Body lotion-nörderi

Jag är ju svårt body lotion-beroende. Det första jag gör efter att jag duschat, innan jag ens torkat mog typ, är att dränka mig i body lotion. När jag var liten var jag ett sånt där litet eksembarn, och jag fortfarande allt för tydligt minnas känslan när man hade kliat sönder armar och ben fullkomligt och sedan somnat med benen böjda; den SMÄRTAN när man vaknade på morgonen och skulle räta ut kroppen och alla variga och blodiga sår som läkt ihop under natten sprack upp. Redan då var ju förstås cremer min livlina. Och det där har liksom hållit i sig. Jag har inte eksem längre men kan vara helt sjukt fnastorr i huden i perioder (alltid torr, men ibland är peakar jag liksom) och det känns lite som när man tar en stark halstablett och andas in, så där kallt och friskt, fast på skinnet, innan jag smörjt in mig efter duschen.

Jag har ju förstås betat mig igenom en väldig massa cremer genom åren – både högt och lågt, verklige alla tänkbara kategorier – och har ett par favoriter. Weledas underbara duschcremer är en lyx jag unnar mig ibland. Deras body lotions däremot. Nja. Väldoftande men blaskiga har varit mitt utlåtande. Tills nu. I augusti lanserades deras nya body lotions, och den här gången är jag nöjd. Mer än nöjd! Inte bara för att de är ekologiska (fast det är ju samtliga Weledas produkter) utan nu också cremiga och så doftar de fantastiskt. Och de finns för alla hudtyper, inte bara torrisar ska sägas. Mycket, doftar de, men det har jag inget emot. Så. Alla tummar upp för Weledas nya body lotions.

Slut på meddelande.


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Helena e
  Helena e

  jag använder weledas body lotion før bebisar, och den är sjukt effektiv! Luktar ”sunt” mer än gott, men fantiastiskt bra!

 2. Profilbild för Heléne
  Heléne

  Här kommer ett annat cremetips, från en annan torris, uppvuxen med eksem och får små utbrott emellanåt även som vuxen! Har nyligen gjort en total utresnings och produktutbyte i mina badrumsskåp efter att ha läst boken ”Badskumt” – ett supertips i sig! …och märker att huden mår mycket bättre när den slipper de starkaste tvätt-tensiderna och värsta/vanligaste konserveringsmedlen. Så nu letar jag produkter med eko-märkning o har bland annat hittat de underbara sheasmören från Organic Essence. http://www.jordklok.se/search/show/?s=Organic Essence Använder själv den med grapefrukt – mild, god, frisk doft! …men är sugen på att testa flera – när det ny kan bli, för det är dryyyygt! Bara en liiiten klick behövs, till stora, torra hudytor, och man får visserligen jobba lite för att smörja in det, men det är det värt. Det känns som om huden ”dricker”, det återfuktar o känns ”snällt” liksom. Lite motsvarande känsla på kroppen som med en riktigt bra inpackning i håret. Kan lämna en liten hinna, särskilt om man råkar få för mycket, men det är ändå inte obheagligt utan känns nästan som ett lite extra skydd, och går in i huden efterhand utan att kladda av sig. Superskönt att smörja in sig innan man ska sova o när man vaknar är man bara supermjuk.

 3. Profilbild för Hanna
  Hanna

  Jag gillar Weleda, men ogillar två saker.
  1. Att de stödjer hela den där antoposofgrejen i Järna, är emot vaccinationer etc (googla gärna på detta om du vill)
  2. Att barnprodukterna är parfymerade, om än med naturliga dofter. Även det naturliga kan vara starkt. Väljer Estelle & Thild istället.

 4. Profilbild för Vera
  Vera

  ”Slut på meddelande”! Hahaha! Du är rolig du.

 5. Profilbild för Felicia

  Har du provat oljor istället för body lotions? Jag kommer aldrig att gå tillbaka till lotions igen…

 6. Profilbild för Anna
  Anna

  Jag har också alltid varit en torris (och eksembarn :)) men har de senaste 10-15 åren varit högkonsument av hth original. Jag återkommer alltid till hth! Men nu har jag fått några nya tips!

 7. Profilbild för Frida
  Frida

  Mandelolja. Direkt efter dusch, innan torkning. På våt hud alltså, är mitt bästa tips för torr hud. Här kommer ett till; gravidmagar sägs kunna klara sig från bristningar om de får mandelolja varje dag. Inte bara magarna förresten, även risken att spricka i underlivet under en förlossning minskar om muttan smörjs regelbundet under graviditeten! Med hälsning från sexologen.

 8. Profilbild för Anya Ceasar
  Anya Ceasar

  Educate yourself, Cecilia! Are you not aware that writing a sponsored post without not informing the readers a,is against the law ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *