cecilia Blankens

  […] är det måndag. Per är första dagen på sitt nya jobb. Jag ska strax på ett (lite mer planerat än förra gången) möte med Malin Åkerman, Rio är med barnvakten och Bonnie på sin preschool. Usch. Det var inte […]

 8. Profilbild för Mathilda
  Mathilda

  Klippet gick på tv 4 idag. Du hade en Rio runt benet, visste att jag läst om det här tillfället i bloggen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *