BLANKENS SALE

IMG_1976.PNG

Kompisar! Vi har ett fåtal exemplar av Blankens ”The City” kvar – och i helgen anammar vi den amerikanska traditionen ”black friday” och rear så här inför jul! ”The City” är en pumps i finaste läder, på en sju centimeter hög klack, tillverkad för hand i samma fabrik som gör pumps för bland andra Dior, Fendi och Ralph Lauren. Det tar en hel dag för en skicklig hantverkare att göra den här skon.

Jag tycker att den är oslagbart cool, särskilt till jeans eller byxor – och gillar att den är lite ”klädd” – det gör den liksom perfekt anpassad till vinterns partyn.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Hej Cecilia! Har en liten fråga angående dina skor. Förutom den designmässiga skillnaden, finns det några skillnader i hur Blankens skor produceras jämfört med Kavat? Vet inte om jag missat det, men det vore också väldigt intressant med ett inlägg om hur skor produceras vanligtvis och hur er produktion ser ut jämfört med detta.

  Tycker det är häftigt varje gång någon hittar ett ”hål” i marknaden. Ekoskor har man ju kunnat köpa tidigare, men aldrig att de varit snygga som ”vanliga” skor, eller till och med snyggare! Kul!

  1. Profilbild för Cecilia Blankens

   Hallå! Ja, det finns skillnader – mellan vissa modeller väldigt små skillnader, andra modeller lite mer. Vi gör inte alla skor på ett och samma ställe utan jobbar med lite olika fabriker, när det gäller Blankens har vi större delen av vår tillverkning i Italien, Kavats skor gör längre norrut, i Balkanområdet huvudsakligen. Vad roligt att du gillar skorna! Vid varje modell finns det hyfsat utförlig information om material och var skon är tillverkad på blankens.com – vad gäller The City som finns på bild ovan – kan du läsa mer om just den här tex: http://ceciliablankens.se/2014/08/21/varldens-basta-klackar/

   Ha det fint och hej så länge!

  2. Profilbild för Jessica
   Jessica

   Tack för ditt svar! Det är väldigt intressant det här med ekologisk produktion, jag ska definitivt läsa vidare. The City är för övrigt en makalöst snygg sko! Må så gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *