Min erfarenhet är att det vanligaste ”stilproblemet” – alltså jag-hittar-inter-riktigt-mig-själv-i-mina-kläder-dilemmat – är att man känner sig tråkig. Det är väldigt lätt att hamna där. Särskilt här där vintern är så lång och kall och det mesta (facet inte minst) blir rätt… färglöst. Min lösning är oftast inte att ta till otroliga kreationer eller sätta en knasig hatt på huvudet eller så. Lösningen är oftast mycket enklare. Jag trivs i jeans och T-shirt. Eller jeans och kofta. Eller jeans och blus. Men i längden hamnar man ändå där titt som tätt. I gud-vad-jag-känner-mig-tråååååååkig-diket. Kom runt det med hjälp av små, små accenter som faktiskt ger helt otrolig fart till de där småfega vardagsoutfitsen.

Nike-sneakers med orange detaljer och matt läppglans i knallorange färg (nr 300) från Giorgio Armani. Jeansen är Mihs modell The Bonn, blusen är ett kärt arvegods från min mans gamla fina mormor Elisabet. På den mer påklädda bilden: illgula bilhandskar från Gaucho och jacka från Acne.

 

0 svar

 1. Hej Cecilia ! Blev precis sådär töntigt nyfiken. Du har ju stenkoll på mode, i kläder, skor, smink osv. Ibland får vi se lite ”sneakpeaks” från huset, är du lika intresserad av saker och prylar till hemmet. Lika medveten om man säger så 🙂 är jätte nyfiken hur du tänker där 🙂 tack för en fantastisk blogg och livsglädjen du delar med oss läsare. Kram en från ”slätta” 🙂

 2. hej cecilia!
  jag gillar din blogg och tycker du har cool stil och sen är du oftast så bra på att tipsa!
  kan du inte försöka ge lite förslag på hur man ska tänka kring kläder när man är i det sinnestillståndet att man känner att allt sitter lite illa eller för tight, eller skaver lite..? (förmodligen infaller dessa perioder vid välda tillfällen i menscykeln då hela kroppen kan kännas obekväm och svullen, blä…)
  när kläder som vanligtvis känns bra helt plötsligt blir lite obekväma, och då inte för att man gått upp i vikt särdeles mycket, utan bara för att det känns så i huvudet och på huden…?
  förstår du hur jag menar? jag hamnar i dessa perioder allt som oftast och kan tycka att t ex tighta (snygga) jeans och behåar känns vassa och åtsmitande på ett jobbigt sätt. istället för att bara köra mjukisbraller och inte känna sig det minsta snygg, borde det finnas nåt bra sätt att med hjälp av kläderna få hjälp att fortfarande kunna känna sig som sitt vanliga ärtiga jag…? 😉
  hoppas du kan hjälpa mig, jag vill inte köra slapp- och fulstilen en enda dag till…
  tack på förhand!

 3. Hej Cecilia!
  Snyggt matchat som alltid! Jag tycker verkligen att jeansen är skitsnygga. Klickade på länken och blev då riktigt sugen på att skaffa mig ett par egna. Dessvärre tycker jag att de är lite dyra. Skulle verkligen vilja prova ett ett par inan jag slår till för att se om modellen passar min kropp. Vet du om jeansen finna att köpa i affär? Vore tacksam för tips om vart i sådana fall.
  Tack på förhand!

  Hälsningar Emma

  1. Hej Emma! Var bor du? I Stockholm säljs jeansen bland annat på Stockholm market. Jag är lite delat inställd till de här jeansen. Men den stora fördelen är att de sitter helt fantastiskt. På alla. Och är bekväma och sköna på ett sätt som inga andra jeans är. Å andra sidan har jag vid två tillfällen fått jeans som gått sönder vid första eller andra användningen, så jag har fått skicka tillbaka och krångla, och så vill man ju inte behöva ha det. Men jag kanske bara har haft otur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *