Det dök upp några frågor bland kommentarerna om Egypten och charter; så här tänker jag. Jag gillar egentligen mest att fixa mina resor själv. Skaffa boendet själv, hitta egna utflykter och egna restauranger. För att det är friare. Och mindre förutsägbart. För att det ofta blir bättre, helt enkelt. Man har liksom inte något charterbolags budget att anpassa sig efter, utan kan styra utefter sin egen. Lägga pengarna på det man vill lägga pengarna på helt enkelt. Men. Ett par gånger har jag åkt på charter, och så där när man bara ska vara borta en vecka är det ju helt perfekt. Man slipper göra ett endaste dugg själv. Allt har någon annan redan tänkt på. Och det är skönt när man bara vill checka ut hjärnan ett tag. Egypten är ju ökänt för att vara ett riktigt maghelvete till ställe för svenska turister, jag hade planerat att klara oss genom detta genom att stanna på all inclusive-stället och deras restauranger och inte röra mig en centimeter utanför murarna. Det gick hyfsat bra. Ingen blev sjuk på riktigt, men Rio åkte på en smula ris i kistan precis på sluttampen. Det är nackdelen. Fördelen är väl att Egypten är nära, och det är varmt även på vintern. Röda havet är fantastiskt att se, och hotellet vi bodde på var verkligen super. Rummen helt otroligt fina till och med. Vattenrutschkanor, minidisco, skattjakter, Lollo och Bernie – barnen har nog aldrig haft roligare. Maten däremot. Herregud. På området fanns säkert ett tiotal olika restauranger, och vart man än gick var allt lika smaklöst, tråkigt och ibland snudd på motbjudande. Så. Barnen hade sitt livs semester. Vi älskade att barnen njöt så mycket, och på oss gick det förstås heller ingen nöd.

Men nu över till något helt annat. Jag svischade förbi rean på Malene Birger nu på kvällsfjärten, och där gjorde jag vad jag tror måste vara mitt livs fynd. Jag tror att det närmar sig 18 år – I 18 ÅR!!!!! har jag letat efter ett par skinnbrallor. Ett par skinnbrallor som sitter bra, som känns lyxiga men inte nyrik-ryss-lyxiga, som känns skinnbyxiga men inte Sweden Rock-hårdrockiga. Som inte är för långa. Inte för smala. Inte för höga i midjan. Inte för låga i midjan. Och som man dessutom faktiskt ska ha råd att köpa. Att pynta 10 000 spänn har liksom aldrig varit aktuellt. Och så plötsligt hängde de där. Hos Malene Birger. Ankellånga, med ett fåtal gulddragkedjedetaljer och – lyssna nu – TILL HALVA PRISET! SISTA PARET! I MIN STORLEK! Det var som om rena rama Pärleporten öppnade sig framför mig när jag insåg vad som höll på att hända. Jag hade gått i mål. Till slut. Så. Nu går det bra om gratulationerna tänker börja strömma in, tackar som frågar.

0 svar

 1. Fantastiskt glad för din skull!!! Stort grattis! Vet vad du går igenom, har själv dock bara sökt i 10 år, men snart så…. Var bra nära med Lindex-Missoni brallorna, men gick aldrig i mål. Inte helt 100.

 2. Älskar hur du skriver, du är humoristisk och får ett flyt i din text! DOCK ogillar jag extremt att du har punkter mest hela tiden. Använd kommatecken åtminstone om du nu måste korta meningarna hela tiden 🙂
  KRAM

  1. Men jag ÄLSKAR punkter! Och korta meningar. Så du får vänja dig helt enkelt, eller kisa och låtsas att punkterna är kommatecken.

 3. OMG! Är det sant?! Gratis! Jag är så OTROLIGT glad för din skull. Mina ögon fuktas och håren reser sig från topp till tå. Detta blir ett datum att skriva in i almanackan! Vet inte hur jag ska kunna smälta detta. Aja, en dag i taget. Än en gång: GRATTIS!

 4. Sjukt snygga – bara att gratulera, jag är skit-avis!

  Var på grannhotellet för ganska exakt ett år sedan (efter att jag läst om Egypten på din blogg faktiskt). Maken var sjukt skeptisk (han vill helst åka flodbåt i Kongo på sin semester) men jäklar va bra bra vi hade det.
  Jag var gravid och orkade inte dra iväg på något avancerat och Kotten var nästan två år och skulle snart stå inför sitt livs hitintills största förändring. Precis som du säger var maten sorglig men det spelade ingen roll: Kottens lycka över att få:
  a) slippa overall och vantar
  b) vara med mamma och pappa en hel vecka
  c) träffa Lollo & Bernie
  raderade alla eventuellt negativa aspekter.
  Än idag pratar maken om detta som en av det bästa semestrarna vi någonsin gjort.
  Sen kan jag slänga in ett tips, om ni åker igen eller om någon annan ska dit:
  Det ligger ett mall i anslutning till hotellen. Det är inget riktigt mall för där finns typ 2 butiker men där ligger en handfull restauranger och de var skitbra (och billiga). Åt godaste indiska maten jag fått på länge där. Så dit kan man våga sig om man känner för lite ombyte 🙂

  1. Ja det skulle väl vara julskinka och lite väl mycket knäck då kanske? Någon bebis är det i alla fall tack och lov inte.

 5. Sjuuuuuukt snygga! Från att inte ha känt något craving för skinnbyxor känner jag nu att jag MÅSTE ha ett par. Om 18 år kanske…..

 6. Låter precis som jag tänker… Lyxhotell med allinclusive och jag ska inte röra mig en millimeter utanför området!!!
  Tack för svaret 🙂
  /Cecilia

 7. Har selv lett etter skinnbukser, men tenkt at bare supertynne jenter på 2 meter kunne ha det. Løp til Malene Birger og fant buksene, som satt perfekt på meg også. Takk for tips, nå kjenner jeg på samme skinnbukselykken!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *