Cecilia Blankens för me&i

Den nästa sista bloggaren att lanseras i me&i-projektet som vi kallar Bloggers collection och som jag varit projektledare för är ingen mindre än… moi! Ni trodde väl inte att jag skulle kunna hålla tassarna borta från det allt det här roliga?

Anitha och Amanda Schulman, Martin Melin och Magicpoks har redan lanserat sina plagg och skänt sitt arvode till olika välgörenhetsorganisationer. Och nu är det min tur. Jag har tagit fram en unisexmysbralla med lite lagom häng i rumpan. Snygg, kul och urskön. Dessutom en tunika i en modell som me&i gjort förut och som mina barn använt mycket. Som en klänning man kan ha på vintern till kalasbyxor eller tights. Dessutom en babybody med en liten volang på (Rio är verkligen på gränsen, jag fick pressa ner henne i stl 86 för att hon skulle få plats i den till bilderna). Ett plagg som är som en liten karamell tycker jag. Söt och puttignuttig på ett alldeles ljuvligt sätt. Älskar också strumpbyxorna som till slut blev en kompromiss mellan strumpbtxorna Amanda och Anitha ville göra, och en modell jag var sugen på att ta fram.

Plaggen finns att köpa från och med den 3 oktober!

Mitt arvode skänker jag till Barnfonden som ska använda pengarna till att köpa leksaker till en förskola i Mali i byn där mitt fadderbarn bor.


Publicerat

i

av

Kommentarer

 1. Profilbild för Petra

  Fina kläder! Bra jobbat!
  När kommer din skokollektion?

 2. Profilbild för Catrin
  Catrin

  Fina kläder men inga unisexkläder alt killkläder här heller:(

 3. Profilbild för Snart desperat
  Snart desperat

  Cecilia, om du skulle gifta dig utomhus i NYC om några veckor, vad skulle du ha för klänning på dig då. Behöver råd, kan inte hitta ”the one”.

 4. Profilbild för Camilla

  Fy fasiken va snygg du är! Är generellt sett inte mycket för röda läppar men du bär upp det galant! Och ditt hår, OMG!! Sjukt snygg färg som är så där härligt oidentifierbar och den där längden! Du passar verkligen asbra i den, klipp dig inte! 😉

  (Och ja, jättefina kläder du designat men jag tänkte mest på hur snygg du var ;))

 5. Profilbild för Ninja
  Ninja

  Unisex? Det vet jag inte om jag håller med om. Tråkigt att det måste vara så flickigt, det borde gå att göra fina kläder som passar både flickor och pojkar tycker jag.

 6. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Får jag fråga om ni menar att byxorna inte är unisex för att det är rosa knälappar på dem? I såna fall tycker jag faktiskt att ni får skärpa er! Tänk om vi tjejmammor skulle utesluta alla plagg som var gröna, bruna, blå eller svarta och vilka mer färger som nu kan uppfattas som ”pojkfärger”. Då skulle vi inte heller ha mycket att välja på i butikerna. Pojkar kan ha mysbyxor med rosa knän utan att dö. Och kan de inte det, känns det som att något är riktigt knas i hur det funkar i samhället. Gör en rosa lapp en pojke till en ”tjej” menar ni? Och är det i sådana fall så farligt?
  Sen kanske det finns pojkar som inte vill ha rosa. Men i sådana fall är grundproblemet fortfarande samma, och då måste kanske vi föräldrar ta ansvar för det?

 7. Profilbild för Annette
  Annette

  Superfint Cecilia! Tycket verkligen att brallorna är Unisex och supercoola, vet ett par killar som hade tyckt de var jättetuffa 🙂

 8. Profilbild för Bibi
  Bibi

  Du kan ju ta kritik över huvud taget!! Pinsamt.
  Du raderar kommentarer du inte gillar.
  Du vill bara ha kommentarer som säger åh vad snygg du är.
  Har du så dåligt självförtroende?!?

 9. Profilbild för Lisa
  Lisa

  Synd att du inte utmanade dig själv och även skapade pojkkläder.

 10. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Lisa: Jag har tidigare gjort två kollektioner med pojk/unisexkläder för Me & I – den här gången tyckte jag det var kul att få göra ett par supertjejiga saker.
  Bibi. Jag kan visst ta kritik. Men det här är inte kritik i mina öron, det är påståenden som jag inte alls håller med. Som jag vill bemöta för att jag tycker att de är konstiga. Och jag tar inte bort några kommentarer alls. Det gör en moderator. OCh det är inte kritiska kommentarer som tas bort, utan den som uppfattas som elaka.

 11. Profilbild för Terese
  Terese

  Vad jobbigt med folk som skriver elaka kommentarer, har aldrig förståt sånt!! Kan man inte hålla sånt för sig själv? Jag menar hur skulle de själva må om någon var så elaka mot dem??
  Super fina kläder, precis som alla de vi sett tidigare!!

 12. Profilbild för Cecilia

  Vilka tuffa kläder!!!!Skulle gärna klä mina barn i dem,även min 6 åring även om nu kanske han skulle gnissla lite till att börja med för att det finns lite rosa 🙂.Var kan man hitta kläderna?Jag bor i Norge så för min del hade det varit en fördel att beställa via nätet.

 13. Profilbild för Sophie
  Sophie

  Jag tycker att kritiken är lite hårt riktad mot Cecilia här. Nu har hon valt att göra dessa plagg och så är de. De har vart mycket klänningar/tunikor och kalasbyxor i dessa kolektioner men så får de vara. Det verkar ju även som att Me & I själv tycker att de har varit acceptabelt med att de har blivit en så stor ”fördelning” med så kallade ”tjejkläder” så då kan man ju inte göra så mycket mer som konsument än att köpa läget.

  Kika in på Blingo i stället, så jäkla fina unisex grejer som känns moderna eller underbara Mini Rodini som är nyskapande och kör verkligen på unisext och så lämnar vi Me & I till dom som vill ha dessa kläder. Allt handlar om val. De är ingen som har tvingat någon att köpa dessa saker.

  Dock vill jag understryka att Cecilias kommentar där hon skriver ”tjejmamor” är i mina ögon så tråkig, så förlägen. Kom igen, vi är alla mammor inte pojk/flick mammor. Så jälva less på detta kategoriserande. Barn är just de, barn.

  Sen om jag ska vara ärlig så är de i princip bara Cecilias leggings jag själv skulle köot till min son då jag tycker att resten var varken snyggt, modernt eller nyskapande. Och vet ni, då köper jag baar dessa och låter andra få göra som dom vill! 🙂

  Jag har följ dig sen dag ett på Expressen Cecilia och jag tycker att du har så mycket vettigt och värdigt att säga. Du är en super bra förebild och verkar vara en kanon person och framförallt en underbar !mamma! 😉

 14. Profilbild för Sofia
  Sofia

  Ni som skriver negativt är bara bittra för att ni inte har fått en dotter.. Va bara tvungen… Ha ha.. Men det är något som jag stött på, många blir besvikna om dom bara får pojkbebisar, tycker de är lite konstigt….,

 15. Profilbild för Catrin
  Catrin

  Förlåt, ska inte skriva som jag tycker fler gånger för det var tydligen alldeles fruktansvärt att skriva något negativt. Jag tycker fortfarande att samtliga plagg utom de längst ner är tjejkläder och brallorna längst ner skulle jag inte köpt om jag hade en dotter heller men det är bara en smakfråga.

  Till dig/er som ifrågasatt varför mammor till söner kritiserar: kanske för att det är tjejkläder som designats och att det till killar är såååå svårt att köpa snygga kläder utan döskallar, bilar, lastbilar etc. Handlar inte om att man önskat sig döttrar istället utan om intresse för kläder. Håller med nedan om att minirodini är super, ska kolla blingo.
  Ha en fortsatt härlig onsdag:)

 16. Profilbild för Eva
  Eva

  Jättefina tycker jag! Men blir inte klok på den nedersta bilden. Är det ett barn eller en vuxen?? Antar att det är ett barn men kolla armarna.. de ser ”vuxna” ut… Skorna ser ut att sitta på ett barn men hade skorna sett annorlunda ut skulle det kunnat vara en vuxen…..?

 17. Profilbild för Karin i Norrköping
  Karin i Norrköping

  Jag ska slå till på strumpbyxorna till min 3årige son. Gillar dem skarpt. Detta är en het diskussion det märks. Hoppas du Cecilia kan och vill ta med den till dina uppdragsgivare när det kommer till just kläd/skodesign.

  Till Sofia vill jag bara säga: Hur tänker Du? Många blir besvikna? Hoppas innerligt att du INTE har barn själv med dessa egoistiska funderingar och bekymmer DU har.

  PS Du blogg är så bra Cecilia. Allt och mer därtill diskuteras. Och bra tips får vi. Och en vacker kvinna får vi titta på!

 18. Profilbild för Sandra
  Sandra

  Gillar brallorna och det klart att en kille kan använda dom! Ni som påstår motsatsen säger väl bara emot er själva och ett genustänk. Alla färger och former till alla är min melodi. Sen Cecilia har jag en fråga om bild nr 2. Är det nån förstärkning i grenen på strumpbyxorna eller vad är det för ”klump” där?

 19. Profilbild för jennifer
  jennifer

  Fina kläder! Själv köper jag inte så dyra kläder till min 1,5-åring då jag tycker det är onödigt när de växer ur det så snabbt. Finns det ingen kollektion till oss vuxna denna gången?

 20. Profilbild för Cecilia Blankens
  Cecilia Blankens

  Malin: Men det ÄR inte enbart tjejkläder i BLoggers collection! Fyra plagg (en klänning, ett par strumpbyxor, en tunika och en volangbody) är ”tjejiga” som sjutton – resten sju plagg som det kommer bli till slut, är ”pojk” eller unisex.
  Jennifer: Håll utkik så kommer det kanske något litet till vuxna med.
  Sandra: Ha ha, jag fattade inte vad du menade först, men det är en body, den där randiga volangsaken och den är knäppt utanpå strumpbyxorna. Men det går att ha strumpbyxorna utanpå bodyn också, man gör som man vill med det!
  CAtrin: DÅ säger jag igen: Kolla in bloggers collection och me&i – finnas massor av kläder utan döskallar och bilar!
  Sophie: Det är klart att vi alla är mammor, men för att särskilja i vilka som är vad i diskussionen om kläder för barn har jag behövt skilja ut ”pojkmammorna” eftersom det är de som klagar över att det inte finns några kläder till deras barn, och jag menar att det kanske är mammorna som i vissa fall måste vidga sina vyer lite.
  Cecilia: Kläderna släpps den 3 oktober och kan köpas genom me&is hemsida eller genom att gå på en me&i-träff!
  Eva: Det är en 8årig pojke som har på sig byxorna på bilden!

 21. Profilbild för sara

  väldigt väldigt fint! längtar tills jag kan köpa, tror bestämt att jag ska lägga vantarna på de där brallorna till systersonen.

 22. Profilbild för Maja
  Maja

  Sofia, har du barn? Vilken fruktansvärd kommentar att skriva. Hur kan den ens bli publicerad? Att pojkmammor då inte skulle vara lika lyckliga för sina barn? Vad vet du om det? Hur vet du hur länge folk har fått kämpa för att ens få ett barn? Tråkigt, onödigt och väldigt nedlåtande.
  Cecilia, tycker du det är ok med sådana kommentarer hos dig?

 23. Profilbild för Pernilla
  Pernilla

  Älskar din hårfärg. Har du receptet? Trevlig kväll hälsar Pernilla

 24. Profilbild för LisiBlom
  LisiBlom

  Min lilla POJKE, Charlie, han använder dina zebrarandiga strumpbyxor! Älskar dem:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *