Men jag mår ju bra ju!

Att försöka shoppa i sällskap av barn är ju… lite speciellt. Och dumdristigt. Faller projektet platt får man skylla sig själv, det är ett lotteri att ta med barnvagnar plus innehåll på stan. Men vi tog risken igår. Och under ett par timmar gick det faktiskt riktigt bra. Barnen sov och man han till och med att prova en del grejer innan man slog till. Var på Weekday där jag köpte de bruna jeansen på bilden ovan (från Cheap monday), medelåldern bland övriga shoppare var väl ungefär… 21 och ett halvt. Jag vet inte om jag inbillar mig eller om det var så jag själv tänkte när jag var lika gammal och såg någon kånka runt med barnvagn i en affär och samtidigt utropa oj! Ursäkta! Förlåt. Ursäkta mig! URSÄKTA! Förlåt – efter varje tillryggalagd meter – men det känns som om de tyckte SYND om mig. Huva vilken hemsk insikt. Man har blivit nånting- en morsa – som hippa twentysomethings tycker synd om. Jag får skriva en skylt och sätta i pannan till nästa gång: ”Jag är lycklig och mår bra thankyouverymuch.”


Publicerat

i

av

Etiketter:

Kommentarer

 1. Profilbild för Victoria
  Victoria

  haha! Jag är 21.. och ett halvt! Och jag måste passa på att säga att så inte är fallet, inte för mig eller mina kompisar den delen. Vi snarare drömmer om den tiden, längtar, fast det är dock inget vi kan klara av idag, inte än.

  Vi twetysomethings tycker verkligen inte synd om dig, vi ser upp till dig. Tro inget annat.

 2. Profilbild för Anna-Carin
  Anna-Carin

  Snygg färg! Jag gillar dem väldigt mycket. Jag är för färg åt folket.

 3. Profilbild för C
  C

  Haha jag är också 21 och i går var vi inne i stan för att shoppa. Inne på H&M var det fler barnvagnar än det var vuxna nästan! Man fick ta gatlopp mellan alla urban jungle. Jag vill förstå varför man tar med vagnen till sprängfyllda butiker en lördag, är det så praktiskt? Är det verkligen bästa lösningen? Vagnarna kommer ju inte ens in mellan alla hyllor och ni får backa ut. (Jag kan iofs tycka att det skulle vara lättare att få plats i butiker, tänker då främst på rullstolsbundna). Jag tycker inte synd om någon, det är härligt med barn, men just barnvagnen kan vara storstadens mest opraktiska grej!

 4. Profilbild för C
  C

  Haha jag är 21 år. I går var vi inne i stan för att shoppa. Inne på H&M var det nästan fler barnvagnar än vuxna! Jag vill gärna förstå varför man tar med sig en barnvagn ut i sprängfyllda butiker en lördag. Ni får ju ändå bara tränga er fram mellan allt folk? I vissa butiker kommer ju vagnen knappt in mellan hyllorna och ni får backa ut. (Tycker iofs att det borde vara större plats i butiker att röra sig på, tänker då främst på rullstolsbundna). Är vagnen verkligen bästa lösningen? Jag tycker inte synd om någon, det är härligt med barn. Men barnvagnen kan vara storstadens mest opraktiska ting!

 5. Profilbild för Cattis
  Cattis

  Jag tycker faktiskt mest synd om min bebis som måste ligga i vagnen en massa timmar och utsättas för en massa onödiga baciller när jag vet att hon hellre ligger hemma på en filt och leker. Därför lämnar jag bebisen hemma med pappan när jag shoppar. Hon får leka massa med pappa och jag slipper trängas!

 6. Profilbild för Anna
  Anna

  Till C:

  Tänk dig följande scenario, du är mamma och vill gå på stan en lördag. Du hade ju i och för sig hellre gått klockan tio vilken vardag som helst, men kruxet är ju att då jobbar du ju.. Ja just det för det är ju faktiskt så att mammor och pappor oftast arbetar, kanske till och med heltid. Vilka dagar´du som förälder då möjlighet att gå på stan, jo just det lördagar och söndagar då alla andra också vill handla.

  Jo, men någon kan väl vara hemma och passa barnet, eller lämna barnet till en barnvakt tänker ju då den lösningsinriktade.. Visst det kan man ju göra, men kanske inte varje gång man vill gå på stan, många är ju dessutom inflyttade till storstäderna och har inga mor- farföräldrar eller syskon att lämna sina juveler till.

  Så tänk en extra gång innan du ifrågasätter existensberättigandet en hos dem som tar större plats än en 21-åring. Vad kommer härnäst? Invägning innan du går in i en affär? Väger du över 100 kilo blir du portad eftersom du tar ju för mycket plats…

 7. Profilbild för Katarina Ekholm
  Katarina Ekholm

  Ha ha! Ja, vad skall man ta sig till? Jag skrev ett inlägg om hur man shoppar mat med smàbarn, det är ganska roligt, läs det om du vill. Personal shopper heter det, pà min blogg. Kram

 8. Profilbild för R
  R

  Jag tycker synd om hippa twentysomethings som bara har sig själv att tänka på. F-n vad tråkigt. Såg en sådan på T-centralen i går piffad till tusen, nästan allt var ”rätt”. Skorna var fel, klackarna såg ut som 8 tum spik och hon kunde nästan inte gå utan att falla framåt. Dessutom hade hon skoskav. Coolt!?

  @C.Jag kan hålla med om att är man barnledig borde man kunna hitta en lämpligare dag för shopping än lördag. Samma som jag ofta undrar vad pensionerer har att göra i fredagskön på snabbköpet. Men nu är det så att männinskan är en social varelse, den vill vara där andra är.
  Ska bli spännande att se var du tänker göra av din unge. =)

 9. Profilbild för jennie Hancock
  jennie Hancock

  Fy fan va rolig du är! Du förgyllde min morgon, efter sjuka sjukdomsnätter, dödssjuk vovve och med en man på resande fot var det precis det här jag behövde. Nu ska jag slurpa i mig resten av min helt underbara cappuccino och dra mig mot dushen.

 10. Profilbild för andrea
  andrea

  Jag är twentysomething och morsa. Jag tror att det är väldigt svårt för alla, oavsett ålder, att förstå sig på hur det är att ha barn när man inte själv har det. Även om jag har förvånansvärt många kompisar som är väldigt förstående så har jag även en del som tror att allt ska vara som innan barnet kom. Lyckligtvis förstår alla att jag är lycklig 😉 Angående det här med barnvagnar i butik så har jag hittills bara stött på arga tanter inne i matbutiken som tycker att man tar för mkt plats, men vad gör dom bland blöjor och barnmatsburkar då kan jag undra, eller arga äldre män som suckar och stönar tillräckligt högt för att man ska höra ifall min son råkar pipa till lite på bussen/flyget/annat. Ibland får jag god lust att fråga de här äldre männen om dom inte själv har barn, och om dom isf har glömt hur det var under spädbarnstiden, men jag har hittills lyckats hålla mig ifrån att kommentera. Jag tycker faktiskt att just butiker är förvånansvärt dåligt anpassade för barnfamiljer/rullstolsbundna/andra som tar lite mer plats än en nätt 20-åring med hipp väska på axeln. Oftast får man trängas även utan vagn förvisso, men storstäderna kryllar ju av barnfamiljer så varför inte försöka anpassa åtminstone liiite för oss också!?

 11. Profilbild för Lisa

  Jag förstår precis hur du menar… 🙂
  Men jag har faktiskt sneglat lite avundsjukt på de med barn redan när jag var 21. 😀
  Nu har jag två egna barn å är hur nöjd å lycklig som helst.. 😀
  Ändå..
  I min stad har det precis öppnat en BIKBOK-butik, jag har alltid tyckt att de har lite roligare kläder, men enligt lokaltidningarnas reklam riktar sej just BIKBOk till yngre kvinnor…
  Jag har därför inte vågat mej dit med rädsla för att bli fnissad åt bakom ryggen… Galet men sant..! 🙂

 12. Profilbild för Cattis
  Cattis

  @R

  Jag är ingen osocial kuf som aldrig träffar människor! Och visst shoppar jag med barnvagn, men oftast på vardagar under dagtid. Men ska jag maratonshoppa flera timmar en lördag, då stannar bebisen hemma.

  Och jag är i thetwentysomething!

 13. Profilbild för Moddy
  Moddy

  Jag tror faktiskt inte ens man SÅG de äldre tjejerna på stan när man var yngre. Gjorde för ett tag sedan besök i min forna studentstad och såg till min förvåning att staden var full av barnfamiljer, 50-taggare, pensionärer och tonåringar. Utöver studenterna då. Som jag minns det var ALLA (och då menar jag verkligen alla) studenter, mellan 18-26 år.

  Tack för tips om Weekday, ska dit och handla nya (färgade) jeans. Kommer höja medelåldern ännu mer när jag kliver in. Inte för att jag tror att någon lägger märke till mig.

  Sen till dig som tycker synd om bebisar som måste vara med och handla, kom igen! Alltid kommer det något sådant inlägg. Jag tror att en halvårsbebis har lika mycket ut av att sova i en vagn (i affären) som hemma. Vi pratar April och inte prematur 4-veckors bebis. Inte är det skadligt eller tråkigt/trist/ansträngande för bebisen. Trust me, jag har haft fyra.

 14. Profilbild för Johanna
  Johanna

  Precis så känner jag med! Törs ibland inte gå in i affärer för att jag känner mig för gammal (33 år) och alla andra är så hippa och snygga och tycker synd om mig. Man vill ha en lapp i pannan där det står att jag minsann också varit ytlig och vild en gång i tiden.
  Samtidigt kan jag bli vansinnig på affärer som inte har plats för barnvagn och folk som bara fånglor på en när dom vill passera och man står i vägen. ”Man kan be om att få komma förbi vettu så flyttar jag på mig”, brukar jag säga och känner mig ännu äldre.

 15. Profilbild för Cattis
  Cattis

  @ Moddy

  Hehe, om min bebis sov i vagnen skulle det vara trevligt men hennes sovstunder sträcker sig till cirka 27 minuter. Sen vill hon rulla runt och bita på tårna och det blir lite trångt för henne i vagnen 🙂

  Sen kan säkert du mycket om dina fyra barn och jag kan mycket om mitt barn. Kommer alltid sådana inlägg ”Jag har 56 barn. Trust me!”

 16. Profilbild för Moddy
  Moddy

  @ Cattis

  Jag tolkar ditt tidigare inlägg som förtäckt kritik. Efter det att Cecilia Blankens skriver att hon varit ute med sina barn och shoppat (de sov dessutom i vagnen) måste du minsann skriva att DU skulle tycka synd om DITT barn som MÅSTE ligga i vagnen i MASSA timmar och utsättas för en massa ONÖDIGA baciller när du vet att hon HELLRE ligger hemma på en filt och leker.

  Givet att din unge (JUST NU – ungar ändras ju som bekant) inte gillar att ligga i vagn och bara sover en halvtimme i taget är det väl klart att just du gör andra val. Inget konstigt med det. Men varför skriva ett inlägg om JUST DIN bebis, det intresserar väl knappast andra?

 17. Profilbild för Jessica
  Jessica

  Hej.
  Jag älskar bruna byxor och gärna ihop med armystuket. Men jag finner inte dina Cheap Monday någonstans på nätet, är de säsongens modell?

 18. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Jessica: Japp! Det tror jag nog. Det var ingen rea eller så i af.

 19. Profilbild för sara
  sara

  Skriv din kommentar här!
  Hej! Letade också som en galen efter byxorna från CM. Var på Weekday och det visade sig att byxorna på bilden (nästan helt säker) är Weekdays eget märke. Kan det stämma Cecilia? Jag köpte dem hur som helst, ur snygga och bara 400 pix!! Tack för en fantastisk blogg! // Sara

 20. Profilbild för Nyförälskad | Cecilia Blankens

  […] få använda dem igen (jag klapprade runt i dem i lördags kväll också). Och jeansen förresten, de bruna, är ju precis som någon kommenterade inte alls från Cheap Monday utan från Weekdays eget […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *