Brysselkål är bland det absolut godaste på julbordet tycker jag! Superbilligt är det så här års dessutom och helt rätt om man vill äta enligt säsong. Det här receptet hittade jag i Norstedts ”Vår julkokbok” och jag provlagade (och blandade dessutom brysselkålen med grönkål i stekpannan) igår. Så fruktansvärt gott. Så, fellow kål-lovers, you’re in for a treat!
Ska brysselkålen vara råa eller förkokta?
Råa!
Sitter och läser och kommer på den där innätade kålen i kylen som jag oftast brukar glömma bort att tillaga, köper den mest för mammas skull, men det här ska jag prova för det låter smaskigt.
Underbart gott! Var tvungen att testa idag!
Testade att laga detta på enbart grönkål, ohyggligt gott blev det! Särskilt som vi pimpade rätten med valnötter också.
Tack för tipset! Vi åt det här idag, mycket smarrigt!
[…] G:s föräldrar upp till oss och G bjöd på en superbt jättegod kalkon samt brysselkål enligt detta recept. (Dock utan garlic) Kan verkligen […]