Vi håller på och planerar dop för lilla Rio. Hm, inte för att vi kommit så långt än. Eller någonstans alls egentligen. Men det ska bli av. Hoppas jag. Jo då. Såvida detta velande inte skenar iväg och hon hinner bli tretton innan vi kommer till skott, tänker jag att den här dopklänningen kanske skulle passa henne. Och så vill jag ju tipsa er om den också förstås, det finns säkert en och annan läsare där ute som har en liten kotte som ska döpas inom kort. Dopklänningen kommer hur som helst från Kapp Ahl och är en del av deras Vintage stories-program som lanseras någon gång om året. Den här gången har de inspirerats av sekelskiftets vita fluff och eleganta spetsar. 499 kronor kostar dopklänningen och finns i butik nu.

0 svar

 1. Var idag och shoppade några Vintage stories blusar och klänningar till min lilla loppa. Oj så söt hon kommer att bli i sommar!

 2. Jag helt underbara saker från La Belle Epouqe! Stod och höll i alla! Älskar volangerna och det romantiska! Så ljuvligt!

 3. Är det någon som vet vilken storlek det är på klänningen på Kapp Ahl? Min lilla är 7 mån när det är dags för dop…

 4. Åh så vacker! Vi har ingen släktvariant i vår familj. Som tur var så hade exmakens två underbara med urgammal spets. Men så var det i och för sig det enda fina med den familjen… (jag är inte bitter ;))

 5. vad är grejen med att klänningarna ska vara så långa till så små människor? Ser jättemärkligt ut. Tim Burtonskt.

 6. Hej Cecilia!
  Kollade faktiskt själv på den klänningen och massa annat fint som finns i vintagekollektionen hos Kappahl.
  Jag har en frågan eller ett önskemål om inlägg. Har en 3 månaders tjej som jag tänkte försöka införa lite sömnrutiner för. Hittills har vi bara kört äta när man vill och sova när man vill eftersom hon vägt lite lite och vi inte velat mixtra för mycket och tänkt att hon själv får bestämma. Nu äter hon bättre och jag vill börja göra saker med henne på dagarna, alltså är det på plats med lite rutiner kring sömnen. Jag skulle gärna vilja veta hur du gör med lilla Rio och gjorde med Bonnie när hon var mindre? Jag vill gärna höra från en ”vanlig, skön mamma” som inte slaviskt följer någon metod och du verkar vara en sådan. Om du inte tycker att det känns alltför privat (du behöver ju liksom inte lägga ut ett schema) och om du inte är rädd att bli påhoppad av nitiska föräldrar på bloggen, så vore det jättekul om du kunde lägga in några tips el tankar och gärna be läsarna göra detsamma. (Kan tillägga att jag läst på om olika metoder, t.ex Anna Wahlgren och sånt men vill hitta en egen ”blandning” som verkar vettig att lägga bra grund på för trygghet hos lillan.)
  Tack för en bra blogg och lycka till med dopet! Själv har jag börjat planera namngivningsfest till sommaren. /Sara

 7. Jaha, jag hade inte kunnat tänka mej att ni var troende! Eller döper ni ungen ändå? Bara för att? Själv tycker jag inte att det känns rätt att ”tvinga på” barn någon slags religion. Jag har sagt åt mina att de får välja själva när de växer upp.

 8. är ni kristna? blir förvånad varje gång nån döper sitt barn. tycker det är så väldigt konstigt. varför gör man det om man inte är troende? vill inte vara dryg utan jag undrar verkligen.

 9. Till Sofie och Londonmorsan.
  Även om man inte är aktivt troende, så är dopet för många en fin tradition som man vill hålla levande. Sverige räknas som ett kristet land, även om långt i från alla är troende och många tillhör även andra religioner, och firar därmed kristna högtider och har kristna traditioner. Firar ni till exempel inte jul och påsk? De är också kristna högtider/traditioner. Barnet har ändå ett fritt val sen, det är bara att gå ur kyrkan om man inte vill tillhöra den.
  Men känner man att det inte känns rätt att döpa ska man självklart inte göra det heller.

  Cecilia: Väldigt fin klänning!. Skulle helt klart funderat på den till nästa bäbis (som ligger i magen nu) om vi inte hade en 100 år gammal släkt-dopklänning med alla dop-barns namn på (varav ett är min morfar)

 10. Att döpa eller inte tycker jag är ett fritt val och inget man behöver försvara för att man gör eller väljer bort.

  Däremot vill jag som troende klargöra missförståndet att man vid dopet tvingar på barnet en religion. Så är det inte, utan vid dopet är det föräldrarna som säger att de förbinder sig att uppfostra barnet i den kristna tron. Det är därför klänningen är så lång – för att visa att barnet inte ”är vuxen” att bestämma sin tro, det kan liksom inte fylla sina kläder. Vid konfirmationen har man en lång vit klädnad som passar och då väljer man att själv ”konfirmera” föräldrarnas val. Om man inte vill vara kristen så låter man bli att konfirmera sig helt enkelt.

  Å andra sidan kan man se det som en kulturtradition också. Många gifter sig ju i kyrkan utan att vara troende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *