B90A5563

Eftersom ”Vem fan bryyyyyyr sig” alltid ekar i mitt huvud när jag ger mig på tanken att blogga enligt klassisk ”…och sen gjorde jag det, och sen gjorde jag det”-modell (ni vet, när man liksom redovisar sin dag så där) brukar det sällan bli så. Vilket är konstigt, eftersom jag verkligen inte tycker att det är ointressant läsning eller information i andras bloggar.

Hur som helst; en extremt vanlig torsdag ligger bakom mig och här har ni den!

Frukost: tycker att jag hittat en standardfrukost som balanserar perfekt mellan god, snabb och inte onyttig (för jesus vad man kan äta onytta frukostar i det här landet om det är det man vill). Grekisk youghurt med hackade mandlar och torkade fikon eller dadlar (eftersom jag snöat in på dadelns alla hälsosamma fördekar, inte minst som gravid – forskning visar att den som äter dadlar i slutet av sin graviditet kan få en lättare förlossning) och akacia-honung till macka med avokado på.

bild-3

Torsdagar är pilates-dag! Åkte till gymmet vid 9-snåret och rev av ett pass. Är så sjukt stel nu alltså. Försökte stretcha lite på slutet (det är alltså det jag gör på bilden, ni kanske bara trodde att jag stod rakt upp och ner? Ånej. Jag böjer mig ”framåt”) och har så svårt att acceptera att kroppen inte alls beter sig som den brukar (inte för att jag är någon vig gymnast i vanliga fall alltså, men detta är extremt)

Efter denna anstränging vad jag tvungen att åka hem och vila/jobba några timmar. Varvade småjobbande med att kolla på ett nytt avsnitt av mitt nya favvoprogram ”Ska vi göra slut?” med Filip och Fredrik. Är så lycklig över all svensk tv man kan se på play-kanalerna.

ska vi gora slutBetade av Svenska Hollywood-fruar också när jag ändå var i farten (och såg Gunilla göra stort nummer av den självbiografi hon skriver och att hon minsann aldrig i livet skulle kunna tänka sig att använda en medförfattare eller spökskrivare – och tänkte då på att det inte var jättelänge sedan hon hörde av sig till mig och frågade om inte jag kunde hjälpa henne att skriva hennes bok. Jag tackade nej för er som undrar). Har verkligen varit i farten som sjutton hela den här graviditeten och nu känns det så skönt att unna sig att ibland göra… ingenting. Ligga på soffan och äta mandlar typ.

För sen brakar kaoset loss! Skolhämtning kl 3 och med två vilda ungar blir det sällan särskilt lugna kvällar. Idag märkte (intalade jag mig/dem) jag att de var nästan lika trötta som jag, så vi bestämde oss för att åka raka vägen hem och mysa med film och pretzels i var sitt hörn av soffan ett tag.

B90A5565

Sedan var det dags att ta tag i den där delen av kvällen som jag helt slutat orka tänka på sista tiden: middagen. Jag stekte baconbitar som de fick äta med potatis, creme fraiche, broccoli och parmesan-ost – och det gillade de som sjutton minsann. Själv blandade jag mina baconbitar med broccoli, spenat och festaost och det var sannerligen inte kattskit det heller.

Sedan ville barnen prompt spela Twister (ni vet det där spelet när man ska stå på en matta och ha sina kroppsdelar utspridda över en massa olika prickar) – jag lät dem börja och tänkte med fasa på när det skulle bli min tur och jag skulle behöva krångla in min korviga kropp i dessa omöjliga ställningar. Men! Saved by the bell! Per dök upp med sin två meter långa kropp och fick göra jobbet i stället.B90A5573Jag satt bredvid och skrattade rått åt ovärdigheten i detta.

B90A5580

Att avsluta kvällen med en kopp te tillsammans med den ovärdiga tvister-spelaren är ett svårt vägval därför att a) det å ena sidan är mysigt, nedvarvande och en fin anledning att liksom bara sitt en stund tillsammans och prata om ditten och datten men b) också u betyder att jag med all sannolikhet kommer att få kuta fram och tillbaka till toan – med min redan innan inmundigande av vätskedrivande dryck hysteriskt påstridiga blåsa  – och kissa hela natten

0 svar

 1. Jag gillar det här inlägget (också). Mer sånt! Jag måste även säga att er pod gör alla måndagar lite härligare! Men egentligen skriver jag för att jag behöver tips; äger en duffel av märket Gloverall och har så svårt att matcha med halsduk. En duffel är snyggast utan ju, men det funkar ju tyvärr inte i kylan. Några idéer?

 2. Hej! Jag gillar också sådana här inlägg, speciellt från en person som lever ett liv som skiljer sig så mycket från mitt eget 9-5 liv.
  Jag är riktigt sugen på att klippa mig kort. Kan du lägga ut en bild på hur din frisyr ser ut bakifrån ifall jag ska visa min frisör?
  Tack för en härlig och inspirerande blogg! Kram

 3. Hej Cecilia! Skulle ocksá bara vilja tillägga att sádana här inlägg är superhärliga. Mer av det! Vi bryr oss viiisste 😉

 4. Jag är lättsåld på allt som kan tänkas göra förlossningen lättare (8 dagar till BF), så tack för daddeltipset. Det åker omedelbart upp på inköpslistan!

  Känner väl igen mig i te-dilemmat, men har löst det på så vis att jag dricker hallonbladste som ju tydligen också ska underlätta en förlossning. Då känns det som om det eviga kissrännandet i alla fall har en vettig orsak.

 5. Vilken målande beskrivning, tack! Jag gillar din humor:D
  Ha en skön helg och Lycka till med graviditeten (och allt annat så klart)!

 6. Här kommer en stor bamsekram för att du är du och delar med dig! Jag har följt dig sedan urminnes tider och har svårt att tänka mig en dag utan läsning skriven av dig!
  Tack för frippa-tips, jag kapade håret efter mitt svar från dig!

  Heja du och heja magen. Snart är den ett minne blott och då kan man knappt minnas hur fanken det var att vagga fram.

  Kram från mig!

 7. Åh vad underbart fint med ”Palm-fönsterna”, tavlor göre sig icke besvär. När man ser bilderna känns det som om ni bor i typ ett chatel i djungeln:) man hade ju aldrig velat lämna sitt hem om man haft det så här hemma, speciellt nu, i grådaskiga gamla Svedala..

 8. Vill bara säga att jag fullkomligen älskar din blogg! Sådana här inlägg då och då är bara kul att läsa:) Tack så jättemycket för att du delar med dig till oss läsare! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *