Hörni den här cremen Mega Rich från Peter Thomas Roth som jag skrivit om – och hyllat – ett par gånger, den är verkligen fantastisk. Jag är helt fast. Jag tror banne mig jag har bättre hy nu än jag någonsin haft tidigare i mitt liv. Jag kan ju förtås inte lova att det beror på cremen, men jag vågar inte chansa och sluta använda den. Eller så är det en fantastisk lyckoträff, att den matchar min hy och dess krav perfekt.

Hur som helst. Eftersom jag gillar den så mycket, var jag fräck nog att fråga agenturen för märket i Sverige om inte de kunde tänka sig att lotta ut lite produkter till er läsare här i bloggen. Och tänk att det kunde de! Kul va? Snart ska jag få ge bort några såna här godbitar till er härliga läsare. Ska bara klura ut ett fiffigt tävlingsupplägg först. Men det ska nog inte behöva dröja så länge, så håll utkik!

0 svar

 1. Jävlar vad dyr den var! Hu. Jag blir alltid lite besviken när jag köper skitdyra krämer (alltså då menar jag typ Clinique och sånt), man förväntar sig ju ett mindre mirakel. Men det kanske är skitskitdyra cremer som är grejen.

 2. Och då måste jag tipsa om en ganska billig sak som jag provade för första gången igår. Body Shops shea body scrub, med havssalt. Inte för ansiktet då, men jag är en torris som nu behövde bli av med lite gammal solbränna. Och den var fasiken helt fantastisk! Testa…

 3. Hej tjejer! Har ni kollat in krämens innehållsförteckning? En längre sådan har jag nog aldrig sett! Dessutom verkar krämen innehålla parabener etc! Usch! Fy!

 4. Hei! Så kult at det åpner seg en mulighet til å teste ut denne mirakel-kremen! Har testet ut noe av kosmetikken du har anbefalt, og det har uten unntak vært mega-suksess! Stoler derfor på at denne kremen skal fungere prima for meg også, ettersom jeg også har riktig så tørr hud, som trenger en typisk mega-rich krem!

  Og så til Tanja og Emma; Parabener har fått ufortjent dårlig rykte. En av de største bekymringene rundt bruken av parabener i kosmetiske produkter, og da spesielt butylparaben og propylparaben, er deres evne til å påvirke hormonsystemet. Parabener har evnen til å binde seg til cellenes østrogenreseptorer og på en slik måte kunne gi de samme effektene som naturlige østrogener (kvinnelige kjønnshormoner). Flere studier viser imidlertid at parabenene er meget svake hormonhermere. De er mellom tusen og en million gang mindre virksomme enn naturlige østrogener. Med tanke på den totale mengden produkter som inneholder parabener og den lave forekomsten av hudreaksjoner, tyder dette på at parabener i meget liten grad fører til allergi.
  Parabener fungerer som konserveringsmidddel i kosmetikk, ved å hindre fremvekst av forringende bakterier. Konserveringsmidler er en av de ingrediensene i kosmetiske produkter som hyppigst gir bivirkninger, men sammenliknet med de stoffene som er vanlig å bruke, gir parabener få bivirkninger. Kosmetiske produkter som inneholder andre konserveringsmidler enn parabener er dermed ikke nødvendigvis tryggere i bruk.
  Økologiske produkter trenger på ingen måte å bety at produktene ikke er allergifremkallende eller kan ha skadelige langtidseffekter. Økologisk henviser til hvordan råstoffet i produktet er fremstilt, ikke hvilke ingredienser som er brukt. Økologisk betyr bra for økosystemet, men trenger ikke automatisk bety bra for huden/kroppen. Når det gjelder sammenhengen mellom pris og kvalitet, så avspeiler ofte en høy pris at produsenten har lagt mye penger og ressurser i utvikling og testing av produktet, samt at produktet inneholder dyrere råvarer. Well well, folk får bruke akkurat den kosmetikken de vil, men ikke skrem folk uten å komme med en god begrunnelse!

 5. Åh.. Säger bara åh.. Jag har tänkt på dom crèmerna, à LOT! Efter och under mina graviditeter så har ja
  haft så mycke skumma grejer me min hy, som jag
  Aldrig haft problem me innan. Och testat brutalt många
  Crèmer. Och nu har ja hört några röster om just denna.
  Så sugen på att testa, de e ju bara det att den kostar en
  Slant!! Den lilla detaljen.. ; )

 6. Hanne Elise: Nu var det inte bara parabenerna i denna créme som är det sämsta med den. Om du tittar på Skin Deep ser du att den innehåller andra ingredienser som är värre. Det handlar inte om att skrämmas. Att ett företag lägger mycket pengar på en créme betyder inte att den är bra. Det är inte alla ekocrémer som är fantastiska heller. Det handlar precis som du säger om kunskap. Ett sätt att skaffa sig det är att kolla ingredienser i créme exempelvis via INCI på Skin Deep. Läsa böcker som exempelvis badskumt. Sen kan du dra dina egna slutsatser.

 7. Åh, jag bara måste vara med i den tävlingen! Har aldrig haft så dålig hy som jag har nu trots att jag prövat några olika krämer. Men med två småbarn och föräldraledighet har jag liksom inte råd att pröva de riktigt bra grejorna. Så jag välkomnar verkligen denna tävling!

 8. Tummen upp för att du uppmanar folk att skänka pengar! Lovar att sätta in 50:- på torsdag när lönen kommer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *