Som sagt. Det är inte bara själva resan som är grejen när man åker bort, utan också alla härliga förberedelser. Dragdrömmeriet. Längtan. Respirret.

Kom på förut att jag ju bara måste ta med min turban till Miami. Så nu har vi (Rio ligger på golvet och hjälper till) vänt ut och in på hela garderoben, men eftersom jag enligt Per är Sveriges Sämsta Letare (det vill säga att man har lite dåligt tålamod, så jag rafsrafsrafs-letar utan att egentligen titta, blir sen skitsur och börjar anklaga någon för att ha tappat bort mina grejer. Då går någon och letar lugnt metodiskt och hittar naturligtvis saken), är den så klart borta. Däremot sprang jag på en hel del andra prylar som nu börjat samla sig i en liten hög, redo att packas ner i väskan. Jag hör hela tiden mig själv upprepa ”att den här gången får vi bara inte ta med för mycket. Kommer du ihåg hur vidrigt det är att kånka på resväskor?”, och Per ba, ”nämen visst, det är lugnt. Absolut”. Ändå säger jag det igen och igen. Tills jag inser att detta mantra är till för mig och ingen annan. Det är jag som har en sjukdom som gör att jag alltid måste plocka fram den största väskan och sen stoppa den sprängfull. Så det här med att börja i tid och tänka igenom varenda pinal är nog just precis vad som krävs.

I packningshögen so far:

Denimkjol från Indiska

* Axelbandslös bikini (EN bikini räcker, hör du det Cecilia!)

* Lädershorts

* Ett par alldeles underbara, gula skor i ekologiskt läder som Bonnie fått av Kavat.

* Gröna Palladium-kängor.

* Bonnies gamla Katten Jansson-solhatt som Rio får ta över.

Bonnies nya sommarskor.

Turbanen i Egypten - kom fram så får du åka med till Miami också!

0 svar

  1. Kan man få se denimkjolen på?? Är sugen på att haffa en men de har inte kommit in i Malmö ännu…
    Tack för bra blogg!

  2. men du, en bikini?! på tok för lite! du vill ju kanske kunna byta till en torr ibland + att du kommer ju få ”samma ränder” om du bara har en bikini..:)

  3. Måste bara få skryta lite; vi åkte till Rhodos en vecka i somras med en (1) resväska för hela familjen på fem (5!) personer inklusive blöjor till två. Var så himla skönt att inte släpa på massa onödigt och vi saknade ingenting. Lycka till med packandet!

  4. Hej!

    Vill bara påminna dig om att det ryktas om nya regler på hur mycket resväskorna får väga när man reser till USA. För var det 20 kg men nu är det ännu mindre 10 el 15 kg! Så kolla upp det noga innan du börjar packa för glatta livet!

  5. Jag är grym på att packa. Jag och sonen klarade oss på en ganska rymlig ryggsäck när vi var borta en vecka i somras. Fast då köpte vi iof blöjor på plats. Tycker ändå att du ska ta med en bikini till. De tar inte mycket plats och det är väldigt skönt att slippa sitta i en blöt bikini. Sedan är mitt bästa tips att inte ta med sig så mycket jeanskläder och skor. Tungt och tar mycket plats. Och inte för många ombyten för det går alltid att tvätta på plats och känner man ändå att man saknar brukar det finnas affärer att handla i. Och så har man en anledning att shoppa också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *